Ordersysteem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Rick de Jong

Rick de Jong

24/05/2012 22:05:24
Quote Anchor link
Goedeavond PHP'ers,

Ik ben bezig met een order(/bestel)systeem te maken in PHP.
Nu zit ik een beetje te spelen maar ik om niet uit het volgende:

- Er zijn 3 pagina's; stap1.php, stap2.php en stap3.php

- Bij stap 1 vult de gebruiker data in die in een tabel (MySQL) worden geplaatst met een ID.

- Bij stap 2 vult de gebruiker ook data in maar die wordt in een andere tabel geplaatst.

- Bij stap 3 krijgt de gebruiker een overzicht van alle ingevulde informatie en moet dit bevestigen.

Nu de vraag: Hoe maak ik een soort sessie waardoor de gebruiker 1 id heeft in beide tabellen, zodat 'stap 3' deze terug kan vinden aan de hand van het ID?

Alvast bedankt voor het meedenken!
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 11:38:06
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

24/05/2012 22:10:08
Quote Anchor link
In de 2e tabel het id plaatsen die overeenkomt met het id in tabel 1.
Met een join is e.e.a. dan aan elkaar te knopen.
 
Rick de Jong

Rick de Jong

24/05/2012 22:10:55
Quote Anchor link
Een join?
 
Andre Sep

Andre Sep

24/05/2012 22:13:22
Quote Anchor link
google?
 
Rick de Jong

Rick de Jong

24/05/2012 22:21:12
Quote Anchor link
En hoe zorg ik ervoor dat hij hetzelfde ID krijgt als bij stap 1?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

24/05/2012 22:25:09
Quote Anchor link
Kijk eens naar mysql_last_insert_id php of mysql_insert_id
 
Rick de Jong

Rick de Jong

24/05/2012 22:27:01
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 24/05/2012 22:25:09:
Kijk eens naar mysql_last_insert_id php of mysql_insert_id


Is er een makkelijkere manier? Ik moet namelijk dan een link ervan maken lijkt mij?
Gewijzigd op 24/05/2012 22:28:06 door Rick de Jong
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

24/05/2012 22:28:47
Quote Anchor link
Je post binnen twee minuten een reactie; heb je er wel naar gekeken?
Veel makkelijker krijg je het volgens mij niet....
 
Rick de Jong

Rick de Jong

24/05/2012 22:29:39
Quote Anchor link
Zeker, maar ik snap niet hoe ik het mee kan krijgen
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

24/05/2012 22:32:44
Quote Anchor link
Rick de Jong op 24/05/2012 22:29:39:
Zeker, maar ik snap niet hoe ik het mee kan krijgen


Zoeken met Google, de tekst/uitleg lezen en de voorbeelden bekijken. In twee minuten?
Gewijzigd op 24/05/2012 22:33:30 door Obelix Idefix
 
Rick de Jong

Rick de Jong

24/05/2012 23:17:27
Quote Anchor link
Hoe kan ik een redirect (header) gebruiken met mysql_insert_id() ?

Dat hij dus gaat naar bijv.: test.php?id=4
 
Toine vd P

Toine vd P

24/05/2012 23:23:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
header('location:test.php?id='.mysql_insert_id());
exit;
?>
 
Rick de Jong

Rick de Jong

24/05/2012 23:27:49
Quote Anchor link
Helaas lukt dit niet ... ;(

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<title>Verwerken van Stap 1...</title>
<?php
header('location:../index.php?id='.mysql_insert_id());
exit;

include("../config2.php");

$sql="INSERT INTO bestellinginfo (datumtijd, tafel, naam)
VALUES
('$_POST[datumtijd]','$_POST[tafel]','$_POST[naam]')"
;

if (!mysql_query($sql,$con))
  {

  die('Error: ' . mysql_error());
  }

echo "Verwerken, momentje...";

mysql_close($con)
?>
 
Jeroen Spaans

Jeroen Spaans

24/05/2012 23:38:47
Quote Anchor link
Rick de Jong op 24/05/2012 23:27:49:
Helaas lukt dit niet ... ;(


Hier hebben we weinig aan, wat lukt niet? Krijg je een fout code?

