opslaan plaatje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »
Peter  paul

peter paul

06/02/2012 14:25:44
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zit met het volgende probleem. Ik probeer een script te maken dat een plaatje resized met een bepaald percentage. Dat is gelukt. Zie code beneden. Ik echo deze dan op het scherm om aan de gebruiker te laten zien wat er gebeurt is. Als hij tevreden is. Kan het plaatje worden opgeslagen. Nou ik het plaatje al geresized heb is het mogelijk om dat plaatje op te slaan?? Zo ja, hoe doe ik dit?
Of moet ik het originele plaatje opnieuw resizen voor dat ik het kan opslaan, want dit kost natuurlijk weer extra capaciteit?

PS. Ik ben net begonnen met OOP dus als er opmerkingen/tip zijn dan hoor ik deze graag.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php

class SimpleImage {
 
   var
$image;
   var
$image_type;
   var
$orgWidth;
   var
$orgHeight;
 
   function
__construct($filename) {
 
      $image_info = getimagesize($filename);
      $this->image_type = $image_info[2];
      
      if( $this->image_type == IMAGETYPE_JPEG ) {
 
         $this->image = imagecreatefromjpeg($filename);
      }
elseif( $this->image_type == IMAGETYPE_GIF ) {
 
         $this->image = imagecreatefromgif($filename);
      }
elseif( $this->image_type == IMAGETYPE_PNG ) {
 
         $this->image = imagecreatefrompng($filename);
      }
   }
        
   function
output() {
 
      imagejpeg($this->image);

   }
  
   function
scale($scale) {
      $this->orgWidth = imagesx($this->image);
         $this->orgHeight = imagesy($this->image);      
                    
      $width = $this->orgWidth * $scale/100;
      $height = $this->orgHeight * $scale/100;
      $this->resize($width,$height);
   }
 
   function
resize($width,$height) {
      $new_image = imagecreatetruecolor($width, $height);
      imagecopyresampled($new_image, $this->image, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $this->orgWidth, $this->orgHeight);
      $this->image = $new_image;
   }      
 
}


      $image = new SimpleImage('http://smbjorklund.no/sites/smbjorklund.no/files/pictures/1/apple_mac_os_x_10.5_leopard_1024x768_1.jpg');
       $image->scale(50);
       $image->output();
       unset ($image);
      
?>
Gewijzigd op 07/02/2012 20:18:20 door Peter paul
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 07:08:11
 
Peter  paul

peter paul

07/02/2012 15:42:02
Quote Anchor link
BUMP
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

07/02/2012 15:51:04
Quote Anchor link
Ben niet thuis in OOP, maar je code lijkt me in ieder geval onvolledig (je eindigt met een { )

Een bestand wat wordt geupload sla ik doorgaans op via de wijze zoals beschreven op http://php.net/manual/en/function.move-uploaded-file.php
 
Kris Peeters

Kris Peeters

07/02/2012 17:58:29
Quote Anchor link
(Wel ja ... de vragensteller geeft slechts de relevante code. Uiteraard moet elke accolade gesloten worden)


Uploaden is niet meer nodig; de image staat al op de server.
Wat je nodig hebt, is de functie imagejpeg() om die resource op te slaan.

En dan nog de interactie met de client.
De gebruiker moet via een formulier (al is het slechts 1 knop) zijn akkoord kunnen geven.

In hidden input velden steek je dan de gegevens (url file, afmetingen, ...)

Jij stuurt dan die post door naar de php-logica die imagejpeg() aanroept (ergens in een methode van de class).

Kan je tonen hoe je de class aanspreekt ($mijn_var = new SimpleImage()... )?

Van waar komt de file?


Sla je data op in een DB?
Is er een user systeem?
...

(kwestie van een beetje in te schatten wat de vereisten zijn)
 
Peter  paul

peter paul

07/02/2012 20:21:24
Quote Anchor link
hmm er is denk ik iets fout gegaan bij het posten ik wilde wel een wat vollediger stuk geven van mijn code. zie eertse post ik heb hem veranderd.

Je zegt de image staat al op de server?? Ik heb nog niets opgeslagen of iets dergelijks. maar kan ik wel bij het eerder ge resizede plaatje komen om hem vervolgens op te slaan?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

07/02/2012 20:45:35
Quote Anchor link
Peter paul op 07/02/2012 20:21:24:
Ik heb nog niets opgeslagen of iets dergelijks.


Waar staat de originele image? Staat die op jouw server of pluk je die van andere sites?
 
Peter  paul

peter paul

07/02/2012 22:39:46
Quote Anchor link
Ik zou graag willen dat mensen een plaatje kunnen uploaden of een url kunnen in geven. Ik ben begonnen met een plaatje van het internet daar haal ik ze dus ook vandaan.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

07/02/2012 23:53:09
Quote Anchor link
Okay.

Eventjes puur conceptueel, zonder iets van praktische code.

Kijk, de eerste keer uploadt de gebruiker dus het origineel.
Op dat moment staat die file dus op de server.

Ik zou dus niet aanraden dat de gebruiker de foto nog eens moet uploaden. De originele foto staat op de server, je kan dat origineel evengoed opslaan op de server.

Trouwens, tegen dit moment heb je de aangepaste resource ook ter beschikking. Je zou evengoed die resource ook kunnen opslaan.

bv. beide in een temp folder.


Je hebt de GD library al eens doen werken, de upload is al eens gebeurd, ik zie niet in waarom dit dubbel moet gebeuren.

Het enige wat jij (php-logica op de server) nog moet weten, is een goedkeuring; dat is weinig informatie.

Sla dus ergens de gegevens op, in een database; eventueel in een session.
Zorg dat je een formulier naar de gebruiker stuurt (nu ja, een OK en Annuleer-knop) waarin je een in een hidden field een link legt met de images (het origineel en de aangepaste) (bv. de id van het record).
Bij een goedkeuring doe je een move van de file, dit vergt weinig van een server, net zoals een cut/paste op je pc ook weinig van je processor vraagt.
Bij een annulering vernietig je de file(s).


---
(EDIT)
Nu, het hangt er eigenlijk ook van af wat je van plan bent indien je geen goedkeuring krijgt.
Wat doe je dan?
Een beter percentage aanbieden of zo? In dit geval in het interessant het origineel bij te houden.
Misschien is het niet nodig het origineel bij te houden; hangt er van af hoe je het precies afhandelt.

Kan je je hier in vinden?
Iemand andere ideeën?
Gewijzigd op 08/02/2012 00:01:33 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.