Optelscript, textveld toevoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »
Paul Groenewegen

Paul Groenewegen

29/09/2017 07:22:54
Quote Anchor link
Hallo,

Onderstaand "optelscript" zorgt er voor dat alles optelt en wil graag een "Textveld" / onderstaand stukje hier aan toevoegen.
Graag wil ik dat de getallen die dan ingevuld worden bij het totaal bedrag opgeteld wordt.

Weet iemand de scriptcode om dit werkend te krijgen?

Alvast bedankt!!!!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<tr>
        <td width="98%" height="12" colspan="3">
        <font face="Verdana">Hoeveel zijn (ongeveer) je reiskosten? &gt;&gt;
        </font><span style="font-family: Verdana; font-size: 12pt">
        <font face="Verdana" size="3">
        <input type="text" name="Reiskosten" id="Reiskosten_"
        </font></span></td>
      </tr>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
<html>
<head>
</head>
<script >
function calculateTotals ()
{
  nCost1 = 1.5;
  nCost2 = 1.5;
  nCost3 = 1.5;
  nCost4 = 10;
  nCost5 = 15;
  nCost6 = 15;
  nCost52 = 3.5;
  nCost54 = 3.5;
  nTotal = 0;
  nConsumptiebon = 1.5;
  
  //alert("Start the damn thing");
  
  if (document.getElementById("Activiteit1_").checked )
  {
    nTotal = nTotal + nCost1;
  }

  if (document.getElementById("Activiteit2_").checked )
  {
    nTotal = nTotal + nCost2;
    }

  if (document.getElementById("Activiteit3_").checked )
  {
    nTotal = nTotal + nCost3;
  }

  if (document.getElementById("Activiteit4_").checked )
  {
    nTotal = nTotal + nCost4;
 
  }
  
  if (document.getElementById("Activiteit5_").checked )
  {
    nTotal = nTotal + nCost5;
  }
  
  if (document.getElementById("Activiteit6_").checked )
  {
    nTotal = nTotal + nCost6;
  }
  
  if (document.getElementById("Slaapzak_huren").checked && document.getElementById("Activiteit6_").checked )
  {
    nTotal = nTotal + nCost52;
  }
    
  if (document.getElementById("Luchtbed_huren").checked && document.getElementById("Activiteit6_").checked )
  {
    nTotal = nTotal + nCost54;
        
  }
  eBon = document.getElementById("Consumptiebonnen");
  nAantalBonnen = eBon.options[eBon.selectedIndex].value;
  //alert(nAantalBonnen);
  
  nTotal = nTotal + (nAantalBonnen * nConsumptiebon);
  
  //alert("Total=" + nTotal);
  document.getElementById("Totaal_bedrag").value = nTotal.toFixed(2);
}
</script>
<!--------------------function calculateTotal_Consumptiebonnen ()-------------------------->
<script >
function calculateTotal_Consumptiebonnen ()
{
  nCost1 = 1;
  nCost2 = 1;
  nCost3 = 1;
  nCost4 = 1;
  nCost5 = 5;
  nCost6 = 0;
  nCost52 = 0;
  nCost54 = 0;
  nTotal = 0;
  nConsumptiebon = 1;
  
  //alert("Start the damn thing");
  
  if (document.getElementById("Activiteit1_").checked )
  {
    nTotal = nTotal + nCost1;
  }

  if (document.getElementById("Activiteit2_").checked )
  {
    nTotal = nTotal + nCost2;
    }

  if (document.getElementById("Activiteit3_").checked )
  {
  
    nTotal = nTotal + nCost3;
  }

  if (document.getElementById("Activiteit4_").checked )
  {
    nTotal = nTotal + nCost4;

  }
  if (document.getElementById("Activiteit5_").checked )
  {
    nTotal = nTotal + nCost5;
    
  }
  if (document.getElementById("Activiteit6_").checked )
  {
    nTotal = nTotal + nCost6;

  }
  if (document.getElementById("Slaapzak_huren").checked && document.getElementById("Activiteit6_").checked )
  {
    nTotal = nTotal + nCost52;
  
  }
  if (document.getElementById("Luchtbed_huren").checked && document.getElementById("Activiteit6_").checked )
  {
    nTotal = nTotal + nCost54;
          
