Overbelaste server, daarom nakijken scripts.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »
Bernardo

Bernardo

18/05/2006 21:33:00
Quote Anchor link
Sinds we een eigen server hebben voor ons spel, www.hetpaardenspel.nl en de CPU load 80% is.

Vroeg ik mij af wat jullie van de scripting vinden. Onze Dual Opteron 165 verwerkt 500 queries per seconde. Best veel dus.

:D Help dus welkom.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
<?php
class db {
  
 var
$link_id  = 0;
 var
$query_id = 0;
 var
$record   = array();
 var
$queries = array();
 var
$errdesc    = "";
 var
$errno   = 0;
 var
$show_error = 1;
 var
$phpversion = 1;
  
 var
$server   = "";
 var
$user     = "";
 var
$password = "";
 var
$database = "";

 var
$appname  = "Het Paardenspel";
  
function
db($server,$user,$password,$database,$phpversion=4) {
  $this->server=$server;
  $this->user=$user;
  $this->password=$password;
  $this->database=$database;
  $this->phpversion=$phpversion;
  $this->connect();
    $this->querys=array();
 }    
  
 function
connect() {
  $this->link_id=mysql_connect($this->server,$this->user,$this->password);
  if (!$this->link_id) $this->error("Link-ID == false, connect failed");
  if ($this->database!="") $this->select_db($this->database);
 }
 
 function
close() {
   return @mysql_close($this->link_id) or $this->error(DATABASE_CLASS_CLOSE);
  }
 
 function
getMicrotime()
   {

      list($usec, $sec) = explode( " ", microtime());
      return ((float) $usec + (float) $sec);
   }
 
 function
geterrdesc() {
  $this->error=mysql_error();
  return $this->error;
 }

 function
geterrno() {
  $this->errno=mysql_errno();
  return $this->errno;
 }

 function
select_db($database="") {
  if ($database!="") $this->database=$database;
  if(!@mysql_select_db($this->database, $this->link_id)) $this->error("cannot use database ".$this->database);
 }

 function
query($query_string,$limit=0,$offset=0) {
  if($limit!=0) $query_string.=" LIMIT $offset, $limit";
  $this->queries[]="$query_string";
    $this->querys[]=$sql;
    $startTime = $this->getMicrotime();
  $this->query_id = mysql_query($query_string,$this->link_id);
    $endTime = $this->getMicrotime();
    $this->queryTime+=$endTime-$startTime;
  if (!$this->query_id) $this->error("Invalid SQL: ".$query_string);
  return $this->query_id;
 }
  function
query1($query_string) {
  $this->queries[]="$query_string";
    $this->querys[]=$sql;
    $startTime = $this->getMicrotime();
  $this->query_id = mysql_query($query_string,$this->link_id);
    $endTime = $this->getMicrotime();
    $this->queryTime+=$endTime-$startTime;
  if (!$this->query_id) $this->error("Invalid SQL: ".$query_string);
  return $this->query_id;
 }
  
 function
unbuffered_query($query_string,$LOW_PRIORITY=0) {
  if($this->phpversion<406) return $this->query($query_string);
  else {
   if($LOW_PRIORITY==1) $query_string=substr($query_string,0,6)." LOW_PRIORITY".substr($query_string,6);
   $this->queries[]="unbuffered: $query_string";
   $this->query_id = mysql_unbuffered_query($query_string,$this->link_id);
   if (!$this->query_id) $this->error("Invalid SQL: ".$query_string);
   return $this->query_id;
  }
 }

 function
fetch_array($query_id=-1) {
  if ($query_id!=-1) $this->query_id=$query_id;
  $this->record = mysql_fetch_array($this->query_id);
  return $this->record;
 }
 
 function
fetch_row($query_id=-1) {
  if ($query_id!=-1) $this->query_id=$query_id;
  $this->record = mysql_fetch_row($this->query_id);
  return $this->record;
 }

 function
free_result($query_id=-1) {
  if ($query_id!=-1) $this->query_id=$query_id;
  return @mysql_free_result($this->query_id);
 }

 function
query_first($query_string,$limit=0,$offset=0) {
  $this->query($query_string,$limit,$offset);
  $returnarray=$this->fetch_array($this->query_id);
  $this->free_result($this->query_id);
  return $returnarray;
 }

 function
num_rows($query_id=-1) {
  if ($query_id!=-1) $this->query_id=$query_id;
  return mysql_num_rows($this->query_id);
 }
 
 function
affected_rows() {
  return mysql_affected_rows($this->link_id);
 }
 
 function
insert_id() {
  return mysql_insert_id($this->link_id);
 }
 
  function
countQuerys(){  
   return count($this->querys);
  }
 
 function
queryTime($round=2){
  return round($this->queryTime,$round );
 }
 
 function
error($errormsg) {
  $this->errdesc=mysql_error();
  $this->errno=mysql_errno();
            
