order bij een $variable ? dmv pull down

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

The master

the master

31/01/2007 14:41:00
Quote Anchor link
er wordt in mijn script een zoek opdracht gemaakt.
ik wil dat deze gesorteerd kan worden op een waarde uit een pull down menu.

waarde in pulldown menu zijn (staat in een tabel) ver_nr, reeks_van, reeks_tot.

formulier(gedeelte)
<td>sorteren op</td>
<td><form method="post" >
<select name="orderby">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php



            echo ("");
        $query = "select orderby from orderby";
        $result = mysql_query($query);
        while (list($orderby) = mysql_fetch_row($result)) {
        echo ("<option value=\"$orderby\">$orderby</option>\n");
        }

    ?>
</form></td>

// als leeg vul in

if(!empty($_POST['oderby'])){
$orderby=$_POST['orderby'];
}


// ophalen
$query= "select * from ver_ring order by '$orderby'";

wat gaat hier fout :$ ?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:05:00
 
Frank -

Frank -

31/01/2007 14:47:00
Quote Anchor link
$orderby hoort niet tussen quotes te staan, het is geen string maar een kolomnaam.

Verder is dit vragen om problemen, jij controleert nergens of $orderby wel een geldige naam heeft. En omdat deze afkomstig is van de browser, kan een bezoeker hier zijn eigen creativiteit op los laten...
 
The master

the master

31/01/2007 15:18:00
Quote Anchor link
dat het niet waterdicht is boeit even niet, het moet alleen werken :S
ook zonder qoutes doet die niet wat ik wil
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.