Opslaan volgorde pagina's menu (sql)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »
P-ter AA

P-ter AA

03/06/2012 13:40:47
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ben bezig met een klein CMS'je. Ik wil gebruikers de mogelijkheid geven de volgorde van pagina's in het menu te wijzigen.

Ik heb deze tabel (versimpeld):

navitems
- id
- title
- sequence

In het overzicht van alle pagina's staan 2 pijltjes bij iedere pagina: omhoog en omlaag.

Nu weet ik alleen niet hoe ik het werkend krijg aangezien het volgende gebeurd:

- Een nieuwe pagina begint standaard met sequence (volgorde) = 0
- Bij het klikken op omhoog heb ik squence - 1 gedaan (het menu doet ORDER BY squence ASC), en bij omlaag dus + 1

Bij het klikken op omhoog komt de pagina helemaal bovenaan te staan aangezien de sequence meteen lager is dan die met 0 of een ander getal. Bij andere pagina
s moet de volgorde dus ook veranderd worden. Zonder dat de al eerder opgeslagen volgorde gereset wordt.

Ik hoop dat het duidelijk is. Zou iemand weten hoe ik dit op kan lossen?

Maurice
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 18:53:37
 
Jeroen VD

Jeroen VD

03/06/2012 13:49:04
Quote Anchor link
wat je dan krijgt is natuurlijk dat er twee menu items kunnen zijn met dezelfde sequence. maar hoe je dit moet oplossen... heel dirty, maar ik zou beginnen door gewoon de hele tabel te droppen, en bij iedere wijziging opnieuw te vullen.
 
P-ter AA

P-ter AA

03/06/2012 13:51:30
Quote Anchor link
Jeroen vd op 03/06/2012 13:49:04:
wat je dan krijgt is natuurlijk dat er twee menu items kunnen zijn met dezelfde sequence. maar hoe je dit moet oplossen... heel dirty, maar ik zou beginnen door gewoon de hele tabel te droppen, en bij iedere wijziging opnieuw te vullen.


Maar dan vergeet hij de volgorde die de vorige keer was ingesteld?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

03/06/2012 13:53:52
Quote Anchor link
die is toch al op de pagina, hoe kan de gebruiker die dan veranderen?

je haalt de boel op. je laat de gebruiker iets aanpassen. verwijder de inhoud van de tabel. vul m opnieuw met de nieuwe gegevens.

zoals ik al zei, heel erg dirty.
 
P-ter AA

P-ter AA

03/06/2012 14:03:38
Quote Anchor link
Volgens mij snap ik het niet :X

Hier in ieder geval nog wat voor de duidelijkheid:

HTML Tabel op CMS-pagina:

# | Titel | Volgorde

2 | Twee | up / down
3 | Drie | up / down
4 | Vier | up / down

In DB:

id | title| sequence

2 | Twee | 0
3 | Drie | 0
4 | Vier | 0

De gebruiker klikt op UP bij id = 4
Dus bij 4 --> 0 - 1 = -1

HTML wordt:

# | Titel | Volgorde

4 | Vier | up / down
2 | Twee | up / down
3 | Drie | up / down
Gewijzigd op 03/06/2012 14:04:56 door P-ter AA
 
Erwin H

Erwin H

03/06/2012 14:09:45
Quote Anchor link
Je hoeft natuurlijk niet je hele tabel leeg te gooien, het enige wat je hoeft te doen is het sequence veld aan te passen. Dus zodra de gebruiker klaar is met zijn aanpassingen lees je de nieuwe volgorde uit en pas je elk record in de database aan. Als je het slim doet hoef je alleen de aangepaste menu items aan te passen. Het is echter wel een query voor elke aanpassing, je draait mogelijk dus wel een groot aantal queries.
 
P-ter AA

P-ter AA

03/06/2012 14:11:29
Quote Anchor link
Erwin H op 03/06/2012 14:09:45:
Je hoeft natuurlijk niet je hele tabel leeg te gooien, het enige wat je hoeft te doen is het sequence veld aan te passen. Dus zodra de gebruiker klaar is met zijn aanpassingen lees je de nieuwe volgorde uit en pas je elk record in de database aan. Als je het slim doet hoef je alleen de aangepaste menu items aan te passen. Het is echter wel een query voor elke aanpassing, je draait mogelijk dus wel een groot aantal queries.