  }
  eBon = document.getElementById("Consumptiebonnen");
  nAantalBonnen = eBon.options[eBon.selectedIndex].value;
  //alert(nAantalBonnen);
  
  nTotal = nTotal + (nAantalBonnen * nConsumptiebon);
  
  //alert("Total=" + nTotal);
  document.getElementById("Totaal_Consumptiebonnen").value = nTotal.toFixed(2);
}
</script>
<!------------------------------------------------------------------------->
<body background="../../info/bestanden/achtergrond.gif">

<html>

<body background="../../info/bestanden/achtergrond.gif">
 
    <table border="0" width="93%" height="242" id="table1">
      <tr>
        <td width="98%" height="12" colspan="3">
        </td>
      </tr>
      <tr>
        <td width="98%" height="12" colspan="3">
        <font face="Verdana"><b>Hoeveel zijn (ongeveer) je reiskosten?</b> &gt;&gt;
        </font><span style="font-family: Verdana; font-size: 12pt">
        <font face="Verdana" size="3">
        <input type="text" name="Reiskosten" id="Reiskosten_"
        </font></span></td>
      </tr>
      <tr>
        <td width="98%" height="12" colspan="3">
        <font face="Verdana">&nbsp;
        </font>
        </td>
      </tr>
      <tr>
        <td width="98%" height="12" colspan="3">
        <font face="Verdana" size="3"><span style="font-family: Verdana; font-size: 12pt">
        <input type="checkbox" name="Activiteit1" id="Activiteit1_" value="Activiteit 1: Wandeling"onclick="javascript:calculateTotals(), calculateTotal_Consumptiebonnen ();"></span></font><font face="Verdana"><b>Activiteit (1):
        Wandeling&nbsp;(incl. 1 consumptie)</b></font></td>
      </tr>
      <tr>
        <td width="98%" height="12" colspan="3">
        <font face="Verdana">&nbsp;</font></td>
      </tr>
      <tr>
        <td width="98%" height="12" colspan="3">
        <font face="Verdana" size="3"><span style="font-family: Verdana; font-size: 12pt">
        <input type="checkbox" name="Activiteit2" id="Activiteit2_" value="Activiteit 2: Lunchen"onclick="javascript:calculateTotals(), calculateTotal_Consumptiebonnen ();"></span></font><font face="Verdana"><b>Activiteit (2):
        Lunchen (incl. 1 consumptie)</b></font></td>
      </tr>
      <tr>
        <td width="98%" height="12" colspan="3">
        <font face="Verdana">&nbsp;&nbsp;</font></td>
      </tr>
      <tr>
        <td width="98%" height="12" colspan="3">
        <font face="Verdana" size="3"><span style="font-family: Verdana; font-size: 12pt">
        <input type="checkbox" name="Activiteit3" id="Activiteit3_" value="Activiteit 3: Kasteel Muiderslot"onclick="javascript:calculateTotals(), calculateTotal_Consumptiebonnen ();"></span></font><b><font face="Verdana">Activiteit
        (3): Spellenmiddag casino- en
        gezelschapsspellen </font></b><font face="Verdana"><b>+ 1 consumptie</b></font></td>
      </tr>
      <tr>
        <td width="98%" height="12" colspan="3">
        <font face="Verdana">&nbsp;</font></td>
      </tr>
      <tr>
        <td width="98%" height="12" colspan="3">
        <table border="0" width="99%" cellspacing="0" cellpadding="0">
            <tr>
                <td><font face="Verdana" size="3">
                <span style="font-family: Verdana; font-size: 12pt">
        <input type="checkbox" name="Activiteit4" id="Activiteit4_" value="Activiteit 4: Diner"  onclick="javascript:calculateTotals(), calculateTotal_Consumptiebonnen ();"></span></font><font face="Verdana"><b>Activiteit (4):
        Diner (incl. 1 consumptie)</b></font></td>
            </tr>
            <tr>
                <td width="87%">&nbsp;</td>
            </tr>
        </table>
        </td>
      </tr>
      <tr>
        <td width="98%" height="12" colspan="3">
        <font face="Verdana" size="3"><span style="font-family: Verdana; font-size: 12pt">
        <font size="3">
        <input type="checkbox" name="Activiteit5" id="Activiteit5_" value="Activiteit 5: Spellenavond"onclick="javascript:calculateTotals(), calculateTotal_Consumptiebonnen ();"></font></span></font><font face="Verdana"><b>Activiteit (5):
        Feest + 5 consumpties</b></font></td>
      </tr>
      <tr>
        <td width="98%" height="12" colspan="3">
        <font face="Verdana">&nbsp;Hoeveel consumpties (drankjes en broodjes)
        denk je tijdens het feest te bestellen? &gt;&gt;
        </font>
                <font face="Verdana" size="3">
                <span style="font-family: Verdana; font-size: 12pt">
