Opvragen foto's uit map gecombineerd met login script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis Messing

Dennis Messing

21/03/2007 15:44:00
Quote Anchor link
Geachte deskundigen,

Graag wat hulp bij het volgende probleem:
Ik heb inmiddels een login script werkend draaien.
wat ik zou willen is dat als een gebruiker zich aanmeld er een eigen map voor diegene gemaakt wordt op de server en en hij foto's en film bestanden kan uploaden. Alleen diegene die met deze naam wachtwoord inlogt krijgt dat te zien.
in zo verre is het gelukt:
memberscript werkt, map op server werkt ( ik heb er voor gekozen bij registratie een mapnaam aan te maken met e-mail adres )
Maar nu ik via mijn bestand view.php de inhoud wil laten zien, gaat het mis.
in de db staan de gegevens correct.
Kan iemand mij vertellen of het volgende script Überhaupt wel kan werken? Zo ja, wat doe ik verkeerd?

Hier een deel van script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?
$db_user
= "******"; // Gebruiker voor MySQL
$db_pass = "******"; // Wachtwoord voor MySQL
$db_host = "localhost"; // Host voor MySQL; standaard localhost
$db_db = "*****"; // Database
$a = '1'; //aantal plaatjes op 1 pagina
$locatie = '$email'; //map van afbeeldingen
$width = '160'; //breedte van de plaatjes


//hieronder hoeft niks veranderd te worden

if (!isset($_GET['pagina'])) { $pagina = 1; } else { $pagina = $_GET['pagina']; }
$dir = opendir($locatie);
$nr = '1';
// Haal de gegevens uit dir
while (false !== ($file = readdir($dir))) {
      if (($file !== ".") and ($file !== "..")) {
         list($filename, $ext) = explode(".", $file);
         list($main, $sub, $include) = explode("/", $PHP_SELF);
         $files[$nr] = $file;
         $nr++;
      }
}

$a0 = count($files);

$a1 = ($a0/$a);
$a2 = round($a1);
if ($a1 > $a2) {
   $a2++;
}

$i = '1';
while ($i != ($a2 + 1)) {
      if ($pagina == $i) {
         $j = (($a * $i)-$a);
         $afb = ($j + 1);
         while ($j != ($a * $i)) {
               if  ($afb > $a0) {
               $j = ($a * $i);
               }

               else {
               echo "<A HREF=\"$locatie/$files[$afb]\" target=_blank  >
                        <img src=\"$locatie/$files[$afb]\" width=\"$width\"border=O ></a>  "
;
               $afb++;
               $j++;
               }
         }

//pagina nummers met links
      $l = '1';
      echo "<br><br>";
      while ($l != ($a2 + 1)){
            if ($l == $pagina){
            echo "<b>[$l]</b> ";
            }

            else {
            echo "<a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "?pagina=$l\">[$l] </a> ";
            }

            $l++;

      }

      }

      $i++;
}



?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Messing
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 11:37:34
 
Bart van der veen

bart van der veen

22/03/2007 14:04:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
echo "<A HREF=\"$locatie/$files[$afb]\" target=_blank>
<img src=\"$locatie/$files[$afb]\" width=\"$width\"border=O ></a>  "
;
// hier gaat een boel fout, onderandere te zien aan de code highlighting

echo '<A HREF="'.$locatie.'/'.$files[$afb].'" target=_blank>
<img src="'
.$locatie.'/'.$files[$afb].'" width="'.$width.'" border=0 >
</a>'
; // veel beter

/*
kort de uitleg echo is het makkelijks enkele quotes dan mogen dubbele quotes er namelijk gewoon in. dan niet vergeten dan $varialben met punten aan een sting worden gekoppeld => voorbeeld
*/


echo'string '.$var.' string';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bart van der veen
 
Dennis Messing

Dennis Messing

22/03/2007 15:31:00
Quote Anchor link
Hartstikke bedankt,



Alleen L het volgende werkt nog niet, want ik weet niet eens of het mogelijk is:

Korte uitleg:



Als gebruiker zich aanmeld wordt er een mapje op de server gemaakt met als mapnaam zijn/haar emailadres.

De bedoeling is dat als hij/zij inlogt alléén haar map kan bekijken.



Ik dacht ik gebruik het script en haal gewoon het emailadres uit de DB die dan vervolgens de doelmap wordt:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
Normaal: $locatie = 'files'; //map van afbeeldingen
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
Ik wil: $locatie = '$email'; //map van afbeeldingen ( bij voorbeeld )
?>



Nogmaals vriendelijk bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.