Outlook en Windows live mail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Erik Kraijenoord

Erik Kraijenoord

11/06/2012 19:24:37
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben reeds bezig om een soort mail functie te schrijven die het makkelijker maakt om nette mails te versturen.
Nu werkt de complete code en het versturen van de desbetreffende informatie klopt tot op heden nog steeds.

Nu loop ik tegen 2 voor mij onbekende problemen aan waar ik even geen raad mee weet.

1. Windows live mail
Ik ontvang 2x het e-mail maar met de HTML bron van het bestand, ook staan de headers er plat in.

2. Outlook (2007)
Deze ontvangt netjes het mailtje, enkel met best veel ruimte wat in de HTML niet aangegeven is.
Ook hier ontvang ik de mail 2x, wat voor mij onbekend is, wellicht wordt de code op een of andere manier 2x uitgevoerd ik weet het niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

function signup_mail($to, $from, $body) {
     // Mailing headers
     $headers   = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
     $headers  .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
     $headers  .= 'To: <'.$to.'>' . "\r\n";
     $headers  .= 'From: '.$from . "\r\n";
     $headers  .= 'Return-Path: '.$from . "\r\n";
    
     //Template
     $template  = file_get_contents("/template/aanmeld.html");
     $array     = explode("||", $body);
    
     //Mail data
     $body      = str_replace("{username}", $array[0], $template);
     $body      = str_replace("{password}", $array[1], $body);
     $body      = str_replace("{activate}", $array[2], $body);
     $body      = str_replace("{email}",    $array[3], $body);
     $message   = $body;
    
     //Return and send mail
     return mail($to, 'Signup details', $message, $headers);
 }

?>


Hopelijk heeft iemand enig idee wat ik over het hoofd zie, ik kom er niet meer uit.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Toevoeging op 11/06/2012 20:32:27:

Probleem opgelost, zat hem in de headers.
Gewijzigd op 11/06/2012 19:26:48 door Erik Kraijenoord
 
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.