  $errormsg="<b>Database error in $this->appname:</b> $errormsg\n<br>";
  $errormsg.="<b>mysql error:</b> $this->errdesc\n<br>";
  $errormsg.="<b>mysql error number:</b> $this->errno\n<br>";
  $errormsg.="<b>Date:</b> ".date("d.m.Y @ H:i")."\n<br>";
  $errormsg.="<b>Script:</b> ".getenv("REQUEST_URI")."\n<br>";
  $errormsg.="<b>Referer:</b> ".getenv("HTTP_REFERER")."\n<br><br>";

  if($this->show_error) $errormsg = "$errormsg";
  else $errormsg = "\n<!-- $errormsg -->\n";
  die("</table><font face=\"Verdana\" size=2><b>SQL-DATABASE ERROR</b><br><br>".$errormsg."</font>");
 }
}

$db = new db($sqlhost,$sqluser,$sqlpassword,$sqldb,$phpversion);
?>


//De pagina waar config/functies enzo staan//

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
// functie voor paginatijd
function getMicrotime()
   {

      list($usec, $sec) = explode( " ", microtime());
      return ((float) $usec + (float) $sec);
   }

      
// Pagina laadtijd start
$startpage = getMicrotime();

// Start je zelf ergens anders je sessies/cookies? Maak van de volgende twee regels dan commentaar (# of //)
session_start();
ob_start();

// mysql
$sqlhost = "";
$sqluser = "";
$sqlpassword = "";
$sqldb = "";

// Error reporting zetten we uit, het is niet echt netjes je bezoekers errors voor te schotelen
#ERROR_REPORTING(0);

// Instellingen

$loginpage = "http://www.hetpaardenspel.nl/home.php"; // Pagina waar de gebruiker heen wordt gestuurd wanneer deze is ingelogd
$forgoturl = ""; // Volledige URL naar inlogsysteem, voor activeren van wachtwoord vergeten, / aan einde
$sitenaam = "Het Paardenspel"; // Naam van je site; deze word oa. gebruikt bij het verzenden van mail
$sitemail = "[email protected]"; // Afzender van verzonden mail

require "db_class.php";
require "class_headers.php";
require "class_query.php";
require "functions.php";
require "overig/ubb.php";
?>



//Een script die gewoon op de site gebruikt word.//

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
include "../globals.php";
include "../safe02.php";
include "../htmltop.php";
?>

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" class="hoi">
<tr>
<td colspan="3" height="100" align="center" width="100%" valign="top">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
        include "../top.php";
      ?>

</td>
</tr>
<tr>
<td width="150" align="center" valign="top">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
        include "../menu01.php";
      ?>

</td>
<td align="center" width="100%" valign="top">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
        $user_id
= $_SESSION['user_id'];
// spring les geven
if(isset($_POST[nee]))
{

  header("location:../overig/opleiding.php");
}

// Pagina alleen toegankelijk maken voor instructie
if($row[status] != 1)
{

 die("Wordt aan gewerkt!");
}

    $query = "SELECT * FROM instructie WHERE user='$user_id'";
    $result = $db->query($query) or die(mysql_error());
  $numhoefsmid = $db->num_rows($result);
    $f = $db->fetch_array($result);

  $tijd_ontslag = ($f[tijd] + 1209600);
  $tijd = time();
  if($tijd > $tijd_ontslag)
  {

      $query1 = "DELETE FROM instructie WHERE user='$user_id' LIMIT 1";
      $result1 = $db->query($query1) or die(mysql_error());
        $query2 = "DELETE FROM les_dress WHERE instructie='$user_id'";
      $result2 = $db->query($query2) or die(mysql_error());
        echo "<center>De baas was ontevreden met jou werk, hij heeft je daarom ontslagen!</center>";
    include_once "../overig/opleiding.php";
    exit();
  }

