Overbelaste server, daarom nakijken scripts.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »
Bernardo

Bernardo

18/05/2006 21:33:00
Quote Anchor link
Sinds we een eigen server hebben voor ons spel, www.hetpaardenspel.nl en de CPU load 80% is.

Vroeg ik mij af wat jullie van de scripting vinden. Onze Dual Opteron 165 verwerkt 500 queries per seconde. Best veel dus.

:D Help dus welkom.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
<?php
class db {
  
 var
$link_id  = 0;
 var
$query_id = 0;
 var
$record   = array();
 var
$queries = array();
 var
$errdesc    = "";
 var
$errno   = 0;
 var
$show_error = 1;
 var
$phpversion = 1;
  
 var
$server   = "";
 var
$user     = "";
 var
$password = "";
 var
$database = "";

 var
$appname  = "Het Paardenspel";
  
function
db($server,$user,$password,$database,$phpversion=4) {
  $this->server=$server;
  $this->user=$user;
  $this->password=$password;
  $this->database=$database;
  $this->phpversion=$phpversion;
  $this->connect();
    $this->querys=array();
 }    
  
 function
connect() {
  $this->link_id=mysql_connect($this->server,$this->user,$this->password);
  if (!$this->link_id) $this->error("Link-ID == false, connect failed");
  if ($this->database!="") $this->select_db($this->database);
 }
 
 function
close() {
   return @mysql_close($this->link_id) or $this->error(DATABASE_CLASS_CLOSE);
  }
 
 function
getMicrotime()
   {

      list($usec, $sec) = explode( " ", microtime());
      return ((float) $usec + (float) $sec);
   }
 
 function
geterrdesc() {
  $this->error=mysql_error();
  return $this->error;
 }

 function
geterrno() {
  $this->errno=mysql_errno();
  return $this->errno;
 }

 function
select_db($database="") {
  if ($database!="") $this->database=$database;
  if(!@mysql_select_db($this->database, $this->link_id)) $this->error("cannot use database ".$this->database);
 }

 function
query($query_string,$limit=0,$offset=0) {
  if($limit!=0) $query_string.=" LIMIT $offset, $limit";
  $this->queries[]="$query_string";
    $this->querys[]=$sql;
    $startTime = $this->getMicrotime();
  $this->query_id = mysql_query($query_string,$this->link_id);
    $endTime = $this->getMicrotime();
    $this->queryTime+=$endTime-$startTime;
  if (!$this->query_id) $this->error("Invalid SQL: ".$query_string);
  return $this->query_id;
 }
  function
query1($query_string) {
  $this->queries[]="$query_string";
    $this->querys[]=$sql;
    $startTime = $this->getMicrotime();
  $this->query_id = mysql_query($query_string,$this->link_id);
    $endTime = $this->getMicrotime();
    $this->queryTime+=$endTime-$startTime;
  if (!$this->query_id) $this->error("Invalid SQL: ".$query_string);
  return $this->query_id;
 }
  
 function
unbuffered_query($query_string,$LOW_PRIORITY=0) {
  if($this->phpversion<406) return $this->query($query_string);
  else {
   if($LOW_PRIORITY==1) $query_string=substr($query_string,0,6)." LOW_PRIORITY".substr($query_string,6);
   $this->queries[]="unbuffered: $query_string";
   $this->query_id = mysql_unbuffered_query($query_string,$this->link_id);
   if (!$this->query_id) $this->error("Invalid SQL: ".$query_string);
   return $this->query_id;
  }
 }

 function
fetch_array($query_id=-1) {
  if ($query_id!=-1) $this->query_id=$query_id;
  $this->record = mysql_fetch_array($this->query_id);
  return $this->record;
 }
 
 function
fetch_row($query_id=-1) {
  if ($query_id!=-1) $this->query_id=$query_id;
  $this->record = mysql_fetch_row($this->query_id);
  return $this->record;
 }

 function
free_result($query_id=-1) {
  if ($query_id!=-1) $this->query_id=$query_id;
  return @mysql_free_result($this->query_id);
 }

 function
query_first($query_string,$limit=0,$offset=0) {
  $this->query($query_string,$limit,$offset);
  $returnarray=$this->fetch_array($this->query_id);
  $this->free_result($this->query_id);
  return $returnarray;
 }

 function
num_rows($query_id=-1) {
  if ($query_id!=-1) $this->query_id=$query_id;
  return mysql_num_rows($this->query_id);
 }
 
 function
affected_rows() {
  return mysql_affected_rows($this->link_id);
 }
 
 function
insert_id() {
  return mysql_insert_id($this->link_id);
 }
 
  function
countQuerys(){  
   return count($this->querys);
  }
 
 function
queryTime($round=2){
  return round($this->queryTime,$round );
 }
 
 function
error($errormsg) {
  $this->errdesc=mysql_error();
  $this->errno=mysql_errno();
            