        <select size="1" id="Consumptiebonnen" name="Consumptiebonnen" onchange="javascript:calculateTotals(), calculateTotal_Consumptiebonnen ();">
        <option value="0">5</option>
        <option value="1">6</option>
        <option value="2">7</option>
        <option value="3">8</option>
        <option value="4">9</option>
        <option value="5">10</option>
        </select></span></font></td>
      </tr>
      <tr>
        <td width="98%" height="12" colspan="3">
        <table border="0" width="98%" cellspacing="0" cellpadding="0">
            <tr>
                <td colspan="3">
        &nbsp;</td>
            </tr>
            <tr>
                <td colspan="3">
        <font face="Verdana" size="3"><span style="font-family: Verdana; font-size: 12pt">
        <font size="3">
        <input type="checkbox" name="Activiteit6" id="Activiteit6_" value="Activiteit 6: feest"onclick="javascript:calculateTotals(), calculateTotal_Consumptiebonnen ();"></font></span></font><b><font face="Verdana">Activiteit
                (6): Overnachten incl. ontbijt</font></b></td>
            </tr>
            <tr>
                <td width="11%">
        <font face="Verdana">
        &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
        </font></td>
                <td width="21%"><font face="Verdana" size="3">
                <span style="font-family: Verdana; font-size: 12pt">
                <font size="3">
        <input type="radio" name="Slaapzak" id="Slaapzak51" value="Eigen slaapzak" onclick="javascript:calculateTotals(), calculateTotal_Consumptiebonnen ();"></font></span></font><font face="Verdana">Eigen
        slaapzak</font></td>
                <td width="68%"><font face="Verdana" size="3">
                <span style="font-family: Verdana; font-size: 12pt">
                <font size="3">
        <input type="radio" name="Slaapzak" id="Slaapzak_huren" value="Slaapzak huren:  4,-" onclick="javascript:calculateTotals(), calculateTotal_Consumptiebonnen ();"></font></span></font><font face="Verdana"> Slaapzak
        huren (</font><span style="color: rgb(34, 34, 34); font-family: Verdana; font-size: 16px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none; background-color: rgb(255, 255, 255)"></span><font face="Verdana">3,50)</font></td>
            </tr>
            <tr>
                <td width="11%">&nbsp;</td>
                <td width="21%">
        <font face="Verdana">
                <span style="font-family: Verdana; font-size: 12pt">
        <font size="3" face="Verdana">
        <input type="radio" name="Luchtbed" id="Slaapzak53" value="Eigen lucht- of veldbed" onclick="javascript:calculateTotals(), calculateTotal_Consumptiebonnen ();"></font></span>Eigen
        lucht-/veldbed</font></td>
                <td width="68%">
        <font face="Verdana">
                <span style="font-family: Verdana; font-size: 12pt">
        <font size="3" face="Verdana">
        <input type="radio" name="Luchtbed" id="Luchtbed_huren" value="Lucht- of veldbed huren:  4,-" onclick="javascript:calculateTotals(), calculateTotal_Consumptiebonnen ();"></font></span> Lucht-/veldbed huren (</font><span style="color: rgb(34, 34, 34); font-family: Verdana; font-size: 16px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none; background-color: rgb(255, 255, 255)"></span><font face="Verdana">3,50)</font></td>
            </tr>
        </table>
        </td>
      </tr>
      <tr>
        <td width="10%" height="12">
        <font face="Verdana">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
        </font></td>
        <td width="21%" height="12">
        </td>
        <td height="12">
        </td>
      </tr>
      <tr>
        <td width="98%" height="13" colspan="3">
        <font face="Verdana"><b>Totaal bedrag:</b>
        </font>
        <font face="Verdana" size="3"><span style="font-family: Verdana; font-size: 12pt">
        <input type="text" name="Totaal_bedrag" id="Totaal_bedrag" size="12">&nbsp; </span></font>
        <span style="font-family: Verdana; ">
        <b>
        <font face="Verdana">Totaal aantal consumpties:</font></b><font face="Verdana"> </font></span><span style="font-family: Verdana; font-size: 12pt">
        <font face="Verdana" size="3">&nbsp;<input type="text" name="Totaal_Consumptiebonnen" id="Totaal_Consumptiebonnen" size="12"></font></span></td>
      </tr>
      <tr>
        <td height="7" colspan="3"><font face="Verdana">&nbsp; </font> </td>
      </tr>
      </table>


