Opzet OOP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »
Peter Wessels

Peter Wessels

10/08/2008 12:43:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

sinds kort ben ik bezig met OOP, maar ik vind vooral de opzet moeilijk, heb de tut al gelezen.

Maar nu heb ik een opzet gemaakt voor een paar systemen dat ik ga gebruiken in mijn website maar willen jullie even kijken of mijn opzet goed is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
Inlog systeem    
    Authentic (let niet op die naam)
        username
        password
        email
        ip
        date
        
            - Setters
            - Getters
                
                Registreren
            - checkUsername
                Check of de gebruikersnaam niet in gebruik is, return FALSE or TRUE
            - checkMail
                Checkt of het mail-adres niet in gebruik is, return FALSE or TRUE
            - similarPassword
                Checkt of de 2 wachtwoorden gelijk aan elkaar zijn, return FALSE or TRUE
            - saveAccount
                saved het account in de database, als alle checks zijn uitgevoerd en allemaal TRUE geven.
                
                Inloggen
            - checkUsernamePasswordcomb
                Checkt of de combinatie username/password goed is

Security
    safetyValue
    
        value
        
            - setValue
            - dbSecurityCheck
                - Tegen mysqlinjectie d.m.v. mysql_real_escape_string()
            - htmlSecurityCheck
                - Tegen XSS d.m.v htmlspecialchars();
    
    Ban-systeem
        
        ip
        time
        
            -setIP
            -setTime
            -addIP
            -checkIP
            -deleteIP
            
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter Wessels
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:59:36
 
Peter Wessels

Peter Wessels

10/08/2008 19:33:00
Quote Anchor link
<KNIP>
Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.


Daarom heb ik er <KNIP> bijgezet,
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter Wessels
 
Manaus

Manaus

10/08/2008 19:48:00
Quote Anchor link
ik zou er nog een class bij doen dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
class gebruiker{
 //hierin haal je gwn de info van de gebruiker op
 //hierin pas je info aan

}
class authentic{
// hierin verwerk je alles en als de gebruiker ingelogd is maak je gebruiker aan met andere class
->omdat je waarschijnlijk ook profielen enzo zal moeten weergeven..
// hier sla je maak je een functie die een $var met class gebruiker kan opslaan
}
?>

Ben niet zeker, want ben ook nog maar begonnen.
Hopelijk kun je hier wat mee ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Manaus
 
--

--

10/08/2008 19:55:00
Quote Anchor link
Bannen op IP? Niet aan te raden.
 
Peter Wessels

Peter Wessels

10/08/2008 20:17:00
Quote Anchor link
Waarop wel dan?
 
Mark van Veen

Mark van Veen

10/08/2008 21:08:00
Quote Anchor link
Ik snap niet echt waarom je een class hebt voor die beveileging. Ook snap ik niet wat je nou met dat ban-systeem wilt, wil je al die ip/tijden in een array laden ofzo?

Verder heb ik nog wat suggesties voor de user class. Ten eerste zou ik er voor zorgen dat er ook opgeslagen kan worden als de gebruiker al bestaat, zodat je de mogelijkheid hebt dingen aan te passen. De functie similarPassword vind ik persoonlijk een beetje 'over-the-top'. En sla je trouwens het ip adress op van de gebruikers?

Geloof dat dat het voor zo ver wel was :P
Succes
 
Jelmer -

Jelmer -

10/08/2008 21:12:00
Quote Anchor link
Ik mis de objecten een beetje; Waar is het Gebruiker-object dat 1 gebruiker representeert? Waar is het Sessie-object wat een ingelogde sessie representeert? Waar is het Ban-object wat een enkele ban representeert en waar is het bijbehorende BanMapper object wat de opslag en het zoeken van de Ban-objecten beheert?

Ik zou de tutorial nog een keertje doorlezen, want je hebt het idee nog niet helemaal te pakken.
 
Peter Wessels

Peter Wessels

10/08/2008 21:33:00
Quote Anchor link
Dan snap ik helemaal niets meer van, ik heb nou zoveel tutorials doorgelezen. Misschien wil jij een voorbeeld geven, van mijn classes?
 
Jelmer -

Jelmer -

10/08/2008 21:54:00
Quote Anchor link
Je hebt gebruikers in je applicatie. Een gebruiker wordt voortaan in je applicatie gerepresenteerd door een instantie van de klasse User. Een gebruiker kan zijn wachtwoord wijzigen, z'n naam wijzigen etc. User heeft dus methods als setPassword, setName, en natuurlijk getName en getPassword.

Om je gebruikers op te slaan heb je een opslag-systeem nodig. Okee, je hebt een database, maar dat weet je User-klasse lekker niet. Daarvoor hebben we een klasse UserStorage. UserStorage kan gebruikers opslaan en ophalen, en heeft dus methods als getUserByID(int $id) en put(User $user) waarmee hij instanties van de User-klasse opslaat en terughaalt. Ook heeft hij een method getUserByNameAndPassword($name, $password) waarmee je een gebruiker kan ophalen met de combinatie van gebruikersnaam & wachtwoord. Klopt de combinatie niet, dan is er geen gebruiker die voldoet aan de voorwaarden, en geeft de method dus 'false' terug.

Nu zou je nog een klasse kunnen maken die een sessie representeert, maar PHP doet al een aardig trucje wat betreft sessies. De instantie van de ingelogde User in $_SESSION stoppen zal voorlopig wel voldoen.

Security is een klasse, het is een verzamelnaam, niets concreets zoals bijvoorbeeld User of Session wel is. Zolang je er 'een' voor kan denken, is het bijna altijd geschikt om een klasse van te maken. "Een Security" klinkt niet, gaat niets worden :)

De beveiliging tegen SQL Injection zou ik afvangen door prepared statements te gebruiken of beveiliging in je al dan niet zelfgemaakte database-klasse te stoppen. Het hoort nergens anders thuis aangezien de beveiligingsmaatregelen afhangen van de opslagmethode die je gebruikt. XSS beveiliging zou ik ook niet in een algemene klasse doen maar ergens in de buurt van je HTML, je presentatie, regelen aangezien het specifiek daar nodig is.

De ban-klasse kan je daarna nog doen, wanneer je de inlogprocedure gaat vangen in een klasse. Maar daar heb je eerst die gebruikers-klasse voor nodig, dus ik zou daarmee beginnen.

Kijk ook wat rond in deze categorie van het forum, er staan hier al een heleboel voorbeelden van hoe je gemakkelijk kan beginnen. Autheticatie is al wat lastiger, als je wilt beginnen met OOP omdat je het wilt begrijpen als hoofdzakelijk doel, dan raad ik je aan om te beginnen met iets simpels als een gastenboek. Klinkt simpel en cliché, maar volgens mij vind je daar heel goed de basis en niets meer dan de uitgeklede basis in terug.
 
--

--

10/08/2008 22:14:00
Quote Anchor link
Peter schreef op 10.08.2008 20:17:
Waarop wel dan?
Gebruiker?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.