  $errormsg="<b>Database error in $this->appname:</b> $errormsg\n<br>";
  $errormsg.="<b>mysql error:</b> $this->errdesc\n<br>";
  $errormsg.="<b>mysql error number:</b> $this->errno\n<br>";
  $errormsg.="<b>Date:</b> ".date("d.m.Y @ H:i")."\n<br>";
  $errormsg.="<b>Script:</b> ".getenv("REQUEST_URI")."\n<br>";
  $errormsg.="<b>Referer:</b> ".getenv("HTTP_REFERER")."\n<br><br>";

  if($this->show_error) $errormsg = "$errormsg";
  else $errormsg = "\n<!-- $errormsg -->\n";
  die("</table><font face=\"Verdana\" size=2><b>SQL-DATABASE ERROR</b><br><br>".$errormsg."</font>");
 }
}

$db = new db($sqlhost,$sqluser,$sqlpassword,$sqldb,$phpversion);
?>


//De pagina waar config/functies enzo staan//

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
// functie voor paginatijd
function getMicrotime()
   {

      list($usec, $sec) = explode( " ", microtime());
      return ((float) $usec + (float) $sec);
   }

      
// Pagina laadtijd start
$startpage = getMicrotime();

// Start je zelf ergens anders je sessies/cookies? Maak van de volgende twee regels dan commentaar (# of //)
session_start();
ob_start();

// mysql
$sqlhost = "";
$sqluser = "";
$sqlpassword = "";
$sqldb = "";

// Error reporting zetten we uit, het is niet echt netjes je bezoekers errors voor te schotelen
#ERROR_REPORTING(0);

// Instellingen

$loginpage = "http://www.hetpaardenspel.nl/home.php"; // Pagina waar de gebruiker heen wordt gestuurd wanneer deze is ingelogd
$forgoturl = ""; // Volledige URL naar inlogsysteem, voor activeren van wachtwoord vergeten, / aan einde
$sitenaam = "Het Paardenspel"; // Naam van je site; deze word oa. gebruikt bij het verzenden van mail
$sitemail = "[email protected]"; // Afzender van verzonden mail

require "db_class.php";
require "class_headers.php";
require "class_query.php";
require "functions.php";
require "overig/ubb.php";
?>



//Een script die gewoon op de site gebruikt word.//

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
include "../globals.php";
include "../safe02.php";
include "../htmltop.php";
?>

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" class="hoi">
<tr>
<td colspan="3" height="100" align="center" width="100%" valign="top">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
        include "../top.php";
      ?>

</td>
</tr>
<tr>
<td width="150" align="center" valign="top">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
        include "../menu01.php";
      ?>

</td>
<td align="center" width="100%" valign="top">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
        $user_id
= $_SESSION['user_id'];
// spring les geven
if(isset($_POST[nee]))
{

  header("location:../overig/opleiding.php");
}

// Pagina alleen toegankelijk maken voor instructie
if($row[status] != 1)
{

 die("Wordt aan gewerkt!");
}

    $query = "SELECT * FROM instructie WHERE user='$user_id'";
    $result = $db->query($query) or die(mysql_error());
  $numhoefsmid = $db->num_rows($result);
    $f = $db->fetch_array($result);

  $tijd_ontslag = ($f[tijd] + 1209600);
  $tijd = time();
  if($tijd > $tijd_ontslag)
  {

      $query1 = "DELETE FROM instructie WHERE user='$user_id' LIMIT 1";
      $result1 = $db->query($query1) or die(mysql_error());
        $query2 = "DELETE FROM les_dress WHERE instructie='$user_id'";
      $result2 = $db->query($query2) or die(mysql_error());
        echo "<center>De baas was ontevreden met jou werk, hij heeft je daarom ontslagen!</center>";
    include_once "../overig/opleiding.php";
    exit();
  }