Rick de Jong op 24/05/2012 23:27:49:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<title>Verwerken van Stap 1...</title>
<?php
header('location:../index.php?id='.mysql_insert_id());
exit;

include("../config2.php");

$sql="INSERT INTO bestellinginfo (datumtijd, tafel, naam)
VALUES
('$_POST[datumtijd]','$_POST[tafel]','$_POST[naam]')"
;

if (!mysql_query($sql,$con))
  {

  die('Error: ' . mysql_error());
  }

echo "Verwerken, momentje...";

mysql_close($con)
?>


Maar het is logisch dat het niet werkt want je doet een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
exit()

voordat je de query uitvoerd.

Probeer dit eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<title>Verwerken van Stap 1...</title>
<?php
include("../config2.php");

echo "Verwerken, momentje...";

$sql="INSERT INTO bestellinginfo (datumtijd, tafel, naam)
VALUES
('"
.$_POST['datumtijd']."','".$_POST['tafel']."','".$_POST['naam']."')";

if (!mysql_query($sql,$con))
{

  die('Error: ' . mysql_error());
}

else
{
    mysql_close($con);
    header('location:../index.php?id='.mysql_insert_id());
}

?>
Gewijzigd op 24/05/2012 23:43:26 door Jeroen Spaans
 
- Mark -

- Mark -

24/05/2012 23:39:02
Quote Anchor link
Er mag geen output naar de browser zijn als je header gebruikt. Dit gaat dus zo niet werken.

Probeer PHP en HTML zo veel mogelijk te scheiden, eerst PHP en dan pas HTML. Tevens is je script zo lek als een mandje en je fout afhandeling is verre van mooi.

Waarom doe je tijdens stap 1 al van alles in de database stoppen? Je kunt de gegevens tussen de pagina's toch ook in een session stoppen en dan pas op het laatst alles in je database stoppen als de gebruiker bevestigd heeft dat alles klopt?

Maar ik zou zeggen ga eerst eens even een paar tutorials doorlopen voordat je verder gaat.
 
Rick de Jong

Rick de Jong

24/05/2012 23:45:18
Quote Anchor link
- Mark - op 24/05/2012 23:39:02:
Er mag geen output naar de browser zijn als je header gebruikt. Dit gaat dus zo niet werken.

Probeer PHP en HTML zo veel mogelijk te scheiden, eerst PHP en dan pas HTML. Tevens is je script zo lek als een mandje en je fout afhandeling is verre van mooi.

Waarom doe je tijdens stap 1 al van alles in de database stoppen? Je kunt de gegevens tussen de pagina's toch ook in een session stoppen en dan pas op het laatst alles in je database stoppen als de gebruiker bevestigd heeft dat alles klopt?

Maar ik zou zeggen ga eerst eens even een paar tutorials doorlopen voordat je verder gaat.


Maar hoe maak je een session?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/05/2012 23:47:58
Quote Anchor link
Rick de Jong op 24/05/2012 23:45:18:
- Mark - op 24/05/2012 23:39:02:
Er mag geen output naar de browser zijn als je header gebruikt. Dit gaat dus zo niet werken.

Probeer PHP en HTML zo veel mogelijk te scheiden, eerst PHP en dan pas HTML. Tevens is je script zo lek als een mandje en je fout afhandeling is verre van mooi.

Waarom doe je tijdens stap 1 al van alles in de database stoppen? Je kunt de gegevens tussen de pagina's toch ook in een session stoppen en dan pas op het laatst alles in je database stoppen als de gebruiker bevestigd heeft dat alles klopt?

Maar ik zou zeggen ga eerst eens even een paar tutorials doorlopen voordat je verder gaat.


Maar hoe maak je een session?


