opslag locatie ineens Saving to: “/dev/null”

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 07:05:53
Quote Anchor link
Goedendag,
Ik gebruik het onderstaande script al een hele tijd om bestanden naar mijn server te downloaden:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$ch
= curl_init();
$source = "http://www.url.nl/xml/products.xml?k=3754-07a30d17713389029ec174ec7175eb5b30c40d64&toys=1&toys2=1&x=1&x2=1&language=nl&stock=all&catlist=1&size=stock";
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $source);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
$data = curl_exec ($ch);
curl_close ($ch);

$destination = "/home/map/domains/domain.com/public_html/pub/media/importexport/leverancier-voorraad.xml";
$file = fopen($destination, "w+");
fputs($file, $data);
fclose($file);

?>


Het bestand leverancier-voorraad.xml werd altijd keurig aangemaakt en kan van daaraf met andere cron verwerkt worden.
Nu merkte ik echter dat de voorraad niet goed bijgewerkt werd de afgelopen tijd. dat ik ging kijken bleek dat de laatste versie van leverancier-voorraad.xml 2 weken oud was.
Dus even de rapportage van cron aangezet en krijg ineens de volgende rapportage bij uitvoeren van bovenstaande script:

Quote:
--2018-06-21 06:29:01-- http://www.domain.com/pub/media/importexport/leverancier-voorraad.php
Resolving www.domain.com... ip Connecting to www.domain.com|ip|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 537 [application/x-httpd-lsphp]
Saving to: “/dev/null”

0K 100% 67.4M=0s

2018-06-21 06:29:01 (67.4 MB/s) - “/dev/null” saved [537/537]


Cronjob wordt dus goed uitgevoerd, bestand wordt gedownload maar hij slaat het ineens op naar Saving to: “/dev/null”
Volgens mij staat er toch echt een andere opslag locatie in het bestand opgegeven.

Iemand voor deze leek enig idee waarom hij ineens niet meer naar opgegeven locatie opslaat maar naar “/dev/null”

Toevoeging op 21/06/2018 07:28:49:

Ik heb hetzelfde script nog even op andere domeinnaam getest en dan wordt bestand gewoon opgeslagen op de daar opgegeven locatie.
Locatie waar opgeslagen moet worden bestaat ook gewoon (staat ook nog het oude eerder via script gedownloade bestand). en rechten van de map waarbinnen opgeslagen moet worden staat op 0755
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:20:43
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/06/2018 08:46:04
Quote Anchor link
Heeft niet iemand een symlink aangemaakt naar de /dev/null?

Kijk eens normaal met wget als je het daar op wilt slaan.
Gewijzigd op 21/06/2018 08:46:29 door - Ariën -
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 09:29:37
Quote Anchor link
Ik heb ondertussen ook geprobeerd de locatie van opslaan te veranderen, maar ook dat maakt geen verschil. ben nu ook bij hoster aan het navragen.

Toevoeging op 21/06/2018 10:16:27:

die komen er helaas ook nog niet uit.
Cron opdracht die ik gebruik ziet er overigens als volgt uit:

/usr/bin/wget -O /dev/null "http://www.domeinnaam1.com/feeds/merk-voorraad.php"

Op domeinnaam 1 werkt deze dus niet goed, op domeinnaam 2 wel.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

21/06/2018 12:12:01
Quote Anchor link
Ja, dan slaat hij op in /dev/null, zoals je ook vraagt.
Quote:
-O, --output-document=FILE write documents to FILE.

Als je -O /dev/null gebruikt, wat denk je dat er dan gebeurt?
 
Willem vp

Willem vp

21/06/2018 12:15:10
Quote Anchor link
Quote:
/usr/bin/wget -O /dev/null

En dan vind je het gek dat alles in /dev/null wordt opgeslagen? :-)

(om een half-open deur nog iets verder open te trappen: -O is de korte variant van --output-document)

Quote:
Cronjob wordt dus goed uitgevoerd, bestand wordt gedownload maar hij slaat het ineens op naar Saving to: “/dev/null”
Volgens mij staat er toch echt een andere opslag locatie in het bestand opgegeven.

Je zit helemaal verkeerd te denken.

wget roept de opgegeven url aan en schrijft de output (dus datgene wat je in je browser ziet) naar /dev/null. Wat er in /dev/null terechtkomt, is dus niet de voorraad.xml, maar alle uitvoer van je php-script. Misschien zit daar ook wel een foutmelding in die je nu over het hoofd ziet.

