Optelling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »
Daan

Daan

12/04/2008 17:57:00
Quote Anchor link
Ik ben echt nog maar een begineling in php
en daarom wou ik is proberen een rekenscriptje te maken.
Een script dat 2 getallen met elkaar optellen.
Ik heb al vanalles geprobeerd.
Maar het lukt nooit!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
$a
=$_POST["a"];
$b=$_POST["b"];
$resultaat=$a+$b;

if($_POST["versturen"])
    {

        if($_POST["a"])
        if($_POST["b"])
        {

            echo "dit is het getal =".$resultaat.;
        }
    }

?>

<input type="text" name="a">
<input type="text" name="b">
<input type="submit" name="versturen" value="Versturen">

Dit lukte niet.
En dus probeerde ik dit:

$a=$_POST["a"];
$b=$_POST["b"];
$resultaat=$a+$b;

if($_POST["versturen"])
{
echo "Het resultaat van $a + $b = $resultaat";
}
else
{
echo "<input type=\"text\" name=\"a\">
<input type=\"text\" name=\"b\">
<input type=\"submit\" name=\"versturen\" value=\"Versturen\">";

?>

Maar dit lukt ook niet.
Kan iemand me helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 23:22:42
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

12/04/2008 18:02:00
 
Daan

Daan

12/04/2008 18:06:00
Quote Anchor link
Nu nog zoeken waar het staat XD
 
Superwauwie

superwauwie

12/04/2008 18:12:00
Quote Anchor link
je tweede manier was bijna goed, je wou namelijk twee getallen optellen die hij nog niet heeft.
dus zo moet het:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
if($_POST["versturen"])
{

$a=$_POST["a"];
$b=$_POST["b"];
$resultaat=$a+$b;
echo "Het resultaat van $a + $b = $resultaat";
}

else
{
echo "<input type=\"text\" name=\"a\">
<input type=\"text\" name=\"b\">
<input type=\"submit\" name=\"versturen\" value=\"Versturen\">"
;
?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/04/2008 18:15:00
Quote Anchor link
Zo is het netter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if( isset ($_POST['a'], $_POST['b'])) {
        echo 'Het resultaat van $a + $b = '    . ($_POST['a'] + $_POST['b']);
    }

?>
 
Noppes

Noppes

12/04/2008 18:24:00
Quote Anchor link
Alle waarden in $_POST zijn van het type string en strings bijelkaar optellen dat is onzin dus moet je type casten maar dat gaat pas goed als je ook daadwerkelijk weet of de $_POST alleen cijfers bevat

Voor de rest kan je beter qouten met '' en variabelen buiten de qoutes plaatsen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD']=='POST' && isset($_POST['versturen']
   &&
isset($_POST['a']) && ctype_digit($_POST['a')
   &&
isset($_POST['b']) && ctype_digit($_POST['b')) {
  
   echo 'Het resultaat van '.$_POST['a']. ' + '.$_POST['b'].' = '.(int)  $_POST['a'] + (int) $_POST['b'];
}

echo '<form method="post" action=""><input type="text" name="a">
<input type="text" name="b">
<input type="submit" name="versturen" value="Versturen"></form>'
;
?>


http://nl3.php.net/manual/en/ref.ctype.php
http://nl2.php.net/isset

@Jan
Als je een voorbeeld geeft dan moet ie vind ik wel kloppen!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Noppes
 
Daan

Daan

12/04/2008 18:38:00
Quote Anchor link
Ok bedankt.
Maar het is precies niet zo gemakkelijk als ik had gedacht.
 
