over links

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leen Strijk

Leen Strijk

26/03/2006 11:33:00
Quote Anchor link
Kan zo gauw geen goeie (korte) titel verzinnen.

Wat ik wil weten is: kan je een link plaatsen die een pagina opent met daarin een functieaanroep.

dus de link is index.php en hier staan alleen functies in.

link=index.php aanroep -->Show_Form()
link=index.php aanroep -->Show_Fotos()
link=index.php aanroep -->Show_Texten()
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:44:27
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

26/03/2006 11:40:00
Quote Anchor link
index.php?actie=fotos

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if(isset($_GET['actie']))
{

    $actie = $_GET['actie'];
    $acties = array('forms','fotos','texten');

    if(in_array($actie,$acties))
    {

        switch ($actie)
        {
               case
'forms':
                   Show_Form();
               break;
               case
'fotos':
                   Show_Fotos();
               break;
               case
'texten':
                   Show_Texten();
               break;
        }
    }
else{
        echo 'Sorry, deze actie is niet toegestaan';
    }
}

?>
 
Leen Strijk

Leen Strijk

26/03/2006 11:47:00
Quote Anchor link
Oh,....

En kan ik dan van index.php?actie=fotos een href maken?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

26/03/2006 11:50:00
Quote Anchor link
jup.
 
Leen Strijk

Leen Strijk

26/03/2006 11:54:00
Quote Anchor link
Eindelijk heb ik 'm dan door.
Ik heb tijdens de les waarin dat besproken is echt zitten slapen.

Geweldige uitleg van je.
Dank je Arjan.

p.s. Wat blijft de zoekfunctie lang weg joh.
 
Leen Strijk

Leen Strijk

26/03/2006 20:34:00
Quote Anchor link
Ik heb dit gebruikt maar krijg een foutmelding.
404 pagina niet gevonden.

Misschien instelling van de server
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

26/03/2006 20:50:00
Quote Anchor link
bestand opgeslagen als .php?

Als je er een echo 'hallo'; inzet verschijnt dan hallo op het scherm?
 
Leen Strijk

Leen Strijk

26/03/2006 20:53:00
Quote Anchor link
Als je bedoelt bij de eerste aanroep van de pagina.
Dan is het antwoord ja dan ziek gewoon de links.

Als ik op één van de links klik krijg ik
http://zomaareensite.nl/get_actie.php?actie=forms
in de adresbalk en op de pagina de foutmelding.
Gewijzigd op 26/03/2006 20:54:00 door Leen Strijk
 
Leen Strijk

Leen Strijk

26/03/2006 21:36:00
Quote Anchor link
Sorry Arjan,

ik had een typefout er in zitten.
De link was eerst naar een ander bestand in een andere map. ik had er nog steeds ../ voor staan.
Dan zoekt hij natuurlijk het bestand in een andere map.

het werkt.
 
Leen Strijk

Leen Strijk

03/04/2006 18:42:00
Quote Anchor link
Kan ik op deze manier een tweede variable meegeven?

voorbeeld:

case 'forms':
Show_Form($variable);
break;

Kan ik nu een link maken als volgt:
echo "<a href=\"index.php?actie=forms\">artikelen</a><br/>\n";

en gelijkertijd de waarde van $variablel meegeven?
 
Eris -

Eris -

03/04/2006 18:43:00
Quote Anchor link
Not Found

The requested URL /get_actie.php was not found on this server.
Apache/2.0.52 (Unix) mod_ssl/2.0.52 OpenSSL/0.9.7a DAV/2 PHP/5.0.3 Server at zomaareensite.nl Port 80

estand bestaat niet
 
Niels Beckers

Niels Beckers

03/04/2006 18:44:00
Quote Anchor link
jazker je doet het dan zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
echo'<a href="index.php?actie=forms&var='.$var.'">artikelen</a>';

//en je haal hem gwn op door
 $var = $_GET['$var'];
?>
 
Jelmer -

Jelmer -

03/04/2006 18:45:00
Quote Anchor link
.php?var1=waarde1&var2=waarde2&var3=waarde3
 
Leen Strijk

Leen Strijk

03/04/2006 18:51:00
Quote Anchor link
Okéé, en zo kan je er een associatieve array van maken en kan je alle kanten op.

Bedankt weer.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.