Je zegt in je openingspost dat de rechten van de directory goed zijn en dat het eerder gedownloade bestand daar nog staat. Hoe zit het met de rechten van dat bestand? Kan het zijn dat die (ineens) zo staan dan de fopen() daardoor het bestand niet meer kan openen? Wat gebeurt er als je het bestand hernoemt of weggooit?

(edit)

Terzijde: als je wget gebruikt in cronjobs, kun je het beste ook de parameter -q meegeven. Hij geeft dan geen output naar het scherm (afgezien van eventuele foutmeldingen), zodat je de cron-rapportage niet hoeft te onderdrukken (wat tot gevolg heeft dat je de foutmeldingen mist).
Gewijzigd op 21/06/2018 12:19:16 door Willem vp
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 12:20:27
Quote Anchor link
Ik ben een complete amateur hierin en heb gewoon script gebruikt en cronjobs gemaakt zoals mij verteld is.

Maar met /usr/bin/wget -O /dev/null "http://www.domeinnaam1.com/feeds/merk-voorraad.php" heb ik heel lang dus egwoon dat script uitgevoerd en werd het bestand dat in het script aangegeven stond keurig opgeslagen op de locatie zoals in het bestand staat aangegeven. Maar vannaf datum x werkt dat dus ineens niet meer voor domeinnaam 1.

Op domeinnaam 2 draait exact dezelfde opdracht voor exact hetzelfde script (enkel de opslag locatie is anders. en voor domeinnaam 2 werkt het nog wel.

Maar zou dus /usr/bin/wget "http://www.domeinnaam1.com/feeds/merk-voorraad.php" moeten gebruiken (de locatie waar de file die in "merk-voorraad.php genoemd wordt die hij moet downloaden staat ook in het bestand "merk-voorraad.php"


Toevoeging op 21/06/2018 12:21:44:

waarom werkt dus op ene domeinnaam het deel $destination = "/home/map/domains/domain.com/public_html/pub/media/importexport/leverancier-voorraad.xml"; uit het script wel en op andere domeinnaam niet meer?
 
Willem vp

Willem vp

21/06/2018 12:28:15
Quote Anchor link
Daniel Feenstra op 21/06/2018 12:20:27:
Maar zou dus /usr/bin/wget "http://www.domeinnaam1.com/feeds/merk-voorraad.php" moeten gebruiken (de locatie waar de file die in "merk-voorraad.php genoemd wordt die hij moet downloaden staat ook in het bestand "merk-voorraad.php"

Nee. Dat heeft namelijk tot gevolg dat je óf een foutmelding van wget krijgt dat hij de output niet kan wegschrijven omdat hij geen rechten heeft, óf dat er ergens op het systeem een bestand merk-voorraad.php komt te staan met daarin de uitvoer van het script.

De fout zit ergens anders, we moeten alleen nog een zien te achterhalen waar. Staat er nog iets nuttigs in de errorlog van PHP/webserver?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

21/06/2018 12:29:09
Quote Anchor link
Nu zie ik wat je doet, je roept in cron een PHP script aan die dan daadwerkelijk de cron uitvoert. Waarom die indirectie? Nu zit je dus naar zaken te kijken (die /dev/null) die niet relevant zijn. Roep het cron script eens rechtstreeks aan in de browser en kijk wat er aan foutmeldingen komt. En kijk ook eens in je error logs.
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 12:30:18
Quote Anchor link
Ik heb nu dus de volgende cronjob gestart:

/usr/bin/wget "http://www.domeinnaam.com/feeds/merk-voorraad.php"
die roept dus het bestand merk-voorraad.php aan.

Hierin staat het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$ch
= curl_init();
$source = "http://www.website-voor-downloaden.nl/xml/products.xml?k=3754-07a30d17713389029ec174ec7175eb5b30c40d64&toys=1&toys2=1&x=1&x2=1&language=nl&stock=all&catlist=1&size=stock";
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $source);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
$data = curl_exec ($ch);
curl_close ($ch);

$destination = "/home/map/domains/domeinnaam-voor-opslaan.com/public_html/pub/media/importexport/files/merk-voorraad.xml";
$file = fopen($destination, "w+");
fputs($file, $data);
fclose($file);