    $tijd_pen = rand(22982400,25401600);
    $tijd_pensioen = ($f[tijd] + $tijd_pen);
    if($tijd > $tijd_pensioen)
    {

      $query1 = "DELETE FROM instructie WHERE user='$user_id' LIMIT 1";
      $result1 = $db->query($query1) or die(mysql_error());
        $query2 = "DELETE FROM les_dress WHERE instructie='$user_id'";
      $result2 = $db->query($query2) or die(mysql_error());
    echo "<center>Je bent afgekeurd door de arbeidsinspectie!</center>";
    include_once "../overig/opleiding.php";
    exit();
    }

?>

<form method="POST" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "$_SERVER[REQUEST_URI]"; ?>
">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
  if($numhoefsmid == 0){
     echo "Pagina alleen voor instructie.";
     die();
    }

    if(isset($_POST[ja]))
{
}

else
{
?>

<center>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
}
if(isset($_POST[ontslag]))
{

?>

<table border="1" bordercolor="#000000" cellpadding="2" cellspacing="1">
<tr>
<th colspan=2>
Je kreeg nog een leuk afscheidsfeest, weet je zeker dat je weg wil?
</th>
</tr>
<tr>
<td>
<input type="submit" name="ja" value=" Ja, feest was een flop! ">
</td>
<td>
<input type="submit" name="nee" value=" Nee, het feestje was te leuk! ">
</td>
</tr>
</table>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php  

}
if(isset($_POST[ja]))
{

  $query3 = "DELETE FROM instructie WHERE user='$user_id' LIMIT 1";
    $result3 = $db->query($query3) or die(mysql_error());

    $meldingg = array
    (
      "Je baas vond het jammer dat je wegging!<br>",
      "Met veel tranen heb jij je collega's verlaten!<br>"
      
    );
    $random_melding = array_rand($meldingg,1);
    $melding1 = $meldingg[$random_melding];
    echo "<center>".$melding1."</center>";
    include_once "../overig/opleiding.php";
    exit();
}


if(isset($_GET[actie]) AND isset($_GET[id]) AND is_numeric($_GET[id])){
  $query88 = "SELECT * FROM les_dress WHERE id='$_GET[id]'";
    $result88 = $db->query($query88) or die(mysql_error());
  $numbekappen = $db->num_rows($result88);
  if($numbekappen == 1){
    
    $random = rand(1,3);
    $rang = rand(2,4);
    
  $tijd = time();

    $rij = $db->fetch_array($result88);
  $user = $rij[user];
  $paard = $rij[paard];
    
    $query8 = "SELECT * FROM paarden WHERE paard_id='$paard'";
    $result8 = $db->query($query8) or die(mysql_error());
  $row = $db->fetch_array($result8);
  $paard_naam = addslashes($row[paard_naam]);
    $rij_dress = $row[rij_dress];
    
    $query8 = "SELECT * FROM gebruikers WHERE id='$user'";
    $result8 = $db->query($query8) or die(mysql_error());
  $row = $db->fetch_array($result8);
  $eigenaar = addslashes($row[naam]);
        
    $query8 = "SELECT * FROM gebruikers WHERE id='$user_id'";
    $result8 = $db->query($query8) or die(mysql_error());
  $row = $db->fetch_array($result8);
  $hoefsmid = addslashes($row[naam]);
    
    $kosten = rand(12,16);
    $loon = $kosten;
    
    $randdd = rand(8,10);
    $tot = $randdd + $rij_dress;
  if($tot > 100){
    $tot = 100;
  }

