Opvragen van log bestanden werkt maar menu is niet correct

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ray Mond

Ray Mond

31/05/2019 13:45:43
Quote Anchor link
Het is niet zo dat ik nu natuurlijk alles kom vragen haha maar dankzij deze site ben ik nog wel meer lerende.

Ik ben al een tijdje aan het vechten met een deel script waarvan het script de verkeerde kant menu gaat openen.
Het gaat hier om een profielenscript, links en rechts maar dan de log gedeelte.

Wanneer 1 kant ingevuld is werkt het open en dichtklappen prima maar wanneer er aan de rechterkant wat bij ingevoerd gaat worden en we willen de rechterkant openen dan gaat het juist aan de linkerkant (andere profiel) openen.

Verder wil ik hier nog graag de datum/tijd willen laten tonen (last_update) in database, ook dit krijg ik niet aan de loop.

Scriptje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
                        
                        $data
= array();
                        $notes_sql = "select * from note_custom where to_id='".$row->profile_id."' and from_id= '".$db->escape_string($aid)."'  order by type, content asc";
                        $ret  = $db->query($notes_sql);
                        while($rown = $ret->fetch_object()){
                            $data[$rown->type][$rown->id] = $rown->content;
                        }

                        
                        if(!empty($data)){
                            echo '<div class="accordion" id="collapse-group">';
                            
                            foreach($data as $type => $content){
                                echo' <div class="accordion-group widget-box">
                                <div class="accordion-heading">
                                    <div class="widget-title">
                                        <a data-parent="#collapse-group" href="#collapse'
.$type.'" data-toggle="collapse">
                                            <span class="icon"><i class="icon-book"></i></span><h5>'
.$config['note_setting'][$type].' ('.sizeof($content).')</h5>
                                        </a>
                                    </div>
                                </div>
                                <div class="collapse accordion-body" id="collapse'
.$type.'">
                                    <div class="widget-content"><ul>'
;
                                        
                                  foreach($content as $list_id => $list ){
                                      echo "<li> ".$list." <span id='".$list_id."' class='del_note'><i class='icon icon-remove'></i></span>";
                                  }

                                  
                                   echo' </div>
                                </div>
                                </div> '
;
                            }

                            echo "</div>";
                        }

                        
                        ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:21:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/05/2019 14:07:59
Quote Anchor link
Heb je een werkend voorbeeld? Bij voorkeur in JSfiddle.com?
 
Ray Mond

Ray Mond

31/05/2019 14:22:23
Quote Anchor link
Je bedoelde JSfiddle.net? :P
Een werkend voorbeeld kan ik helaas niet zetten nee..

Menu dicht: https://imgur.com/sep16he

En dan klik ik nu aan de rechterkant op aktueel:

https://imgur.com/B18BqTO dan gaat aan de linkerkant alles open.. Dat is niet echt de bedoeling...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/05/2019 15:29:21
Quote Anchor link
Blijkbaar wordt er op het verkeerde element getarget. Gebruik je jQuery?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

31/05/2019 15:30:39
Quote Anchor link
Er staan id-attributen (#collapse-group et cetera) in een loop.

Dit kan nooit goed gaan.

id's dienen uniek te zijn.

Waarschijnlijk is een aanpak met CSS-classes beter, en click-events (afgebakend in een container-element) waarbij het element waarop is geklikt wordt geïdentificeerd.

Als je jQuery gebruikt zal dat doorgaans $(this) zijn. Van daaruit kun je dat element, of bovenliggende en/of onderliggende elementen manipuleren.
Gewijzigd op 31/05/2019 15:33:17 door Thomas van den Heuvel
 
Ray Mond

Ray Mond

31/05/2019 15:45:03
Quote Anchor link
Collapse group zelf werkt wel goed moet ik zeggen alleen doet hij het aan de verkeerde kant namelijk openen en dat is dus niet de bedoeling.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/05/2019 16:00:16
Quote Anchor link
Dan klopt je target niet helemaal, zoals ik dus zei.
En zie ook Thomas zijn bericht hierboven.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

31/05/2019 19:01:10
Quote Anchor link
Het heeft geen zin om een situatie te bestuderen waarvan je weet dat deze niet klopt.

Repareer eerst deze situatie, en kijk dan of de klachten zich nog voordoen.

Als dit inhoudt dat je de implementatie van je functionaliteit moet aanpassen, dan betekent dit dus ook dat (de opzet van) deze code onderdeel van het probleem was.
Gewijzigd op 31/05/2019 20:01:40 door Thomas van den Heuvel
 
Ray Mond

Ray Mond

02/06/2019 13:50:13
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 31/05/2019 15:30:39:
Er staan id-attributen (#collapse-group et cetera) in een loop.

Dit kan nooit goed gaan.

id's dienen uniek te zijn.

Waarschijnlijk is een aanpak met CSS-classes beter, en click-events (afgebakend in een container-element) waarbij het element waarop is geklikt wordt geïdentificeerd.

Als je jQuery gebruikt zal dat doorgaans $(this) zijn. Van daaruit kun je dat element, of bovenliggende en/of onderliggende elementen manipuleren.


Hoe ga ik dit eigenlijk precies zien te fabriceren? Het is natuurlijk sowieso al via css maar dan met een oproep?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/06/2019 13:56:53
Quote Anchor link
Hoe ziet je bijbehorende Jquery code eruit, die de events afhandelt?
Gewijzigd op 02/06/2019 13:57:14 door - Ariën -
 
Ray Mond

Ray Mond

25/06/2019 19:06:01
Quote Anchor link
Excuses voor de late reactie..
Ik had het inmiddels opgelost, nu zit ik echter met nog 1 vraag.. $list.. dat is content wat opgevraagd gaat worden, dat is logisch maar nu wil ik voor $List ook nog last_update laten zien.. Hoe krijg ik dat er dom gevraagd even bij in?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
                        
                        $data
= array();
                        $notes_sql = "select * from note_custom where to_id='".$row->profile_id."' and from_id= '".$db->escape_string($aid)."'  order by type, last_update DESC";
                        $ret  = $db->query($notes_sql);
                        while($rown = $ret->fetch_object()){
                            $data[$rown->type][$rown->id] = $rown->content;
                        }

                        
                        if(!empty($data)){
                            echo '<div class="accordion" id="collapse-group">';
                            
                            foreach($data as $type => $content){
                                echo' <div class="accordion-group widget-box">
                                <div class="accordion-heading">
                                    <div class="widget-title">
                                        <a data-parent="#collapse-group" href="#collapse'
.$row->profile_id.''.$type.'" data-toggle="collapse">
                                            <span class="icon"><i class="icon-book"></i></span><h5>'
.$config['note_setting'][$type].' ('.sizeof($content).')</h5>
                                        </a>
                                    </div>
                                </div>
                                <div class="collapse accordion-body" id="collapse'
.$row->profile_id.''.$type.'">
                                    <div class="widget-content"><ul>'
;
                                        
                                  foreach($content as $list_id => $list ){
                                      echo "<li> ".$list." <span id='".$list_id."' class='del_note'><i class='icon icon-remove'></i></span>";
                                  }

                                  
                                   echo' </div>
                                </div>
                                </div> '
;
                            }

                            echo "</div>";
                        }

                        
                        ?>


Dus voor de opgevraagde tekst wil ik de ingevoerde tijd laten zien die in de database onder 'last_update' opgeslagen gaat worden.
Gewijzigd op 25/06/2019 19:28:55 door Ray Mond
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.