Opslaan uitlogtijd...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »
Swaenie -

swaenie -

30/04/2012 21:51:53
Quote Anchor link
Hallo,

Op moment van uitloggen ga ik naar een uitlogpagina met onderstaande code.
Ik wil de uitlogtijd opslaan in een database. Voer ik de query rechtstreeks uit, dan werkt het, maar via onderstaand script niet. Wat gaat er toch mis...?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

session_start();
ob_start();

$sql    = "UPDATE logboek SET uitlog = '".date('Y-m-d H:i:s')."' WHERE log_id = ".$_SESSION['log_id'];
$query  = mysql_query($sql);

session_unset();
session_destroy();

header('Location: ../index.php');

?>



Ik heb voor jouw heel even de code tags toegevoegd. Kan je dit voortaan zelf doen? Dit maakt de code beter leesbaar voor andere mensen op dit forum. Alvast bedankt!
[/modedit]
Gewijzigd op 30/04/2012 23:35:18 door Niels K
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 02:28:00
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

30/04/2012 22:08:30
Quote Anchor link
Wat geeft dit script aan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
session_start();
ob_start();

$sql = "UPDATE logboek SET uitlog = '".date('Y-m-d H:i:s')."' WHERE log_id = ".$_SESSION['log_id'];
$query = mysql_query($sql);

if(!$query){
    echo 'Er is iets misgegaan met de Query';
}
else{
    echo 'De query is succesvol uitgevoerd.';
}


session_unset();
session_destroy();

//header('Location: ../index.php');
?>
Gewijzigd op 30/04/2012 22:35:03 door Nick Dijkstra
 
Aad B

Aad B

30/04/2012 22:18:14
Quote Anchor link
Inderdaad sql foutafhandeling inbouwen maar hoe zinvol is het bijhouden van uitloggen? Vele gebruikers sluiten gewoon de browser of gaan naar een ander url/bookmark of whatever. Je gaat dus inconsistente data verzamelen.
Edit:
Waar komt overigens het vervolg van ob_start?? (ob_end_flush)?? While output buffering is active no output is sent from the script
Gewijzigd op 30/04/2012 22:22:25 door Aad B
 
Swaenie -

swaenie -

30/04/2012 22:29:52
Quote Anchor link
Bedankt voor je snelle reactie.

Ik krijg de melding:
Notice: Use of undefined constant query - assumed 'query' in C:\Tijdelijk\USBWebserver\RVHC\overig\uitlog.php on line 8
De query is succesvol uitgevoerd.

In de database blijft het echter: 0000-00-00 00:00:00
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

30/04/2012 22:34:52
Quote Anchor link
O, ik zie het, heb een foutje gemaakt in het script. Moet een dollarteken voor query. Heb het aangepast in het script.
 
Swaenie -

swaenie -

30/04/2012 22:41:09
Quote Anchor link
Excuses Nick dat had ik ook kunnen zien...
Maar hij zegt uiteindelijk 'De query is succesvol uitgevoerd.'
In de database blijft het echter: 0000-00-00 00:00:00, terwijl het rechtstreeks uitvoeren van de betreffende string wel werkt als ik deze in phpMyAdmin uitvoer.
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

30/04/2012 22:45:03
Quote Anchor link
Welk type gebruik je voor de kolom uitlog in je database?
 
Swaenie -

swaenie -

30/04/2012 22:49:29
Quote Anchor link
Datetime.

Op dezelfde wijze sla ik ook de inlogtijd op. Eveneens Datetime. En dat werkt wel.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/04/2012 22:54:14
Quote Anchor link
1) schrap dat ob_start() eens. Als je script correct is, heb je dat in 99,9% van de gevallen niet nodig.

2) echo je query naar het scherm. Klopt hetgeen daar staat wel met wat je verwacht?
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

30/04/2012 22:55:27
Quote Anchor link
En klopt het log_id ook?
 
Swaenie -

swaenie -

30/04/2012 23:03:53
Quote Anchor link
Ik heb ob_start() verwijderd.

Hij zegt:
UPDATE logboek SET uitlog = '2012-04-30 23:00:49' WHERE log_id = 24
Er is iets misgegaan met de query...

Ik zie niet wat er mis is met de query.
 
Niels K

Niels K

30/04/2012 23:22:03
Quote Anchor link
Jongens, waarom gebruiken jullie geen NOW() in de query??
 
- Raoul -

- Raoul -

30/04/2012 23:58:09
Quote Anchor link
Zoals Niels zegt, verander 'uitlog' datatype in de db naar DATETIME en doe dan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
UPDATE logboek SET uitlog = NOW() WHERE log_id = ...
Gewijzigd op 30/04/2012 23:58:28 door - Raoul -
 
Swaenie -

swaenie -

01/05/2012 13:48:12
Quote Anchor link
Bedankt voor het meedenken en de tips...
Natuurlijk, NOW() is veel verstandiger. Weer wat geleerd. Toch krijg ik:

UPDATE logboek SET uitlog = NOW() WHERE log_id = 28
Er is iets misgegaan met de Query

Waarom gaat de query mis bij het uitloggen en werkt dezelfde query goed bij inloggen?
De datatypes staan op -Datetime-.

Iemand nog een idee?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

01/05/2012 13:50:53
Quote Anchor link
bestaat 'uitlog' wel? Ga de query eens debuggen mbv mysql_error()
 
Swaenie -

swaenie -

01/05/2012 14:10:05
Quote Anchor link
@Hertog Jan
Wat verschrikkelijk stom van me. Hij kwam de database niet in...

Het spijt me dat ik jullie zo heb beziggehouden. Toch weer het nodige geleerd.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

01/05/2012 14:12:15
Quote Anchor link
Hans de bijl op 01/05/2012 14:10:05:
@Hertog Jan
Wat verschrikkelijk stom van me. Hij kwam de database niet in...

Het spijt me dat ik jullie zo heb beziggehouden. Toch weer het nodige geleerd.


agh kan gebeuren, iedereen maakt fouten. Zorg gewoon goed dat je debugt. http://www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/foutafhandeling-query-sql/735/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.