    $tijd= time();
    $query1 = "UPDATE instructie SET tot=tot+'1',tijd='$tijd' WHERE user='$user_id'";
    $result1 = $db->query($query1) or die(mysql_error());
    $query2 = "UPDATE gebruikers SET geld=geld+'$kosten',rang=rang+'1' WHERE id='$user_id'";
    $result2 = $db->query($query2) or die(mysql_error());
    $query3 = "UPDATE gebruikers SET geld=geld-'$kosten',rang=rang+'$rang' WHERE id='$user'";
    $result3 = $db->query($query3) or die(mysql_error());
  // les geven zelf
    $query4 = "UPDATE paarden SET rij_dress='$tot',laatste_rij='$tijd',hoeven=hoeven-'0.5',verzorgings_punten=verzorgings_punten-'1' WHERE paard_id='$paard'";
    $result4 = $db->query($query4) or die(mysql_error());
    $query5 = "INSERT INTO afschriften (af_id,id,waarde,datum,van,naar,reden) values ('','$user','$kosten','$tijd','$eigenaar','$hoefsmid','Kosten rijles')";
    $result5 = $db->query($query5) or die(mysql_error());
    $query6 = "INSERT INTO berichten (id,van,naar,onderwerp,bericht,datum) VALUES ('','$hoefsmid','$eigenaar','Privé les','De dressuur les met [b] $paard_naam [/b] is succesvol verlopen. De kosten waren € $kosten. Deze zijn automatisch van uw rekening afgeschreven.','$tijd')";
    $result6 = $db->query($query6) or die(mysql_error());
    $query7 = "DELETE FROM les_dress WHERE id='$_GET[id]'";
    $result7 = $db->query($query7) or die(mysql_error());
    echo "Les succesvol gegeven.<p>";
    }
}

?>

<table border="1" bordercolor="#000000" cellpadding="2" cellspacing="1" width="99%">
<tr><th colspan="2">Les geven</th></tr>
<tr><th>Gebruiker:</th><th>Les geven:</th></tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
  $query
= "SELECT * FROM les_dress WHERE instructie='$user_id'";
    $result = $db->query($query) or die(mysql_error());
    $n = $db->num_rows($result);
    if($n == 0)
    {

     echo "<tr><td colspan=3>Geen mensen willen instructie krijgen!</td></tr>";
     }

     else
     {
    while($row=$db->fetch_array($result)){
?>

<tr>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$query8
= "SELECT * FROM gebruikers WHERE id='$row[user]'";
$result8 = $db->query($query8) or die(mysql_error());
$lesser = $db->fetch_array($result8);
$eigenaar = $lesser[naam];
?>

<a href='../profiel/profiel_bekijken.php?naam=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "".urlencode($eigenaar).""; ?>
&pp=../baantjes/les_geven2.php'>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "$eigenaar"; ?>
</a>
</td>
<td>
<a href="?actie=les_geven&id=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row[id]; ?>
"><b>Les geven</b></a>
</td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
}
}

?>


</table>
<p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if(isset($_POST[pauze]))
{

  $sqll = "SELECT * FROM instructie WHERE user='$user_id'";
  $query = $db->query($sqll);
  $f1 = $db->fetch_array($query);
  if($f1[pauze] == 'Ja')
  {

    $sql2 ="UPDATE instructie SET pauze='Nee' WHERE user='$user_id'";
    $db->query($sql2);
    echo "<center>Je bent weer aan het werk!</center>";
  }

  else
  {
    $sql2 ="UPDATE instructie SET pauze='Ja' WHERE user='$user_id'";
    $db->query($sql2);
    echo "<center>Je bent nu aan het pauzeren!</center>";
  }
}

?>

<p>
<table border="1" bordercolor="#000000" cellpadding="2" cellspacing="1">
<tr>
<th>
Opties
</th>
</tr>
<tr>
<td>
<input type="submit" name="ontslag" value=" Ik neem ontslag!* ">
</td>
</tr>
<tr>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    if($f[pauze] == 'Ja')
    {

    ?>

<input type="submit" name="pauze" value=" Ik ga weer aan het werk! ">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    }
    else
    {
    ?>

<input type="submit" name="pauze" value=" Ik neem pauze! ">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    }
    ?>

</td>
</tr>
<tr>
<td>
* = Je krijgt geen geld terug indien je ontslag neemt!
</td>
</tr>
</table>

</center>
</td>
<td width="150" align="center" valign="top">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
          include "../menu22.php";
        ?>

</td>
</tr>
</table>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
include "../htmlbottom.php";
include "../close.php";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:49:57
 
Dominique Geheim

Dominique Geheim

18/05/2006 23:17:00
Quote Anchor link
Het is een te lange lap om nu nog helemaal door te nemen, maar het kan inderdaad wel efficienter.

De query's zijn daar een groot voorbeeld van. Zie op een paar plekken dat je alles ophaald van een record, maar vervolgens maar de helft gebruikt van al die opgehaalde data.
 
