ORDER BY ordert verkeerd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »
Max S

Max S

11/07/2009 18:24:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

In mijn database heb ik het vermogen staan van verschillende motoren (van een schip).
Een aantal voorbeelden daarvan: 150 pk (1x), 1240 pk (1x), 800 pk (2x).
Nu wil ik deze sorteren van klein naar groot.
Maar als ik in mijn SQL query zet: ORDER BY vermogen
dan komt dit eruit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
1240 pk (1x)
150 pk (1x)
800 pk (2x)

Terwijl het dit moet zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
150 pk (1x)
800 pk (2x)
1240 pk (1x)


Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

Mvg,

Max
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:33:13
 
Mr.Ark

Mr.Ark

11/07/2009 19:52:00
Quote Anchor link
Zou handig zijn als je je query eens laat zien hoe jij hem in elkaar hebt staan.
 
Max S

Max S

11/07/2009 19:57:00
Quote Anchor link
een doodgewone query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "SELECT veld_1, veld_6, status, display FROM duwboten WHERE display = 1 ORDER BY veld_6";
 
Mr.Ark

Mr.Ark

11/07/2009 19:58:00
Quote Anchor link
Je mist nog DESC aan het einde van je query
 
Max S

Max S

11/07/2009 20:00:00
Quote Anchor link
Je bedoelt ASC, en het maakt geen verschil met orderen..
 
Jelmer -

Jelmer -

11/07/2009 20:06:00
Quote Anchor link
Je kolommen zijn van het type (var)char neem ik aan, want hij sorteert ze correct, maar dan volgens het alfabet :)

Misschien dat dit werkt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM ... ORDER BY CAST(veld_6 AS SIGNED) DESC

Ik weet niet zeker, ik heb geen idee wat hij met die 'pk' gaat doen. Anders moet je even zoeken naar een intval-achtige functie in MySQL.

edit: wat mike zegt. Misschien is het wel handiger om die pk waarden als ints op te slaan. Zeker voor later, wanneer je er gemakkelijk op wilt vergelijken en zoeken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Mike

Mike

11/07/2009 20:08:00
Quote Anchor link
Hoe staan je resultaten in je DB opgeslagen?

Zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4

150 pk (1x)
1240 pk (1x)
800 pk (2x)


Of zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4

150
1240
800


Want zoals je kan zien in je eerste voorbeeld sorteerd de query alleen de dingen aan 't eind van de resultaten...

dus: (1x) -> (1x) -> (2x), enz...

Probeer dus de PK waardes in de int vorm op te slaan en dan uit te lezen...
 
Max S

Max S

11/07/2009 20:35:00
Quote Anchor link
@Jelmer: bedankt! het werkt!

@Mike: hij ordert het niet aan het eind, hij ordert hem aan het begin (1, 1, 8)
het was puur toeval dat ik (2x) aan het eind had gezet.
ook kan ik ze niet als int opslaan, dan staat er namelijk geen pk (1x) meer achter oid.

bedankt voor jullie berichtjes!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/07/2009 22:34:00
Quote Anchor link
max schreef op 11.07.2009 20:35:
ook kan ik ze niet als int opslaan, dan staat er namelijk geen pk (1x) meer achter oid.
Maar die informatie wil je dan ook helemaal niet (in hetzelfde veld) opslaan!

De aanduiding pk geeft een eenheid weer en hoef je niet op te slaan. Als jij in je database 150 hebt staan, kun je in je PHP code vervolgens de 'pk' toevoegen. Ook 1x of 2x (neem aan dat dat op 1 of 2 moteren slaat) hoor je niet in dat veld op te slaan. Dat is een aparte eigenschap van de boot, dus zul je op een andere plaats op moeten slaan. Tip: ga normaliseren en zorg dat je met een correct datamodel aan de slag gaat...
 
Max S

Max S

11/07/2009 22:37:00
Quote Anchor link
@Blanche,

Ik had het inderdaad gedaan zoals jij het zegt, als ik geen meerdere dingen door elkaar gebruik.
Mijn datamodel is zo opgezet dat ik niet alleen vermogen van motoren er in kan zetten maar bijv. ook het bouwjaar, etc.

In ieder geval bedankt voor de tip!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

12/07/2009 10:42:00
Quote Anchor link
max schreef op 11.07.2009 22:37:
Mijn datamodel is zo opgezet dat ik niet alleen vermogen van motoren er in kan zetten maar bijv. ook het bouwjaar, etc.
Als je die gegevens in dezelfde kolom opslaat gaat er iets fout. Een bouwjaar is heel iets anders dan het vermogen en hoort dus nooit in dezelfde kolom opgeslagen te worden. Zeker als het een gegeven in waar je op wilt kunnen sorteren, zul je daar een aparte kolom voor moeten gebruiken.
 
Afra ca

Afra ca

12/07/2009 12:03:00
Quote Anchor link
/me stemt in met Blanche.
 
Mike

Mike

12/07/2009 12:07:00
Quote Anchor link
@ max:

Dat wat Blanche dus beter heeft uitgelegd probeerde ik je ook duidelijk te maken...
 
Max S

Max S

12/07/2009 12:28:00
Quote Anchor link
Oh, op die manier, ik zal eraan werken..
Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.