Order By werkt niet helemaal correct.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 09:55:11
Quote Anchor link
hey allemaal,

Ik ben bezig met mijn website te update naar PDO.
Nu ben ik echter op een probleem gebotst

Ik heb een foto slider op mijn startpagina staan, deze foto's worden gesorteerd onder de noemer "Volgorde".
Waardoor ik kan bepalen welke foto er eerst mag getoond worden in mijn foto slider.

Nu het probleem is dat met PDO mijn foto slider niet meer naar mijn "ORDER BY" functie kijkt en de foto's wel in volgorde afspeelt maar niet begint met nummer 1 maar willekeurig kiest op welke nummer deze begint (bijvoorbeeld: begint op nummer 6 en dan 7, 8 ,9 .. )

Sqlpost:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$postquery = "SELECT * FROM Slider WHERE Locatie = 1 ORDER BY 'volgorde' ASC";
$indexslider = $pdo->query($postquery);


index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<? while ($row = $indexslider->fetch()): ?>          
    <img src="images/Slider/<? echo htmlspecialchars($row['photo_name'])?>" alt="<? echo htmlspecialchars($row['Bericht'])?>" />
<? endwhile; ?>  


UPDATE: 4/08/2014 (22:17)
Hieronder opnieuw mijn vraag maar (hopelijk) beter geformuleerd.

Dit is mijn structuur dat ik probeer te bekomen:
Afbeelding

Voorbeeld van slider: (Bij het drukken op F5 wordt er telkens een andere foto als nummer 1 weergeven dit moet altijd dezelfde zijn.
Originele pagina: http://tinyurl.com/lr7oudg
Enkel slider pagina: http://tinyurl.com/o5u3x2a


Dit is de slider dat ik gebruik (Source code)
http://www.menucool.com/javascript-image-slider

Mijn orginele SQL tabel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE `Slider` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `photo_name` varchar(200) NOT NULL,
  `Bericht` varchar(200) NOT NULL,
  `Locatie` int(200) NOT NULL,
  `volgorde` int(200) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`),
  FULLTEXT KEY `photo_name` (`photo_name`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=51 DEFAULT CHARSET=latin1
Gewijzigd op 04/08/2014 22:25:42 door Jaimy A
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:32:13
 
N K

N K

03/08/2014 11:40:48
Quote Anchor link
Wellicht zit het in je javascript?
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 11:53:43
Quote Anchor link
Het heeft ervoor altijd perfect gewerkt tot ik overstape naar PDO :/
 
Eddy E

Eddy E

03/08/2014 11:55:43
Quote Anchor link
Pdo past de quarks niet dusdanig aan dat de order by weg valt.
Wat is het resultaat van de query? Kijk dus even wat de print_r() geeft.
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

03/08/2014 12:16:32
Quote Anchor link
moeten er wel '' om je 'volgorde'?
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 12:17:02
Quote Anchor link
print_r ($row);
weergeeft :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Array (

[id] => 17 [0] => 17 [photo_name] => 1.jpg [1] => 1.jpg [Bericht] => Een kijkje in onze vernieuwde winkel! [2] => Een kijkje in onze vernieuwde winkel! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 1 [4] => 1 )

Array ([id] => 18 [0] => 18 [photo_name] => 2.jpg [1] => 2.jpg [Bericht] => Meer ruimte om al onze modellen makkelijker te bekijken. [2] => Meer ruimte om al onze modellen makkelijker te bekijken. [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 2 [4] => 2 )

Array ( [id] => 19 [0] => 19 [photo_name] => 3.jpg [1] => 3.jpg [Bericht] => Alle ruimtes worden optimaal benut. [2] => Alle ruimtes worden optimaal benut. [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 3 [4] => 3 )

Array ( [id] => 20 [0] => 20 [photo_name] => 4.jpg [1] => 4.jpg [Bericht] => Een nieuwe en overzichtelijkere kleding hoek! [2] => Een nieuwe en overzichtelijkere kleding hoek! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 4 [4] => 4 )

Array ( [id] => 21 [0] => 21 [photo_name] => 5.jpg [1] => 5.jpg [Bericht] => Heb jij al een project one fiets? Stel hem nu samen! [2] => Heb jij al een project one fiets? Stel hem nu samen! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 5 [4] => 5 )

Array ( [id] => 22 [0] => 22 [photo_name] => 6.jpg [1] => 6.jpg [Bericht] => De Rolls Royce onder de fietsen... Koga! [2] => De Rolls Royce onder de fietsen... Koga! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 6 [4] => 6 )

Array ( [id] => 23 [0] => 23 [photo_name] => 7.jpg [1] => 7.jpg [Bericht] => Een breed gamma aan kinder fietsen! [2] => Een breed gamma aan kinder fietsen! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 7 [4] => 7 )

Array ( [id] => 24 [0] => 24 [photo_name] => 8.jpg [1] => 8.jpg [Bericht] => Voor kwaliteits volle koersfietsen het juiste adres! [2] => Voor kwaliteits volle koersfietsen het juiste adres! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 8 [4] => 8 )

Array ( [id] => 25 [0] => 25 [photo_name] => 9.jpg [1] => 9.jpg [Bericht] => Een vernieuwde kassa om U optimaal van dienst te zijn! [2] => Een vernieuwde kassa om U optimaal van dienst te zijn! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 9 [4] => 9 )


Volgens deze print zou het oke moeten zijn maar wanneer ik mijn pagina een paar keer vernieuw (f5) dan krijg ik telkens een andere foto voorraan en dat had ik niet voor ik naar pdo overschakelde
Gewijzigd op 03/08/2014 12:23:01 door Jaimy A
 
Eddy E

Eddy E

03/08/2014 12:35:04
Quote Anchor link
Dat ligt dan niet aan je PDO.
Op welke pagina (online liefst) staat dit?
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 12:49:54
Quote Anchor link
@Tobias Tobias met of zonder geeft niet veel verschil heb eerst zelf al wat staan zoeken maar probleem niet gevonden waardoor de ' er nog steeds staan.