Ahaa oke! Maar hoe lees ik die nieuwe volgorde uit? Ik heb genoeg verstand van PHP maar het inzicht is soms echt ver te zoeken..
 
Wouter J

Wouter J

03/06/2012 14:12:07
Quote Anchor link
Of je maakt een positions tabel:
Afbeelding

PS: Ben totaal geen expert hierin, dus ik weet echt niet of dit goed of fout is.
 
Jaron T

Jaron T

03/06/2012 14:13:20
Quote Anchor link
@Wouter, waarom zou je in godsnaam position afsplitsen van navigation
 
Jurgen B

Jurgen B

03/06/2012 14:15:56
Quote Anchor link
Afhankelijk van de hoeveelheid pagina's in je menu is het dus de vraag wat sneller is kwa querytijd. Danwel hele tabel opnieuw vullen, danwel alleen de aangepaste items een update geven. Persoonlijk zou ik voor het laatste gaan.
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

03/06/2012 14:18:00
Quote Anchor link
Ik gebruik deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if(isset($_GET['omhoog']) && isset($_GET['volgorde'])){
    mysql_query("UPDATE categorieen SET volgorde = volgorde +1 WHERE volgorde = ".mysql_real_escape_string($_GET['volgorde']));
    mysql_query("UPDATE categorieen SET volgorde = volgorde -1 WHERE id = ".mysql_real_escape_string($_GET['omhoog']));
}
elseif(isset($_GET['omlaag']) && isset($_GET['volgorde'])){
    mysql_query("UPDATE categorieen SET volgorde = volgorde -1 WHERE volgorde = ".mysql_real_escape_string($_GET['volgorde']));
    mysql_query("UPDATE categorieen SET volgorde = volgorde +1 WHERE id = ".mysql_real_escape_string($_GET['omlaag']));
    }

?>


<a title="Omhoog" href="?omhoog=<?php echo $row['id'];?>&volgorde=<?php echo $row['volgorde']-1;?>">Onhoog</a>
<a title="Omlaag" href="?omlaag=<?php echo $row['id'];?>&volgorde=<?php echo $row['volgorde']+1;?>">Omlaag</a>
Gewijzigd op 03/06/2012 14:18:35 door Nick Dijkstra
 
P-ter AA

P-ter AA

03/06/2012 14:25:40
Quote Anchor link
Jurgen B op 03/06/2012 14:15:56:
Afhankelijk van de hoeveelheid pagina's in je menu is het dus de vraag wat sneller is kwa querytijd. Danwel hele tabel opnieuw vullen, danwel alleen de aangepaste items een update geven. Persoonlijk zou ik voor het laatste gaan.


Maar dan krijg ik toch wat ik nu al heb? Dan klopt er niets van toch?

Nick Dijkstra op 03/06/2012 14:18:00:
Ik gebruik deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if(isset($_GET['omhoog']) && isset($_GET['volgorde'])){
    mysql_query("UPDATE categorieen SET volgorde = volgorde +1 WHERE volgorde = ".mysql_real_escape_string($_GET['volgorde']));
    mysql_query("UPDATE categorieen SET volgorde = volgorde -1 WHERE id = ".mysql_real_escape_string($_GET['omhoog']));
}
elseif(isset($_GET['omlaag']) && isset($_GET['volgorde'])){
    mysql_query("UPDATE categorieen SET volgorde = volgorde -1 WHERE volgorde = ".mysql_real_escape_string($_GET['volgorde']));
    mysql_query("UPDATE categorieen SET volgorde = volgorde +1 WHERE id = ".mysql_real_escape_string($_GET['omlaag']));
    }

?>


<a title="Omhoog" href="?omhoog=<?php echo $row['id'];?>&volgorde=<?php echo $row['volgorde']-1;?>">Onhoog</a>
<a title="Omlaag" href="?omlaag=<?php echo $row['id'];?>&volgorde=<?php echo $row['volgorde']+1;?>">Omlaag</a>


Dit had ik eerst ook inderdaad, maar dit werkt toch alleen voor 2 pagina's? Zodra er meer dan 2 pagina's komen klopt het niet meer. Dan krijgen pagina's dezelfde 'volgorde'.
 