    $tijd_pen = rand(22982400,25401600);
    $tijd_pensioen = ($f[tijd] + $tijd_pen);
    if($tijd > $tijd_pensioen)
    {

      $query1 = "DELETE FROM instructie WHERE user='$user_id' LIMIT 1";
      $result1 = $db->query($query1) or die(mysql_error());
        $query2 = "DELETE FROM les_dress WHERE instructie='$user_id'";
      $result2 = $db->query($query2) or die(mysql_error());
    echo "<center>Je bent afgekeurd door de arbeidsinspectie!</center>";
    include_once "../overig/opleiding.php";
    exit();
    }

?>

<form method="POST" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "$_SERVER[REQUEST_URI]"; ?>
">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
  if($numhoefsmid == 0){
     echo "Pagina alleen voor instructie.";
     die();
    }

    if(isset($_POST[ja]))
{
}

else
{
?>

<center>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
}
if(isset($_POST[ontslag]))
{

?>

<table border="1" bordercolor="#000000" cellpadding="2" cellspacing="1">
<tr>
<th colspan=2>
Je kreeg nog een leuk afscheidsfeest, weet je zeker dat je weg wil?
</th>
</tr>
<tr>
<td>
<input type="submit" name="ja" value=" Ja, feest was een flop! ">
</td>
<td>
<input type="submit" name="nee" value=" Nee, het feestje was te leuk! ">
</td>
</tr>
</table>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php  

}
if(isset($_POST[ja]))
{

  $query3 = "DELETE FROM instructie WHERE user='$user_id' LIMIT 1";
    $result3 = $db->query($query3) or die(mysql_error());

    $meldingg = array
    (
      "Je baas vond het jammer dat je wegging!<br>",
      "Met veel tranen heb jij je collega's verlaten!<br>"
      
    );
    $random_melding = array_rand($meldingg,1);
    $melding1 = $meldingg[$random_melding];
    echo "<center>".$melding1."</center>";
    include_once "../overig/opleiding.php";
    exit();
}


if(isset($_GET[actie]) AND isset($_GET[id]) AND is_numeric($_GET[id])){
  $query88 = "SELECT * FROM les_dress WHERE id='$_GET[id]'";
    $result88 = $db->query($query88) or die(mysql_error());
  $numbekappen = $db->num_rows($result88);
  if($numbekappen == 1){
    
    $random = rand(1,3);
    $rang = rand(2,4);
    
  $tijd = time();

    $rij = $db->fetch_array($result88);
  $user = $rij[user];
  $paard = $rij[paard];
    
    $query8 = "SELECT * FROM paarden WHERE paard_id='$paard'";
    $result8 = $db->query($query8) or die(mysql_error());
  $row = $db->fetch_array($result8);
  $paard_naam = addslashes($row[paard_naam]);
    $rij_dress = $row[rij_dress];
    
    $query8 = "SELECT * FROM gebruikers WHERE id='$user'";
    $result8 = $db->query($query8) or die(mysql_error());
  $row = $db->fetch_array($result8);
  $eigenaar = addslashes($row[naam]);
        
    $query8 = "SELECT * FROM gebruikers WHERE id='$user_id'";
    $result8 = $db->query($query8) or die(mysql_error());
  $row = $db->fetch_array($result8);
  $hoefsmid = addslashes($row[naam]);
    
    $kosten = rand(12,16);
    $loon = $kosten;
    
    $randdd = rand(8,10);
    $tot = $randdd + $rij_dress;
  if($tot > 100){
    $tot = 100;
  }