?>


Hij moet nu dus http://www.website-voor-downloaden.nl/xml/products.xml?k=3754-07a30d17713389029ec174ec7175eb5b30c40d64&toys=1&toys2=1&x=1&x2=1&language=nl&stock=all&catlist=1&size=stoc gaan downloaden en dat bestand opslaan als/op home/map/domains/domeinnaam-voor-opslaan.com/public_html/pub/media/importexport/files/merk-voorraad.xml

Als resultaat van cron krijg ik het volgende nu:

--2018-06-21 12:24:01-- http://www.domein-voor-opslaan.com/feeds/shots-voorraad.php
Resolving www.domeinnaam.com... 185.104.28.87 Connecting to www.domeinnaam.com|185.104.28.87|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 0 [text/html]
Saving to: “merk-voorraad.php.1”

0K 0.00 =0s

2018-06-21 12:24:06 (0.00 B/s) - “merk-voorraad.php.1” saved [0/0]


maar op home/map/domains/domeinnaam-voor-opslaan.com/public_html/pub/media/importexport/files/merk-voorraad.xml is niks opgeslagen

Toevoeging op 21/06/2018 12:32:37:

Ben van Velzen op 21/06/2018 12:29:09:
Nu zie ik wat je doet, je roept in cron een PHP script aan die dan daadwerkelijk de cron uitvoert. Waarom die indirectie? Nu zit je dus naar zaken te kijken (die /dev/null) die niet relevant zijn. Roep het cron script eens rechtstreeks aan in de browser en kijk wat er aan foutmeldingen komt. En kijk ook eens in je error logs.


Ik roep met een cron een php script aan. in dat php script staat dus welke bestand vanaf welke domeinnaam hij moet downloaden en naar welke domeinnaam en map en onder welke naam hij die moet opslaan.

Dat gebeurd ook zo omdat voor bepaalde leveranciers er in dat php script ook een stukje code staat die gebruikt wordt om bij die leverancier in te loggen (die productfeeds staan achter een wachtwoord).



Toevoeging op 21/06/2018 12:33:28:

errorlog van webserver is helemaal leeg
 
Willem vp

Willem vp

21/06/2018 12:34:31
Quote Anchor link
Wat krijg je te zien als je "http://www.domeinnaam.com/feeds/merk-voorraad.php" in je browser aanroept? Wellicht staat daar nog iets van een foutmelding, maar normaal gesproken krijg je die nooit te zien omdat die naar /dev/null wordt gestuurd.
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 12:36:19
Quote Anchor link
herstel... na laatste aanpassing is er wel een error:

[Thu Jun 21 09:59:06.827204 2018] [lsapi:notice] [pid 739201:tid 140574151567104] [client 185.104.28.87:42324] [host www.domein.com] Backend log: PHP Warning: fopen(/home/map/domains/domein.com/public_html/pub/media/importexport/files/merk-voorraad.xml): failed to open stream: No such file or directory in /home/map/domains/domein.com/public_html/feeds/merk-voorraad.php on line 11\n

en

[Thu Jun 21 09:59:06.827257 2018] [lsapi:notice] [pid 739201:tid 140574151567104] [client 185.104.28.87:42324] [host www.domein.com] Backend log: PHP Warning: fputs() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/map/domains/domein.com/public_html/feeds/merk-voorraad.php on line 12\n

Toevoeging op 21/06/2018 12:38:03:

Willem vp op 21/06/2018 12:34:31:
Wat krijg je te zien als je "http://www.domeinnaam.com/feeds/merk-voorraad.php" in je browser aanroept? Wellicht staat daar nog iets van een foutmelding, maar normaal gesproken krijg je die nooit te zien omdat die naar /dev/null wordt gestuurd.


dan krijg ik een blanco pagina
 
Willem vp

Willem vp

21/06/2018 12:39:00
Quote Anchor link
Quote:
Dat gebeurd ook zo omdat voor bepaalde leveranciers er in dat php script ook een stukje code staat die gebruikt wordt om bij die leverancier in te loggen (die productfeeds staan achter een wachtwoord).

