Opzet OOP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »
Peter Wessels

Peter Wessels

10/08/2008 12:43:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

sinds kort ben ik bezig met OOP, maar ik vind vooral de opzet moeilijk, heb de tut al gelezen.

Maar nu heb ik een opzet gemaakt voor een paar systemen dat ik ga gebruiken in mijn website maar willen jullie even kijken of mijn opzet goed is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
Inlog systeem    
    Authentic (let niet op die naam)
        username
        password
        email
        ip
        date
        
            - Setters
            - Getters
                
                Registreren
            - checkUsername
                Check of de gebruikersnaam niet in gebruik is, return FALSE or TRUE
            - checkMail
                Checkt of het mail-adres niet in gebruik is, return FALSE or TRUE
            - similarPassword
                Checkt of de 2 wachtwoorden gelijk aan elkaar zijn, return FALSE or TRUE
            - saveAccount
                saved het account in de database, als alle checks zijn uitgevoerd en allemaal TRUE geven.
                
                Inloggen
            - checkUsernamePasswordcomb
                Checkt of de combinatie username/password goed is

Security
    safetyValue
    
        value
        
            - setValue
            - dbSecurityCheck
                - Tegen mysqlinjectie d.m.v. mysql_real_escape_string()
            - htmlSecurityCheck
                - Tegen XSS d.m.v htmlspecialchars();
    
    Ban-systeem
        
        ip
        time
        
            -setIP
            -setTime
            -addIP
            -checkIP
            -deleteIP
            
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter Wessels
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:04:31
 
Peter Wessels

Peter Wessels

10/08/2008 19:33:00
Quote Anchor link
<KNIP>
Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.


Daarom heb ik er <KNIP> bijgezet,
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter Wessels
 
Manaus

Manaus

10/08/2008 19:48:00
Quote Anchor link
ik zou er nog een class bij doen dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
class gebruiker{
 //hierin haal je gwn de info van de gebruiker op
 //hierin pas je info aan

}
class authentic{
// hierin verwerk je alles en als de gebruiker ingelogd is maak je gebruiker aan met andere class
->omdat je waarschijnlijk ook profielen enzo zal moeten weergeven..
// hier sla je maak je een functie die een $var met class gebruiker kan opslaan
}
?>

Ben niet zeker, want ben ook nog maar begonnen.
Hopelijk kun je hier wat mee ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Manaus
 
--

--

10/08/2008 19:55:00
Quote Anchor link
Bannen op IP? Niet aan te raden.
 
Peter Wessels

Peter Wessels

10/08/2008 20:17:00
Quote Anchor link
Waarop wel dan?
 
Mark van Veen

Mark van Veen

10/08/2008 21:08:00
Quote Anchor link
Ik snap niet echt waarom je een class hebt voor die beveileging. Ook snap ik niet wat je nou met dat ban-systeem wilt, wil je al die ip/tijden in een array laden ofzo?

Verder heb ik nog wat suggesties voor de user class. Ten eerste zou ik er voor zorgen dat er ook opgeslagen kan worden als de gebruiker al bestaat, zodat je de mogelijkheid hebt dingen aan te passen. De functie similarPassword vind ik persoonlijk een beetje 'over-the-top'. En sla je trouwens het ip adress op van de gebruikers?

Geloof dat dat het voor zo ver wel was :P
Succes
 
Jelmer -

Jelmer -

10/08/2008 21:12:00
Quote Anchor link
Ik mis de objecten een beetje; Waar is het Gebruiker-object dat 1 gebruiker representeert? Waar is het Sessie-object wat een ingelogde sessie representeert? Waar is het Ban-object wat een enkele ban representeert en waar is het bijbehorende BanMapper object wat de opslag en het zoeken van de Ban-objecten beheert?

Ik zou de tutorial nog een keertje doorlezen, want je hebt het idee nog niet helemaal te pakken.
 
Peter Wessels

Peter Wessels

10/08/2008 21:33:00
Quote Anchor link
Dan snap ik helemaal niets meer van, ik heb nou zoveel tutorials doorgelezen. Misschien wil jij een voorbeeld geven, van mijn classes?
 
Jelmer -

Jelmer -

10/08/2008 21:54:00
Quote Anchor link
Je hebt gebruikers in je applicatie. Een gebruiker wordt voortaan in je applicatie gerepresenteerd door een instantie van de klasse User. Een gebruiker kan zijn wachtwoord wijzigen, z'n naam wijzigen etc. User heeft dus methods als setPassword, setName, en natuurlijk getName en getPassword.

Om je gebruikers op te slaan heb je een opslag-systeem nodig. Okee, je hebt een database, maar dat weet je User-klasse lekker niet. Daarvoor hebben we een klasse UserStorage. UserStorage kan gebruikers opslaan en ophalen, en heeft dus methods als getUserByID(int $id) en put(User $user) waarmee hij instanties van de User-klasse opslaat en terughaalt. Ook heeft hij een method getUserByNameAndPassword($name, $password) waarmee je een gebruiker kan ophalen met de combinatie van gebruikersnaam & wachtwoord. Klopt de combinatie niet, dan is er geen gebruiker die voldoet aan de voorwaarden, en geeft de method dus 'false' terug.

Nu zou je nog een klasse kunnen maken die een sessie representeert, maar PHP doet al een aardig trucje wat betreft sessies. De instantie van de ingelogde User in $_SESSION stoppen zal voorlopig wel voldoen.

Security is een klasse, het is een verzamelnaam, niets concreets zoals bijvoorbeeld User of Session wel is. Zolang je er 'een' voor kan denken, is het bijna altijd geschikt om een klasse van te maken. "Een Security" klinkt niet, gaat niets worden :)

De beveiliging tegen SQL Injection zou ik afvangen door prepared statements te gebruiken of beveiliging in je al dan niet zelfgemaakte database-klasse te stoppen. Het hoort nergens anders thuis aangezien de beveiligingsmaatregelen afhangen van de opslagmethode die je gebruikt. XSS beveiliging zou ik ook niet in een algemene klasse doen maar ergens in de buurt van je HTML, je presentatie, regelen aangezien het specifiek daar nodig is.

De ban-klasse kan je daarna nog doen, wanneer je de inlogprocedure gaat vangen in een klasse. Maar daar heb je eerst die gebruikers-klasse voor nodig, dus ik zou daarmee beginnen.

Kijk ook wat rond in deze categorie van het forum, er staan hier al een heleboel voorbeelden van hoe je gemakkelijk kan beginnen. Autheticatie is al wat lastiger, als je wilt beginnen met OOP omdat je het wilt begrijpen als hoofdzakelijk doel, dan raad ik je aan om te beginnen met iets simpels als een gastenboek. Klinkt simpel en cliché, maar volgens mij vind je daar heel goed de basis en niets meer dan de uitgeklede basis in terug.
 
--

--

10/08/2008 22:14:00
Quote Anchor link
Peter schreef op 10.08.2008 20:17:
Waarop wel dan?
Gebruiker?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.