Opslaan wachtwoord met md5

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris Avontuur

Chris Avontuur

25/08/2008 19:21:00
Quote Anchor link
Als ik een wachtwoord wil opslaan met md5 kan ik dat in php op[ 2 mannieren doen.

MD5 encryption door MySQL:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$sql
= "update users set password=md5('".$password."');";
$mysqli->query($sql);
?>


of

MD5 encryption door PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$sql
= "update users set password='".md5($password)."';";
$mysqli->query($sql);
?>


Volgens mij is de tweede mannier veiliger... Of maakt dat weinig uit?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Chris Avontuur
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:16:06
 
- -

- -

25/08/2008 19:24:00
Quote Anchor link
De tweede manier is inderdaad veiliger. Sommige servers houden namelijk een log bij met alle queries, waar dan dus het wachtwoord in te zien is.
 
Kalle P

Kalle P

25/08/2008 19:24:00
Quote Anchor link
Weinig uitmaken.. aangezien de post ook al onveilig over het net wordt gestuurd. md5 functie is niet zo zwaar dus qua performance maakt t ook niet uit.

edit:
@herjan
en wat is er dan niet veilig? das gewn je db goed inrichten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kalle P
 
Han eev

Han eev

25/08/2008 19:26:00
Quote Anchor link
Het maakt echt helemaal niets uit. Alleen met optie A moet je input blijven checken. Maar omdat je mysqli gebruikt kan je dat ook laten doen met http://nl.php.net/manual/en/mysqli.prepare.php (En als je mysqli gebruikt, doe je dat ook) In dat geval maakt het dus helemaal niets uit.

Tip: Schrijf Query met hoofdletters dus zo: UPDATE users SET password = MD5(...) WHERE id = ? (Is overzichtelijker)

Edit: te laat
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 

25/08/2008 19:26:00
Quote Anchor link
Herjan schreef op 25.08.2008 19:24:
De tweede manier is inderdaad veiliger. Sommige servers houden namelijk een log bij met alle queries, waar dan dus het wachtwoord in te zien is.

Opzich valt dat wel mee: http://www.phphulp.nl/php/scripts/11/1382/
 
Chris Avontuur

Chris Avontuur

26/08/2008 16:27:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties ik ga voor de zekerheid dus voor methode 2.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

26/08/2008 18:30:00
Quote Anchor link
Je kan trouwens ook het paswoord al in javascript coderen. Dan wordt het ongecodeerde paswoord niet via het web gestuurd.

Nu ja, ik zou het ook via
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "update users set password='".md5($password)."';";
?>

doen.
 
- -

- -

26/08/2008 18:55:00
Quote Anchor link
Emmanuel Delay schreef op 26.08.2008 18:30:
Je kan trouwens ook het paswoord al in javascript coderen. Dan wordt het ongecodeerde paswoord niet via het web gestuurd.

Nu ja, ik zou het ook via
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "update users set password='".md5($password)."';";
?>

doen.

Dan is te decoderen, als The Man In The Middle jouw JavaScript en even later het gecodeerde wachtwoord opvangt, kan hij dat weer decoderen.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

26/08/2008 18:57:00
Quote Anchor link
Kan jij md5 decoderen?

Ik niet.


Nu, verder zeg ik niet dat het een goed idee is hoor, ik zie direct een aantal problemen. Vandaar ook het tweede deel van mijn reactie.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Dennis

dennis

26/08/2008 19:11:00
Quote Anchor link
ik zou sowiezo al sha1 gebruiken ipv md5

of als je het slim doet

md5(sha1 als ze de md5 kraken moeten ze de sha1 nog kraken.

maar de hash function van php.net is beter

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $pass = hash('sha512','password'); ?>


http://nl.php.net/hash
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door dennis
 
Douwe

Douwe

26/08/2008 19:14:00
Quote Anchor link
md5(sha1()) is niet slim, gebruik dan sha1(md5()). Anders maak je een korte encryptie van een langere (is meestal betere) encryptie...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.