Dat kun je toch ook via wget regelen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
wget -q --http-user=USER --http-password=PASSWORD -O /home/map/domains/domeinnaam-voor-opslaan.com/public_html/pub/media/importexport/files/merk-voorraad.xml "http://www.website-voor-downloaden.nl/xml/products.xml?k=3754-07a30d17713389029ec174ec7175eb5b30c40d64&toys=1&toys2=1&x=1&x2=1&language=nl&stock=all&catlist=1&size=stock"

en dan heb je dat hele php-script niet eens nodig. ;-)
Gewijzigd op 21/06/2018 12:41:22 door Willem vp
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 12:41:27
Quote Anchor link
oke.....
dat klinkt stuk makkelijker.
Ik doe al jaar of 5 dat met die scripts en werkte altijd prima tot dus een week of 2 terug op deze domeinnaam. en op andere domeinnaam werkt het dus nog steeds.

maar ga het eens testen zo rechtstreeks

Toevoeging op 21/06/2018 12:58:37:

Het werkt zo te zien :-)
Bestand is gedownload en op de juiste locatie opgeslagen.
Alleen krijg ik nu geen e-mail meer van cron systeem met of goedgegaan is of niet.
Komt dat door die -q toevallig?
Ik heb het stukje --http-user=USER --http-password=PASSWORD er nu tussenuit gehaald omdat voor deze site dat niet nodig is.
 
Willem vp

Willem vp

21/06/2018 13:07:05
Quote Anchor link
Die -q zorgt er inderdaad voor dat je geen output krijgt als het goed is gegaan (als het fout gaat, krijg je wel een melding). Als je dat fijner vindt, kun je de -q ook gewoon weglaten. Ik ben zelf van huis uit gewend aan 'silent success'. Gelukkig maar, anders zou ik tienduizenden cron-mailtjes per dag krijgen. :-)

Waarom het ineens op het ene domein mis is gegaan: geen idee. Kan aan een heleboel (ook ogenschijnlijk ongerelateerde) dingen liggen. Het is moeilijk om daar op afstand iets over te zeggen.
Gewijzigd op 21/06/2018 13:08:58 door Willem vp
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 13:10:58
Quote Anchor link
Oke bedankt.
Lijkt iets overigens toch nog niet helemaal goed te gaan.
Bestand is gedownload en opgeslagen.
Volgende stap is dat dat gedownloade bestand geimporteerd wordt (ook dat start weer via cronjob normaal).
Nu even handmatig gestart via ssh maar hij gaat niet lopen.
Komt niet verder dan:

Entity catalog_product
Begin data validation
Checked column 0
Checked column 1
Finish checking columns
Errors count: 0
Start saving bunches

en dan hoort dus de hele lijst met regels uit gedownload bestand te volgen.
Dus nu zoeken waarom dat nu niet goed gaat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/06/2018 13:15:49
Quote Anchor link
Mogelijk vanwege een pad die niet absoluut is?
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 13:23:13
Quote Anchor link
ik heb in import template enkel locatie aangepast van
/pub/media/importexport/merk-voorraad.xml
naar
/pub/media/importexport/files/merk-voorraad.xml

Toevoeging op 21/06/2018 13:35:26:

locatie nu ook weer teruggezet maar blijft dus hangen. controleert de 2 kolommen in het bestand zen zegt dat goed is. daarna moet hij de regels gaan verwerken maar daar start hij niet mee.
Bestand is ook als UTF-8 opgeslagen dus dat is ook goed.

Toevoeging op 21/06/2018 14:37:40:

Blijkt dat hij het wel doet maar nu ineens heel lang nodig heeft om te starten. normaal starte het binnen 1 seconde met verwerken, nu duurt 5 tot 15 minuten. dat nu bij ontwikkelaar van import extensie neergelegd
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/06/2018 19:19:33
Quote Anchor link
Wellicht ben je inmiddels van deze constructie afgestapt, maar scripts die op gezette tijden uitgevoerd dienen te worden (via cron) zouden bij voorkeur eigenlijk nooit in de publieke webdirectory mogen staan.
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

22/06/2018 09:47:15
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 21/06/2018 19:19:33:
Wellicht ben je inmiddels van deze constructie afgestapt, maar scripts die op gezette tijden uitgevoerd dienen te worden (via cron) zouden bij voorkeur eigenlijk nooit in de publieke webdirectory mogen staan.


heb nu nog maar paar crons overgezet naar de nieuwe manier van verwerken zonder php file. rest moet nog.
Heb bestanden in die mappen gezet omdat dat is van waaruit de import systemen ze weer verwerken.
Kan waarschijnlijk beter, maar zijn nog paar honderd zaken die in mijn webshop beter kunnen. Maar nu eerst draaiende krijgen en geld verdienen, daarna een nog betere en beter doordachte shop bouwen;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.