Erwin H

Erwin H

03/06/2012 14:30:50
Quote Anchor link
Wat doe je op het moment dat een gebruiker op een 'omhoog' of 'omlaag' knop klikt? Herlaad je dan de pagina, of los je het in de browser op met javascript?
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

03/06/2012 14:31:29
Quote Anchor link
Nee, heb ik geen last van. Ik laat de omhoog-knop niet zijn bij de 1ste en de omlaag-knop niet bij de laatste. Dan werkt het gewoon goed.

Toevoeging op 03/06/2012 14:34:27:

Erwin H op 03/06/2012 14:30:50:
Wat doe je op het moment dat een gebruiker op een 'omhoog' of 'omlaag' knop klikt? Herlaad je dan de pagina, of los je het in de browser op met javascript?

De pagina wordt bij mij dan opnieuw geladen. Maar kan ook opgelost worden mbv Javascript
 
P-ter AA

P-ter AA

03/06/2012 14:43:46
Quote Anchor link
Nick Dijkstra op 03/06/2012 14:31:29:
Nee, heb ik geen last van. Ik laat de omhoog-knop niet zijn bij de 1ste en de omlaag-knop niet bij de laatste. Dan werkt het gewoon goed.

Toevoeging op 03/06/2012 14:34:27:

Erwin H op 03/06/2012 14:30:50:
Wat doe je op het moment dat een gebruiker op een 'omhoog' of 'omlaag' knop klikt? Herlaad je dan de pagina, of los je het in de browser op met javascript?

De pagina wordt bij mij dan opnieuw geladen. Maar kan ook opgelost worden mbv Javascript


Het werkt inderdaad, maar alleen als er al een volgorde is. Dus bij het aanmaken van een nieuwe pagina moet ik hem dus al een sequence geven i.p.v. 0. Moet ik dan gewoon de hoogste sequence pakken + 1? (in jouw menu -1 aangezien je ws DESC gebruikt bij order)
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

03/06/2012 15:27:06
Quote Anchor link
Maurice vB op 03/06/2012 14:43:46:
Nick Dijkstra op 03/06/2012 14:31:29:
Nee, heb ik geen last van. Ik laat de omhoog-knop niet zijn bij de 1ste en de omlaag-knop niet bij de laatste. Dan werkt het gewoon goed.

Toevoeging op 03/06/2012 14:34:27:

Erwin H op 03/06/2012 14:30:50:
Wat doe je op het moment dat een gebruiker op een 'omhoog' of 'omlaag' knop klikt? Herlaad je dan de pagina, of los je het in de browser op met javascript?

De pagina wordt bij mij dan opnieuw geladen. Maar kan ook opgelost worden mbv Javascript


Het werkt inderdaad, maar alleen als er al een volgorde is. Dus bij het aanmaken van een nieuwe pagina moet ik hem dus al een sequence geven i.p.v. 0. Moet ik dan gewoon de hoogste sequence pakken + 1? (in jouw menu -1 aangezien je ws DESC gebruikt bij order)


Ja, precies.
 
P-ter AA

P-ter AA

03/06/2012 16:19:47
Quote Anchor link
Nick Dijkstra op 03/06/2012 15:27:06:
Maurice vB op 03/06/2012 14:43:46:
Nick Dijkstra op 03/06/2012 14:31:29:
Nee, heb ik geen last van. Ik laat de omhoog-knop niet zijn bij de 1ste en de omlaag-knop niet bij de laatste. Dan werkt het gewoon goed.

Toevoeging op 03/06/2012 14:34:27:

Erwin H op 03/06/2012 14:30:50:
Wat doe je op het moment dat een gebruiker op een 'omhoog' of 'omlaag' knop klikt? Herlaad je dan de pagina, of los je het in de browser op met javascript?

De pagina wordt bij mij dan opnieuw geladen. Maar kan ook opgelost worden mbv Javascript


Het werkt inderdaad, maar alleen als er al een volgorde is. Dus bij het aanmaken van een nieuwe pagina moet ik hem dus al een sequence geven i.p.v. 0. Moet ik dan gewoon de hoogste sequence pakken + 1? (in jouw menu -1 aangezien je ws DESC gebruikt bij order)


Ja, precies.


Het is gelukt dankjewel!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.