Ordenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »
Big-smoke

big-smoke

08/01/2007 17:02:00
Quote Anchor link
Hey, ik gebruik een soort van ledensysteem waarbij ik op deze pagina alle leden uit de db haal met daarbij hun aantal posts enz, dat zijn hun punten. Nu wil ik deze ordenen van hoog naar laag dus bovenaan de meeste punten onderaan minste. Maar ik zie niet precies hoe ik dit kan doen omdat ik anders wel met m'n mysql query kan ordenen maar aangezien hier de waarden voor het ordenen pas na de query bekent zijn zie ik niet juist hoe ik dit kan doen:s

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$u
= mysql_query("SELECT * FROM user_users WHERE status = 1") or die(mysql_error());
while($fd = mysql_fetch_array($u)){
    ...

    $uhits = (mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM u_uhits WHERE u ='".$fd['u']."'")))*20;
    $comments = (mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM u_comments WHERE u='".$fd['u']."'")))*20;
    $tpoints = $tmedia + $uhits + $comments;
     #nu heb ik dus de points van een blog maar hoe orden ik die nu?

}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 21:46:52
 
Paul K

Paul K

08/01/2007 17:03:00
Quote Anchor link
Edit\\ Niet goed gelezen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Paul K
 
Kalle P

Kalle P

08/01/2007 17:03:00
Quote Anchor link
group by:

SELECT * FROM user_users WHERE status = 1 GROUP BY punten


edit:
andere query's had ik nog niet gezien, Waar ie moet moet je zelf maar uitzoeken
iig group by toevoegen, dit dus:

GROUP BY puntencolumn
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kalle P
 
Big-smoke

big-smoke

08/01/2007 17:11:00
Quote Anchor link
Ja maar er is geen punten column ik maak een puntenvar aan na de query:s
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/01/2007 17:14:00
Quote Anchor link
Optie 1: alle gegevens in een array zetten, en deze met de sort() functie van php sorteren.

Optie 2: de berekening van het aantal punten al in je mysql query uitvoeren en dan sorter mbv een ORDER BY clause.

De laatste zou mijn voorkeur hebben...
 
Kalle P

Kalle P

08/01/2007 17:21:00
Quote Anchor link
Idd, optie 2 is wat simpeler, die puntenvar in db gooien en dan van hoog naar laag (@blanche daar is geen order by voor nodig) op punten, dus een group by.

Dan de query gebruiken die ik eerder al postte.
 
Big-smoke

big-smoke

08/01/2007 17:26:00
Quote Anchor link
Lijkt me bijde logisch maar ik zie niet hoe ik het juist doe:s
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/01/2007 17:26:00
Quote Anchor link
@Kalle: ik neem aan dat de TS alle gebruikers wil tonen. Als je een GROUP BY gebruikt, wordt er van een bepaald punten aantal maar 1 record getoond. Gevolg: als gebruikers hetzelfde punten aantal hebben, vallen er gebruikers weg.

Als je wilt sorteren op het punten aantal (en alle gebruikers wilt tonen), zul je daar een ORDER BY voor moeten gebruiken.
 
Gerard Klomp

Gerard Klomp

08/01/2007 17:31:00
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk ook gebruik maken van sub-queries. Als je die gebruikt kan je op het resultaat van zo'n subquery gewoon ordenen.
 
Big-smoke

big-smoke

08/01/2007 17:34:00
Quote Anchor link
@blanche dat weet ik wel maar het puntenaantal is maar na de query gemaakt, hij staat niet in de db:s ik moet dus met andere woorden iets ordenen wat uit de db komt samen met iets dat er niet uitkomt. Arrays zou mss een oplossing kunnen zijn maar kzie helemaal niet hoe
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

08/01/2007 17:37:00
Quote Anchor link
ik weet niet of dat ook in php kan maar anders kan je met SQL de query's counten:
count()
en dan gewoon ascend (als k het goed heb ander descend)
dat doe ik iig met mijn gewone database
 
Kalle P

Kalle P

08/01/2007 17:46:00
Quote Anchor link
Idd, ik haalde ze door elkaar. order by kolomnaam.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/01/2007 17:57:00
Quote Anchor link
Maar die berekening kun je toch ook gewoon in je sql query uitvoeren? Als je het een beetje netjes uitschrijft, moet je er wel uitkomen.

Ik denk dat het dan zoiets zou worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$sql
= "
    SELECT *,
        (    
            (SELECT COUNT(*)
                FROM u_uhits
                WHERE u = user_users.u
            ) * 20
            +
            (SELECT COUNT(*)
                FROM u_comments
                WHERE u = user_users.u
            ) * 20
            +
            "
.$tmedia."
        ) AS totaal
    FROM
        user_users
    WHERE
        user_users.status = 1
    ORDER BY
        totaal DESC
    "
;
?>

Query is niet getest, maar denk dat het wel in deze richting zit...
 
Big-smoke

big-smoke

08/01/2007 18:13:00
Quote Anchor link
Ja dat is wat ik zocht, kwist niet dat zoiets mogelijk was. Thx
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.