Overbodige tab sluiten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans De Ridder

Hans De Ridder

14/02/2019 17:09:45
Quote Anchor link
Via een header location kom ik op een pagina.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header('Location: https://www.pctraverse.nl/Project/aangeboden/flyers/index.php');
exit;
?>


Deze toont de basisinstellingen en het privacy reglement.

Maak ik vervolgens een keuze via het menu, dan verschijnt de nieuwe pagina.
En is de oorspronkelijke overbodig.
Maar ik krijg die met geen mogelijkheid gesloten of overschreven.
De website is te vinden via https://www.pctraverse.nl

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
function prof(profiel)
{
var url = "https://www.pctraverse.nl/Project/aangeboden/flyers/index.php?page=1";
var data = profiel;
var name = "profiel";
var value = profiel;

var form = document.createElement("form");
    form.target = "Maps";
    form.method = "POST";
    form.action = url;
    form.style.display = "none";
        var input = document.createElement("input");
        input.type = "hidden";
        input.name = "key";
       input.value = data;
        form.appendChild(input);
      document.body.appendChild(form);

    form.submit();
    document.body.removeChild(form);

    }
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:22:19
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/02/2019 17:51:56
Quote Anchor link
Waarom verloopt de navigatie uberhaupt via JavaScript (een of andere prof() functie of iets dergelijks)?

Ook wil je waarschijnlijk onthouden dat iemand de privacyregels heeft geaccepteerd?

Kun je niet volstaan met een inline popup die, als je op een akkoord-knop drukt ofzo, een cookie opslaat die bepaalt of deze inline popup nog getoond dient te worden?

Los van het feit dat er nieuwe vensters geopend worden en dit niet wenselijk is denk ik dat je de navigatie van de website veel makkelijker kunt maken door gewoon hyperlinks te gebruiken in plaats van al die JavaScript meuk. Als je die zooi verwijdert verdwijnt dit bijkomende probleem mogelijk ook direct.

Het gebruik van JavaScript is geen doel op zich, gebruik dit dus met mate of misschien zelfs zo min mogelijk. Ook vanwege toegankelijkheid et cetera.
Gewijzigd op 14/02/2019 17:56:28 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/02/2019 17:58:06
Quote Anchor link
Ik wil niet veel zeggen, maar die site is niet echt jofel opgebouwd:

- Niet responsive, op mijn mobiele telefoon opent hij behoorlijk klein
- HTML-document indeling klopt ook niet bepaald, halverwege <html> tags en dergelijke.
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

14/02/2019 18:39:22
Quote Anchor link
@Thomas
Het is een uitgebreid, bestaand script in PHP.
https://www.ubergallery.net/

Ik heb het zodanig aangepast, dat ik meer data kan
presenteren dan alleen afbeeldingen.
Bovendien is het oorspronkelijke script bedoeld,
om de eigenaar afbeeldingen te laten plaatsen.
Ik geef leden de mogelijkheid om zich op meerdere manier te presenteren.
De menukeuze bepaalt welke info er verstrekt wordt via het script.
Dat gebeurt via de index?pagina=1 met aanvullende info.
Die pagina's worden inderdaad telkens opnieuw opgebouwd via hetzelfde script.
Dat er in verre verleden soms ongelukkige keuzes zijn gemaakt, dat weet ik, haha.

@Arien
Dat de afmeting in je gsm niet klopt, dat is me bekend.
Dat komt omdat veelal vaste css waarden zijn gebruikt in de gebruikte voorbeelden.
Ik heb dat gedeeltelijk op kunnen vangen door afhankelijk van de beeldschermgrootte
te scalen. Maar daar staan nog niet alle formaten bij.
De HTML tags is inderdaad beetje zooitje geworden in de loop van de tijd.
Maar ben nog niet aan opschonen toegekomen.

Bedankt voor jullie snelle, altijd opbouwende opmerkingen.








Toevoeging op 15/02/2019 16:05:21:

Ik heb het probleem opgelost.
Ik moest op de een of andere manier de startpagina overschrijven.
Dat was moeilijk zoeken in bestaand programma.
Maar het lukte uiteindelijk tussen PHP codes in met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<script type = \"text/javascript\">
document.location.href = <?php $themeIndex; ?>
</script>


Als er een betere schrijfmethode is, dan hoor ik het graag uiteraard.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.