ORDER BY

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »
Goto Learn

Goto Learn

09/08/2014 03:08:25
Quote Anchor link
Hi,

Ik heb aantal keren geprobeerd om volgorde op juiste rij te krijgen met ORDER BY columname, maar ik krijg steeds tegenovergestelde.

Ik wil hem orderen bij 'id', dus bijvoorbeeld op deze manier:

1
2
3
4
5
6
7
8
etc..
etc..
etc..

Wat is het beste dat je kunt doen? Iets met GROUP die bij 1 begint en verder gaat?
Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:45:32
 
Ivo P

Ivo P

09/08/2014 04:20:58
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT id
FROM tabel
ORDER BY id ASC


Of DESC ipv ASC

of bedoel je heel wat anders? Je geeft nogal weinig aanknopingspunten, bijv welke query je gebruikt en wat je dan krijgt en wat er dus precies fout aan is
 
Goto Learn

Goto Learn

09/08/2014 04:36:15
Quote Anchor link
@Ivo P

Dat heb ik al geprobeerd, zowel ASC als DESC, maar dan krijg ik juist tegenovergestelde. Hij begint dan van onder naar boven, terwijl het juist andersom moet. Het moet beginnen bij 1 en zo verder naar de laatste cijfer.

Afbeelding

Query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$mysqli->query("SELECT mess_folder_id, mess_folder_name FROM user_messages_folders WHERE mess_user_id = '0'") or die($mysqli->error);
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

09/08/2014 08:23:33
Quote Anchor link
Goto Learn op 09/08/2014 04:36:15:
Query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$mysqli->query("SELECT mess_folder_id, mess_folder_name FROM user_messages_folders WHERE mess_user_id = '0'") or die($mysqli->error);

Hier staat geen enkele order in...


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$mysqli->query("SELECT mess_folder_id, mess_folder_name FROM user_messages_folders WHERE mess_user_id = '0' ORDER BY id ASC") or die($mysqli->error);


Ps. als mess_user_id een INT is, hoeven er geen '' om de 0
Gewijzigd op 09/08/2014 08:24:13 door Tobias Tobias
 
Bart V B

Bart V B

09/08/2014 08:28:35
Quote Anchor link
Nog een tip, schrijf je query onder elkaar, dat leest hem wat makkelijker uit. ;)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$mysqli
->query("SELECT mess_folder_id,
                       mess_folder_name
                       FROM
                       user_messages_folders
                       WHERE
                       mess_user_id = '0'
                       ORDER BY
                       mess_folder_id ASC
                       "
) or die($mysqli->error);
?>
Gewijzigd op 09/08/2014 08:28:59 door Bart V B
 
Goto Learn

Goto Learn

09/08/2014 13:35:03
Quote Anchor link
@Tobias Tobias,

Bedankt voor je antwoord en ja, dat weet ik. Ik heb ORDER BY al weggehaald en dit query dient alleen als voorbeeld, waar ivo om vroeg. Wat dat 0 betreft, bedankt voor de tip, maar er is geen 'id' en met order by 'id' in mn eerste bericht bovenaan bedoelde ik juist messs_folder_id, dat is waar ie op moet orderen.

@Bart V B

hehe liever niet.. ik vind het juist zo overzichtelijker, maar zoals ik al tegen Ivo zei, dat werkt dus ook niet. Zowel DESC als ASC

Dit is het resultaat:

Afbeelding

Testmap en Mijn Map zijn mappen die door de user zelf aangemaakt is en is dus pas veel later aangemaakt dan de laatste 5 die basis is. Dat wilt dus zeggen dat Testmap en Mijn map onderaan horen te zitten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$mysqli
->query("SELECT
mess_folder_id,
mess_folder_name FROM
user_messages_folders
WHERE mess_user_id = 0
ORDER BY mess_folder_id ASC"
) or die($mysqli->error);

$mysqli->query("SELECT mess_folder_id,
mess_folder_name FROM
user_messages_folders
WHERE mess_user_id = '{$user['user_id']}' ORDER BY mess_folder_id ASC"
) or die($mysqli->error);
?>
Gewijzigd op 09/08/2014 14:07:45 door Goto Learn
 
Erwin H

Erwin H

09/08/2014 13:49:01
Quote Anchor link
Werkelijk, je scrollt liever kilometers naar rechts dan dat je het in 1 oogopslag kan zien? Je bent niet de eerste die het doet, wel de eerste die het zegt.

Maar doe dan de rest een lol, en schrijf het op dit forum alsnog over meerdere regels uit. De rest van de wereld die jou wil helpen is er namelijk wel mee gediend.
 
Goto Learn

Goto Learn

09/08/2014 13:52:19
Quote Anchor link
@Erwin H,

Dat begrijp ik ja. Zie bovensstande bericht dat ik verder bewerkt hebt.

Toevoeging: Erwin H, er zit limit op, dus er is geen sprake van kilometers lang scrollen. Voor je gaat zeggen: 'maar ik zie geen limit', klopt.. ik heb dat even tijdelijk weggehaald, zodat het niet te verwarrend gaat worden voor mensen hier om te lezen, want doel is nu immers even ORDER BY
Gewijzigd op 09/08/2014 13:56:32 door Goto Learn
 
Erwin H

Erwin H

09/08/2014 13:57:42
Quote Anchor link
Huh, wat heeft een LIMIT nu met de lengte van je query te maken? Het gaat erom dat je niet een query string op 1 regel schrijft omdat het totaal onleesbaar wordt. Je gaat toch ook niet je hele php script achter elkaar op 1 regel plakken? Voor de php compiler maakt dat niet uit, maar voor jou (en mij) is het dan onleesbaar geworden.

Dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mysqli
->query("SELECT mess_folder_id, mess_folder_name FROM user_messages_folders WHERE mess_user_id = 0 ORDER BY mess_folder_id ASC") or die($mysqli->error);
?>

versus dit dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$mysqli
->query(
  "SELECT mess_folder_id, mess_folder_name
   FROM user_messages_folders
   WHERE mess_user_id = 0
   ORDER BY mess_folder_id ASC"

) or die($mysqli->error);
?>
Gewijzigd op 09/08/2014 13:59:43 door Erwin H
 
Goto Learn

Goto Learn

09/08/2014 14:00:55
Quote Anchor link
@Erwin H

Je begrijpt me even niet goed, geloof ik. Ik bedoel dat ik hier ook gewoon gehele query had kunnen plakken met limit 10 achter de query, maar dat heb ik dus express even weggelaten, omdat ik de regel korter wou houden zodat order by overzichtelijker te zien is (Op dit forum).

Toevoeging: @Erwin H, er zijn nu dus 2 querys..
Gewijzigd op 09/08/2014 14:02:16 door Goto Learn
 
Erwin H

Erwin H

09/08/2014 14:01:23
Quote Anchor link
Nee, JIJ begrijpt het niet. Zie de voorbeelden.
Of er nu wel een LIMIT clause en eventueel nog tien JOINS aan zitten, of niet, schrijf je query niet op 1 regel, maar breek het op in de functionele brokken. Dan is direct duidelijk hoe die query eruit ziet. Op die ene regel van jou niet!

Maar doe het ook gewoon lekker niet, als je het liever moeilijk maakt voor mensen die je proberen te helpen.
Gewijzigd op 09/08/2014 14:03:12 door Erwin H
 
Goto Learn

Goto Learn

09/08/2014 14:03:17
Quote Anchor link
@Erwin H

Aah okee.. maar zo word mijn script alleen maar langer en langer zo op deze manier en dat vind ik dus irritant, maar voor op dit forum kan ik hem natuurlijk wel overzichtelijker maken.
Gewijzigd op 09/08/2014 14:03:59 door Goto Learn
 
Erwin H

Erwin H

09/08/2014 14:04:41
Quote Anchor link
Hoe onduidelijk je het in je eigen script maakt moet je zelf weten, niemand hier die daar doorheen gaat. Maar op dit forum wordt het door iedereen gewaardeerd als je het iedereen wat makkelijker maakt.
 
Goto Learn

Goto Learn

09/08/2014 14:06:44
Quote Anchor link
@Erwin H

Klopt, daar heb je gelijk in en daar zal ik rekening mee houden!
 
Erwin H

Erwin H

09/08/2014 14:07:30
Quote Anchor link
Thanks.

Dan naar het probleem. Kan je laten zien wat de daadwerkelijke output is van je query. Dus zowel id, als name?
Gewijzigd op 09/08/2014 14:07:51 door Erwin H
 
Goto Learn

Goto Learn

09/08/2014 14:10:08
Quote Anchor link
@Erwin H

Ik heb dus 2 querys, waarvan eerste query met mess_user_id die op 0 staat, wat wilt zeggen dat het standaard mappen zijn die men niet mag verwijderen en ander query met user_id van de user die door de user zelf mappen zijn aangemaakt en als ik het zo op deze manier doet met ASC:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$mysqli
->query("SELECT
mess_folder_id,
mess_folder_name FROM
user_messages_folders
WHERE mess_user_id = 0
ORDER BY mess_folder_id ASC"
) or die($mysqli->error);

$mysqli->query("SELECT mess_folder_id,
mess_folder_name FROM
user_messages_folders
WHERE mess_user_id = '{$user['user_id']}' ORDER BY mess_folder_id ASC"
) or die($mysqli->error);
?>


Dan krijg ik juist de mappen die door de user zelf aangemaakt zijn bovenaan, terwijl die juist onderaan moet staan.
Gewijzigd op 09/08/2014 14:10:42 door Goto Learn
 
Erwin H

Erwin H

09/08/2014 14:12:17
Quote Anchor link
Maar waarom doe je het in twee queries en niet in 1?
 
Goto Learn

Goto Learn

09/08/2014 14:15:34
Quote Anchor link
@Erwin H

Daar had ik ook al aangedacht, maar ik zou niet precies weten hoe ik dat op juiste manier kan doen. Kun je misschien een voorbeeld geven?
 
Erwin H

Erwin H

09/08/2014 14:19:38
Quote Anchor link
Dat is niet zo moeilijk, want je moet dan gewoon op twee users selecteren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$mysqli
->query(
  "SELECT mess_folder_id, mess_folder_name
   FROM user_messages_folders
   WHERE mess_user_id = 0 OR mess_user_id = "
.$user['user_id']."
   ORDER BY mess_user_id ASC, mess_folder_id ASC"
)
?>

Speel nu gewoon even met de sortering tot je het goed hebt. Aangezien ik niet precies weet hoe je het wilt en hoe de ids zitten.
 
Goto Learn

Goto Learn

09/08/2014 14:33:12
Quote Anchor link
@Erwin H

Met beetje aanpassingen in mijn function doordat er nu maar 1 query wordt gebruikt geeft ie juiste volgorde aan. Bedankt voor je hulp en geduld! Dat was goede les in eenmalige gebruik van query.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.