@Eddy E
Website:
http://tinyurl.com/lr7oudg

Dit is de juiste volgorde:
Afbeelding

Slider:
http://www.menucool.com/javascript-image-slider

Als je de pagina vernieuwt komt er telkens een andere afbeelding wel in volgorde maar niet vanaf afbeelding 1
Gewijzigd op 03/08/2014 12:57:57 door Jaimy A
 
N K

N K

03/08/2014 13:02:53
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/08/2014 13:04:48
Quote Anchor link
Zo te zien staat het JavaScript voor de eerste slide in de slider op random/shuffle.
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 13:32:02
Quote Anchor link
@N K
De topic dat je laat zien "Is it possible to start the slider on a particular slide?" Gaat over het het feit dat iemand de slides random wilt laten zien dus 1ste bezoek krijg je afbeelding 1 , en volgende keer dat je de pagina bezoek een andere afbeelding, een beetje zoals ik nu heb maar niet wil.

@Ward van der put
Instellingen staan toch niet op random/schuffle ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
var sliderOptions =
{
    sliderId: "slider",
    startSlide: 1, <- nummer waar te starten, slide of shuffel zoals je zelf wenst te gebruiken
    effect: "series1",
    effectRandom: false,
    pauseTime: 2500,
    transitionTime: 500,
    slices: 14,
    boxes: 8,
    hoverPause: 1,
    autoAdvance: true,
    captionOpacity: 0.3,
    captionEffect: "fade",
    thumbnailsWrapperId: "thumbs",
    m: false,
    license: "b2e98"
};
Gewijzigd op 03/08/2014 13:38:27 door Jaimy A
 
N K

N K

03/08/2014 13:42:32
Quote Anchor link
Als ik naar je DOM kijk zijn je images random weggeschreven.
Je ziet daar trouwens ook dat het javascript idd niet random is.
Je php output lijkt toch niet in de juiste volgorde te zijn.
Gewijzigd op 03/08/2014 13:48:03 door N K
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 13:44:40
Quote Anchor link
@N_K beetje meer uitleg aub ben er allemaal nogal beginnend in :D
 
Ivo P

Ivo P

03/08/2014 13:47:09
Quote Anchor link
ORDER BY 'volgorde' ASC

Je sorteert toch echt op de string die begint met v en eindigt met e

Dat is gelijk voor elke row die je vindt, dus je sorteert feitelijk niet.

Als het om de inhoud van een kolom, dan vermeld je die kolomnaam zonder quotes er omheen. Hooguit gebruik je nog backticks, ````` en dus niet ' ' ' '
 
N K

N K

03/08/2014 13:49:37
Quote Anchor link
@Ivo P.: Hij lijkt daarentegen wel te sorteren. Kijk naar print_r ($row) bovenaan.
Of mis ik iets?
 
Ivo P

Ivo P

03/08/2014 16:16:58
Quote Anchor link
Je sorteert niet. Punt.

De resultaten komen er natuurlijk wel in een bepaalde volgorde uit. Dat geldt ook voor een lotto machine.

Hoogst waarschijnlijk treft mysql de resultaten aan op de volgorde van invoeren. Zo te zien is die gelijk aan de inhoud van de kolom `volgorde` Maar oom gelijk aan de naamgeving van de plaatjes. Mag ik dan stellen dat je op de naam van de plaatjes hebt gesorteerd?

Toevoeging op 03/08/2014 16:19:56:

Mysql is wel zo lui om, als jij niets naders opgeeft, de resultaten in volgorde vanaantreffen uit te spugen
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 22:33:01
Quote Anchor link
@Ivo P kun je dan uitleggen waarom ik + mysql niet sorteert ? anders wordt het wel heel vaag ;-)
 
Ivo P

Ivo P

04/08/2014 00:32:33
Quote Anchor link
Je sorteert op een string, omdat je quotes gebruikt.

Dus ipv dat je zegt: "sorteer op de inhoud van kolom Volgorde", zeg jij: "sorteer op de waarde x, waarbij x gelijk is voor elk record." (En toevallig dan ook nog gelijk aan de naam van een kolom)

vervang ORDER BY 'volgorde' maar eens door ORDER BY 'FIETS'

Werkt net zo goed en net zo zinloos.
]geen quotes om kolomnamen zetten
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/08/2014 09:26:30
Quote Anchor link
Ivo P op 03/08/2014 16:16:58:
Mysql is wel zo lui om, als jij niets naders opgeeft, de resultaten in volgorde vanaantreffen uit te spugen

Anders gezegd, er wordt standaard gesorteerd op de primary key.
 
Ivo P

Ivo P

04/08/2014 09:50:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
CREATE TABLE `tabel` (
    `id` INT(11) NULL DEFAULT NULL
)
ENGINE=InnoDB;

INSERT INTO tabel (id) VALUES (100), (50), (90);
SELECT * FROM tabel;


levert op:

100
50
90

volgorde van invoeren dus.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/08/2014 10:03:43
Quote Anchor link
Zonder PK wel ja, maar jij weet net zo goed als ik dat een tabel zonder PK geen recht van bestaan heeft.
In ieder geval niet voor een zichzelf respecterende database ontwerper.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.