- Mark - op 24/05/2012 23:39:02:
Maar ik zou zeggen ga eerst eens even een paar tutorials doorlopen voordat je verder gaat.
 
Jeroen Spaans

Jeroen Spaans

24/05/2012 23:48:08
Quote Anchor link
Rick niet om een zeikerd te zijn, maar heb je ooit wel eens met PHP gewerkt?
Misschien is het slim om eerst eens de basis te leren er staan genoeg tutorials hier op de site maar via google kan je nog vele andere vinden.

Kijk eens op http://w3schools.com/php/default.asp ook een goede basis tutorial ;-)
 
- Mark -

- Mark -

24/05/2012 23:58:24
Quote Anchor link
Onderstaande opslaan als een nieuwe pagina en ververs hem dan maar eens een paar keer. Je zult zien dat de counter dan omhoog gaat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php

    /* LET OP!
    
        voor session_start() geldt hetzelfde als voor header() er mag nog geen output naar de
        browser zijn verstuurd.
    
     */
    
    # Nieuwe session starten.

        
        session_start();
        
            
    # Controleren of $_SESSION['counter'] al bestaat.
    
        if(isset($_SESSION['counter'])){
        
        # $_SESSION['counter'] bestaat al dus we kunnen hem met 1 verhogen.
            
            $_SESSION['counter']++;
            
        }

        else{
        
        # $_SESSION['counter'] bestaat nog niet dus dan gaan we hem nu voor het eerst aanmaken.
            
            $_SESSION['counter'] = 1;
            
        }


?>

<html>
    <head>
        <title>Demo :: Counter</title>
    </head>
    <body>
    Counter: <?php echo $_SESSION['counter']; ?>
    </body>
</html>
 
Rick de Jong

Rick de Jong

26/05/2012 00:06:49
Quote Anchor link
Jeroen Spaans op 24/05/2012 23:38:47:
Rick de Jong op 24/05/2012 23:27:49:
Helaas lukt dit niet ... ;(


Hier hebben we weinig aan, wat lukt niet? Krijg je een fout code?

Rick de Jong op 24/05/2012 23:27:49:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<title>Verwerken van Stap 1...</title>
<?php
header('location:../index.php?id='.mysql_insert_id());
exit;

include("../config2.php");

$sql="INSERT INTO bestellinginfo (datumtijd, tafel, naam)
VALUES
('$_POST[datumtijd]','$_POST[tafel]','$_POST[naam]')"
;

if (!mysql_query($sql,$con))
  {

  die('Error: ' . mysql_error());
  }

echo "Verwerken, momentje...";

mysql_close($con)
?>


Maar het is logisch dat het niet werkt want je doet een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
exit()

voordat je de query uitvoerd.

Probeer dit eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<title>Verwerken van Stap 1...</title>
<?php
include("../config2.php");

echo "Verwerken, momentje...";

$sql="INSERT INTO bestellinginfo (datumtijd, tafel, naam)
VALUES
('"
.$_POST['datumtijd']."','".$_POST['tafel']."','".$_POST['naam']."')";

if (!mysql_query($sql,$con))
{

  die('Error: ' . mysql_error());
}

else
{
    mysql_close($con);
    header('location:../index.php?id='.mysql_insert_id());
}

?>




Helaas, hij stuurt hem niet door naar index.php?id=...
 
- Mark -

- Mark -

26/05/2012 11:38:05
Quote Anchor link
Zorg er nu eens voor dat er wat logica in je script opbouw komt. Er mag nog geen output naar de browser zijn als je header gebruikt. En jij stopt hem midden in je pagina.

Er mag best php tussen je HTML staan maar het verwerkings gedeelte heeft daar niets te zoeken.

En ga eens kijken naar MySQLi of PDO. MySQL_ functies zijn verouderd en zouden niet meer gebruikt moeten worden voor het benaderen van een MySQL database.
Gewijzigd op 26/05/2012 11:44:13 door - Mark -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.