Optellen uit verschillende database entries

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

19/09/2010 01:58:46
Quote Anchor link
Hallo...

Ik ben bezig met een site, en voor een bepaald gedeelte kunnen leden aangeven met hoeveel mensen ze meedoen.

Ik wil ook een pagina willen maken, waarmee ik kan laten zien hoeveel mensen er komen.

dit is wat ik heb
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
mysql_connect("db.de","gebruikersnaam","wachtwoord");
mysql_select_db("database");


$result = mysql_query("SELECT
voornaam, achternaam, email, username, aantal FROM users WHERE id > '0'"
);
?>

en in aantal staan met hoeveel personen ze meedoen.

Kan iemand mij nu vertellen hoe ik dat van alle verschillende leden bij elkaar op kan tellen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:44:57
 
M Ypma

M Ypma

19/09/2010 05:25:41
Quote Anchor link
mysql_query(&quot;SELECT[linebreak]SUM( aantal ) AS totaal FROM users&quot;);

ervan uitgaande dat aantal natuurlijk een nummeriek veld als int is.
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

19/09/2010 11:24:49
Quote Anchor link
Heel erg bedankt! Het is al gelukt!

Zo snel al, normaal moet ik mensen nog helemaal gaan uitleggen wat ik bedoel!

Maar, nogmaals, bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.