</body>

</html>

</body>

</html>

- Ariën -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 29/09/2017 10:36:29 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:43:31
 
Jan te Pas

Jan te Pas

29/09/2017 14:25:02
Quote Anchor link
Je zou moeten beginnen met een <FORM> en </Form> te declareren en in het document toe te voegen. Dan weet HTML tenminste dat op enter gedrukt is en dat er iets moet gebeuren. Daarna kun je de variabelen via de functions vullen met de berekeningen. Kijk maar eens naar dit voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<!DOCTYPE html>
<html>
<body>

<form oninput="x.value=parseInt(a.value)+parseInt(b.value)">0
<input type="range" id="a" value="50">100
+<input type="number" id="b" value="50">
=<output name="x" for="a b"></output>
</form>

<p><strong>let op:</strong> Werkt niet in alle browsers.</p>

</body>
</html>
 
Paul Groenewegen

Paul Groenewegen

29/09/2017 16:40:14
Quote Anchor link
Het gaat eigenlijk om het volgende:
Als de value al bekend is kom ik er wel uit met dat script.
In dit geval is de value nog niet bekend waardoor ik effe niet weet hoe ik dit moet aanpassen
Vandaar deze vraag :-)


@- Ariën -:
Bedankt voor je reactie!
Zal volgende keer rekening houden met de code
Helaas kon ik niet de juiste info vinden voor dit script.


@Jan te Pas
Bedankt voor je reactie!
Bij dit script hoeft er niets verzonden te worden alleen optellen waardoor onderaan direct te zien is hoeveel ze (ongeveer) kwijt zijn aan de activiteiten.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/09/2017 20:03:58
Quote Anchor link
Het inputveld mist in ieder geval een sluitingshaak (>).

Verder: alle data die in een formulier zit is van het type string. Als je hier in JavaScript mee wilt rekenen zul je dit om moeten zetten in een getal of breuk (zie code @Jan, hier al een voorbeeld hoe je een ingevoerd bedrag omzet in een geheel getal (parseInt())).

Dan is er nog de bijkomstigheid dat mensen mogelijk hun bedrag opgeven met een komma (,) als scheidingsteken. Het decimale scheidingsteken in JavaScript en scriptingtalen is doorgaans standaard een punt (.), tenzij er op een of andere manier ondersteuning is voor een dergelijke localisatie (van de vorm van bedragen, datums, et cetera).

Als je wilt dat hier geen verwarring over kan bestaan zou je op voorhand twee velden kunnen introduceren: een voor euro's, en een voor centen. Of alles in eurocenten kunnen opgeven, maar dat is mogelijk minder gebruiksvriendelijk / gebruikelijk.

Waar je dus waarschijnlijk naar op zoek bent zijn functies als parseInt(), parseFloat() et cetera, om waarden uit formulieren geschikt te maken (conversie van string naar een waarde) om hiermee te kunnen rekenen.
 
Paul Groenewegen

Paul Groenewegen

30/09/2017 16:09:22
Quote Anchor link
@Thomas
Bedankt voor je uitleg!
Graag zou ik dit gelijk willen toepassen maar het probleem ligt bij mij dat ik hier niets van begrijp. :-(

Het script heb ik jaren terug een keer gekregen en pas deze aan d.m.v kopieren en plakken.
Ik heb helaas niet de kennis om het stukje script waar ik momenteel naar op zoek ben zelf te schrijven.
Gewijzigd op 30/09/2017 16:10:04 door Paul Groenewegen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.