Christiaan Baartse

Christiaan Baartse

12/04/2008 18:51:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(isset($_POST['a'], $_POST['b'])
&&
is_numeric($_POST['a']) && is_numeric($_POST['a'])) {
$totaal = $_POST['a'] + $_POST['b'];
echo "Het resultaat van {$_POST['a']} + {$_POST['b']} = {$totaal}";
}

?>

<form method="post" action=""><input type="text" name="a">
<input type="text" name="b">
<input type="submit" name="versturen" value="Versturen"></form>  


Mischien meer begrijpbaar als voorgaand voorbeelt? En niet minder goed
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Christiaan Baartse
 
Eduard

Eduard

12/04/2008 18:59:00
Quote Anchor link
@Christiaan
vars buiten quotes ;)

@3de regel, 2de $_POST: ['a'] moet ['b'] zijn ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eduard
 
Daan

Daan

12/04/2008 19:07:00
Quote Anchor link
Ok
Hij werkt perfect
Bedankt voor jullie hulp
 
Christiaan Baartse

Christiaan Baartse

12/04/2008 19:27:00
Quote Anchor link
@Eduard Ik ben smarty gewend, dus ik doe het lekker op deze manier! :P

Zowieso is dit al tegen mijn principes want ik werk altijd met logica en presentatie gescheiden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Christiaan Baartse
 

12/04/2008 20:26:00
Quote Anchor link
Noppes schreef op 12.04.2008 18:24:
Alle waarden in $_POST zijn van het type string en strings bijelkaar optellen dat is onzin dus moet je type casten maar dat gaat pas goed als je ook daadwerkelijk weet of de $_POST alleen cijfers bevat

Voor de rest kan je beter qouten met '' en variabelen buiten de qoutes plaatsen.

@Jan
Als je een voorbeeld geeft dan moet ie vind ik wel kloppen!!

Het mooie aan php ten opzicht van bijvoorbeeld java is, dat je niet per se hoeft te type casten. Jan's voorbeeld is dus wel goed, hij gaat er alleen vanuit dat de gebruiker cijfers invult. En anders krijgt ie gewoon 0 (als het alleen letters zijn, anders het getal wat in die string staat), of als er een getal is ingevoerd, dat ene getal.
Ik zou zelfs zeggen dat Jan's voorbeeld netter is dan die van jou.
Waarom checken op $_POST['versturen']? Je kijkt al naar de request methode.
Je kunt beter gebruik maken van is_numeric.
Ook zal is_numeric zal false terug geven als de post niet bestaat, dus de isset hoef je ook niet te doen.
Type casting hoeft niet, omdat je al weet dat de vars getallen zijn, die je kunt optellen, bovendien type cast jij naar int, dus als iemand 1.5 (wat niet mag van jou, omdat er een puntje in staat) komt er 1 uit. Zie ook deze warning.
Zijn variable hoeven niet buiten quotes, omdat het enkele zijn. Die worden niet door de parser gehaalt. Er zal dus gewoon $a komen te staan. Alleen moeten ze bij dubbele quotes buiten quotes.
Dus herschrijven we jou zooi effe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && is_numeric($_POST['a'])
 &&
is_numeric($_POST['b']))
     {

         echo 'Het resultaat van ' . $_POST['a'] . ' + ' . $_POST['a'] . ' = ' . ($_POST['a'] + $_POST['b']);
}
else { // Niet gepost, dus moeten we het form laten zien
echo '<form method="post" action="#"><input type="text" name="a">
<input type="text" name="b">
<input type="submit" name="versturen" value="Versturen"></form>'
;
}

?>


Wat me trouwens opvalt in jou code, en wat ik eigenlijk veel erger vind is dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php // Kleurtjes
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD']=='POST' && isset($_POST['versturen']
   &&
isset($_POST['a']) && ctype_digit($_POST['a')
   &&
isset($_POST['b']) && ctype_digit($_POST['b')) {
#dus:
&& isset($_POST['versturen'] // Achja, laten we een eind ) vergeten
&& ctype_digit($_POST['a') // Weljah, net hebben we een ) vergeten, nu vergeten we een ]
&& ctype_digit($_POST['b')) { // Ik vind ] vergeten veel leuker
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.