    $tijd= time();
    $query1 = "UPDATE instructie SET tot=tot+'1',tijd='$tijd' WHERE user='$user_id'";
    $result1 = $db->query($query1) or die(mysql_error());
    $query2 = "UPDATE gebruikers SET geld=geld+'$kosten',rang=rang+'1' WHERE id='$user_id'";
    $result2 = $db->query($query2) or die(mysql_error());
    $query3 = "UPDATE gebruikers SET geld=geld-'$kosten',rang=rang+'$rang' WHERE id='$user'";
    $result3 = $db->query($query3) or die(mysql_error());
  // les geven zelf
    $query4 = "UPDATE paarden SET rij_dress='$tot',laatste_rij='$tijd',hoeven=hoeven-'0.5',verzorgings_punten=verzorgings_punten-'1' WHERE paard_id='$paard'";
    $result4 = $db->query($query4) or die(mysql_error());
    $query5 = "INSERT INTO afschriften (af_id,id,waarde,datum,van,naar,reden) values ('','$user','$kosten','$tijd','$eigenaar','$hoefsmid','Kosten rijles')";
    $result5 = $db->query($query5) or die(mysql_error());
    $query6 = "INSERT INTO berichten (id,van,naar,onderwerp,bericht,datum) VALUES ('','$hoefsmid','$eigenaar','Privé les','De dressuur les met [b] $paard_naam [/b] is succesvol verlopen. De kosten waren € $kosten. Deze zijn automatisch van uw rekening afgeschreven.','$tijd')";
    $result6 = $db->query($query6) or die(mysql_error());
    $query7 = "DELETE FROM les_dress WHERE id='$_GET[id]'";
    $result7 = $db->query($query7) or die(mysql_error());
    echo "Les succesvol gegeven.<p>";
    }
}

?>

<table border="1" bordercolor="#000000" cellpadding="2" cellspacing="1" width="99%">
<tr><th colspan="2">Les geven</th></tr>
<tr><th>Gebruiker:</th><th>Les geven:</th></tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
  $query
= "SELECT * FROM les_dress WHERE instructie='$user_id'";
    $result = $db->query($query) or die(mysql_error());
    $n = $db->num_rows($result);
    if($n == 0)
    {

     echo "<tr><td colspan=3>Geen mensen willen instructie krijgen!</td></tr>";
     }

     else
     {
    while($row=$db->fetch_array($result)){
?>

<tr>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$query8
= "SELECT * FROM gebruikers WHERE id='$row[user]'";
$result8 = $db->query($query8) or die(mysql_error());
$lesser = $db->fetch_array($result8);
$eigenaar = $lesser[naam];
?>

<a href='../profiel/profiel_bekijken.php?naam=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "".urlencode($eigenaar).""; ?>
&pp=../baantjes/les_geven2.php'>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "$eigenaar"; ?>
</a>
</td>
<td>
<a href="?actie=les_geven&id=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row[id]; ?>
"><b>Les geven</b></a>
</td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
}
}

?>


</table>
<p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if(isset($_POST[pauze]))
{

  $sqll = "SELECT * FROM instructie WHERE user='$user_id'";
  $query = $db->query($sqll);
  $f1 = $db->fetch_array($query);
  if($f1[pauze] == 'Ja')
  {

    $sql2 ="UPDATE instructie SET pauze='Nee' WHERE user='$user_id'";
    $db->query($sql2);
    echo "<center>Je bent weer aan het werk!</center>";
  }

  else
  {
    $sql2 ="UPDATE instructie SET pauze='Ja' WHERE user='$user_id'";
    $db->query($sql2);
    echo "<center>Je bent nu aan het pauzeren!</center>";
  }
}

?>

<p>
<table border="1" bordercolor="#000000" cellpadding="2" cellspacing="1">
<tr>
<th>
Opties
</th>
</tr>
<tr>
<td>
<input type="submit" name="ontslag" value=" Ik neem ontslag!* ">
</td>
</tr>
<tr>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    if($f[pauze] == 'Ja')
    {

    ?>

<input type="submit" name="pauze" value=" Ik ga weer aan het werk! ">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    }
    else
    {
    ?>

<input type="submit" name="pauze" value=" Ik neem pauze! ">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    }
    ?>

</td>
</tr>
<tr>
<td>
* = Je krijgt geen geld terug indien je ontslag neemt!
</td>
</tr>
</table>

</center>
</td>
<td width="150" align="center" valign="top">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
          include "../menu22.php";
        ?>

</td>
</tr>
</table>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
include "../htmlbottom.php";
include "../close.php";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:17:34
 
Dominique Geheim

Dominique Geheim

18/05/2006 23:17:00
Quote Anchor link
Het is een te lange lap om nu nog helemaal door te nemen, maar het kan inderdaad wel efficienter.

De query's zijn daar een groot voorbeeld van. Zie op een paar plekken dat je alles ophaald van een record, maar vervolgens maar de helft gebruikt van al die opgehaalde data.
 