Bernardo

Bernardo

18/05/2006 23:20:00
Quote Anchor link
Dus als ik het goed begrijp loont het om in plaats van * gewoon er hard neer te zetten: naam, bla, bla ??
 
Eris -

Eris -

18/05/2006 23:25:00
Quote Anchor link
Ja. 99% van de gevallen wel
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

18/05/2006 23:27:00
Quote Anchor link
Jup, verder zie ik vaak 3 losse query's die ook gewoon in één keer uitgevoerd kunnen worden. Dus daar valt best wel wat in te halen denk ik.
 
Zelf Weten

Zelf Weten

19/05/2006 03:04:00
Quote Anchor link
Zet ff je post tussen de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
tags. Daarnaast iets anders. Ik zou GEEN <iframe> gebruiken op je site. Dat is zo irritant. Gewoon includen.

Leuk spel wel. Jammer dat ik alleen niet zo'n paarden-freak ben :P
 

19/05/2006 07:40:00
Quote Anchor link
Maar de rest van de scripting is wel efficiënt genoeg, de mysql moet en kan inderdaad beter.

Je hoeft per tabel maar 1 query uit te voeren, dus niet twee, drie (vier?) aparte.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

19/05/2006 09:35:00
Quote Anchor link
Kijk ook even naar Jan zijn testresultaten:
http://www.jankoehoorn.nl/?pag=4

De verschillenen tussen * en veldnamen is redelijk groot! Ook het verschil tussen fetch_array(), en fetch_assoc() is groot genoeg om rekening mee te houden.

Wat Michiel bedoelde waren de tags.

Michiel, leer de [ignore][/ignore] tags kennen.

Edit:
Ook heb je soms variabelen tussen dubbele quotes staan. Haal je veriabelen buiten de quotes, en gebruik overal single quotes, behalve in je query's daar is dubbele quotes net wat makkelijker.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Bernardo

Bernardo

19/05/2006 14:39:00
Quote Anchor link
oké, bedankt voor de tips! :D

En, we gebruiken geen IFRAMES meer. Helemaal geen frames. Onze website is opgebouwd met tabellen.
En, voor 1 tabel 1 query is niet haalbaar. Je hebt namelijk verschillende WHERE's nodig. De ene keer voor gebruiker A de andere keer voor gebruiker B.

En dat van SELECT gaan we zeker doen.

Verder staat er in onze DB_class nog heel veel wat we niet gebruiken. Sinds een paar dagen wel free_result. Die heb ik geplaatst bij de arrays
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

19/05/2006 15:02:00
Quote Anchor link
Bernardo:
En, voor 1 tabel 1 query is niet haalbaar. Je hebt namelijk verschillende WHERE's nodig. De ene keer voor gebruiker A de andere keer voor gebruiker B.


Dat wil niet zeggen dat het niet mogelijk is, SQL kan meer dan je denkt.

Klein voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT
    CASE gebruiker.rang
        WHEN > 3
    THEN
        admin.menu
    ELSE
        lid.menu
    END
    AS menu
FROM gebruiker, admin, lid
WHERE gebruiker.id = 2

Wat dit doet:
Als de rang van gebruiker met id 2 groter dan 3 is selecteerd hij het de kolom menu uit tabel admin, en anders de kolom menu uit tabel lid.
 
Bernardo

Bernardo

19/05/2006 19:19:00
Quote Anchor link
nou, wij hebben de admins,leden,etc (dus alle gebruikers) in dezelfde tabel.

Maar ik snap je voorbeeld wel. Maar zijn er nog specieke functies die gebruikt kunnen worden? Om de performance te boosten?? Of ander technieken..
 
Bernardo

Bernardo

22/05/2006 11:00:00
Quote Anchor link
Current MySQL Processes [?]
ID Username Database Command Time
323729 hetpaard_paard hetpaard_paardenspel Sleep 4

Ik zie dat er soms een heleboel sleeping Threads zijn.

Betekend dit dat we onze mysql connectie niet goed aflsluiten? Of is dit normaal?

En zou het helpen om in queries waar hij maar 1 rij hoeft te hebben, LIMIT 1 te zetten? Want als ie dan een rij gevonden heeft die aan de WHERE clause voldoet, dan stopt ie toch met verder zoeken?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bernardo
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.