Bernardo

Bernardo

18/05/2006 23:20:00
Quote Anchor link
Dus als ik het goed begrijp loont het om in plaats van * gewoon er hard neer te zetten: naam, bla, bla ??
 
Eris -

Eris -

18/05/2006 23:25:00
Quote Anchor link
Ja. 99% van de gevallen wel
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

18/05/2006 23:27:00
Quote Anchor link
Jup, verder zie ik vaak 3 losse query's die ook gewoon in één keer uitgevoerd kunnen worden. Dus daar valt best wel wat in te halen denk ik.
 
Zelf Weten

Zelf Weten

19/05/2006 03:04:00
Quote Anchor link
Zet ff je post tussen de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
tags. Daarnaast iets anders. Ik zou GEEN <iframe> gebruiken op je site. Dat is zo irritant. Gewoon includen.

Leuk spel wel. Jammer dat ik alleen niet zo'n paarden-freak ben :P
 

19/05/2006 07:40:00
Quote Anchor link
Maar de rest van de scripting is wel efficiënt genoeg, de mysql moet en kan inderdaad beter.

Je hoeft per tabel maar 1 query uit te voeren, dus niet twee, drie (vier?) aparte.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

19/05/2006 09:35:00
Quote Anchor link
Kijk ook even naar Jan zijn testresultaten:
http://www.jankoehoorn.nl/?pag=4

De verschillenen tussen * en veldnamen is redelijk groot! Ook het verschil tussen fetch_array(), en fetch_assoc() is groot genoeg om rekening mee te houden.

Wat Michiel bedoelde waren de tags.

Michiel, leer de [ignore][/ignore] tags kennen.

Edit:
Ook heb je soms variabelen tussen dubbele quotes staan. Haal je veriabelen buiten de quotes, en gebruik overal single quotes, behalve in je query's daar is dubbele quotes net wat makkelijker.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Bernardo

Bernardo

19/05/2006 14:39:00
Quote Anchor link
oké, bedankt voor de tips! :D

En, we gebruiken geen IFRAMES meer. Helemaal geen frames. Onze website is opgebouwd met tabellen.
En, voor 1 tabel 1 query is niet haalbaar. Je hebt namelijk verschillende WHERE's nodig. De ene keer voor gebruiker A de andere keer voor gebruiker B.

En dat van SELECT gaan we zeker doen.

Verder staat er in onze DB_class nog heel veel wat we niet gebruiken. Sinds een paar dagen wel free_result. Die heb ik geplaatst bij de arrays
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

19/05/2006 15:02:00
Quote Anchor link
Bernardo:
En, voor 1 tabel 1 query is niet haalbaar. Je hebt namelijk verschillende WHERE's nodig. De ene keer voor gebruiker A de andere keer voor gebruiker B.


Dat wil niet zeggen dat het niet mogelijk is, SQL kan meer dan je denkt.

Klein voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT
    CASE gebruiker.rang
        WHEN > 3
    THEN
        admin.menu
    ELSE
        lid.menu
    END
    AS menu
FROM gebruiker, admin, lid
WHERE gebruiker.id = 2

Wat dit doet:
Als de rang van gebruiker met id 2 groter dan 3 is selecteerd hij het de kolom menu uit tabel admin, en anders de kolom menu uit tabel lid.
 
Bernardo

Bernardo

19/05/2006 19:19:00
Quote Anchor link
nou, wij hebben de admins,leden,etc (dus alle gebruikers) in dezelfde tabel.

Maar ik snap je voorbeeld wel. Maar zijn er nog specieke functies die gebruikt kunnen worden? Om de performance te boosten?? Of ander technieken..
 
Bernardo

Bernardo

22/05/2006 11:00:00
Quote Anchor link
Current MySQL Processes [?]
ID Username Database Command Time
323729 hetpaard_paard hetpaard_paardenspel Sleep 4

Ik zie dat er soms een heleboel sleeping Threads zijn.

Betekend dit dat we onze mysql connectie niet goed aflsluiten? Of is dit normaal?

En zou het helpen om in queries waar hij maar 1 rij hoeft te hebben, LIMIT 1 te zetten? Want als ie dan een rij gevonden heeft die aan de WHERE clause voldoet, dan stopt ie toch met verder zoeken?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bernardo
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.