overgestap van wamp 2,5 naar 3,06 heb errors

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Ronald E

Ronald E

09/10/2017 22:04:52
Quote Anchor link
hallo ben overgestapt van wamp 2,5 naar 3,06 en daar zit in Apache/2.4.27 (Win64) PHP/5.6.31

nu gebruik ik het zelfde php scrip en krijg een error
1 0.0005 243840 {main}( ) ...\test.php:0
2 0.0017 245136 mysqli_connect ( ) ...\test.php:16
Could not connect:

nu zie ik wel dat mysql_connect ( ) is mysqli_connect ( ) geworden.
maar wat er met {main} moet gebeuren weet ik niet
dit is mijn test code wie kan me op weg helpen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
if(empty($_GET)){

$ga="";
}
else {
$site = $_GET['site'];
$ga = 'WHERE site="'.$site.'"';
}

//echo $ga;

date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
setlocale(LC_ALL, 'nl_NL');
include('db.php');

// echo ' '.$host.' '.$dbnaam.' '.$dbww.' '.$db_name;
$link = mysqli_connect($host, $dbnaam, $dbww, $db_name);
if (!$link) {
die('Could not connect: ' . mysql_error());
}

mysql_select_db($db_name, $link);
$qr1 = mysql_query("SELECT * FROM counter ".$ga."  ORDER BY num");
$rowsn = mysql_num_rows($qr1);
echo $rowsn.'<br>';
$a = 1;
for ($i=0; $i < $rowsn; $i++)
{

    $row = mysql_fetch_array($qr1);

    echo '  '.$row['num'].' - '.$row['datum'].' - '.$row['tijd'].' - '.$row['site'].' - '.$row['aantal'].' - '.

$a.' - <a target="_blank" href="http://www.ip-adress.com/ip_tracer/'.$row['ip'].'">'.$row['ip'].'</a> - '.$row

['resolutie'].' - '.$row['taal'].' - '.$row['browser'].' - '.$row['os'].'<br></font>';
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 20:30:53
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2017 22:13:01
Quote Anchor link
Volgens mij is dat op de eerste regel de initialisatie van je script. Op lijn 0, dus daar kan geen fout zitten, lijkt mij.

En 'Could not connect' lijkt mij meer er niet verbonden kan worden met de databaseserver.
Vervang mysql_error() eens door mysqli_error($link).

En natuurlijk moet je de rest van de mysql_**** functie ook aanpassen naar mysqli_****
Let wel op de parameters die deze functies gebruiken. Deze wijken soms wat af vergeleken met de oude functies.
 
- SanThe -

- SanThe -

10/10/2017 00:20:09
Quote Anchor link
Draait de mysql-server wel?
 
Ronald E

Ronald E

10/10/2017 00:45:40
Quote Anchor link
de server draait, ik kan phpmyadmin/ ook opstarten en er in komen
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/10/2017 10:00:48
Quote Anchor link
Verwijder eerst eens, zoals @Ariën aanhaalt, alle refereneties naar mysql_-functies.
 
Ronald E

Ronald E

11/10/2017 22:55:45
Quote Anchor link
is er een manier om mysql-server te testen ik hat het aan gepast maar geen veranderingen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/10/2017 23:33:52
Quote Anchor link
Draait er volgens Taakbeheer in Windows een 'mysqld' of 'mariadb'-proces?
Als je phpMyAdmin in kan komen, en je database in kan zien, dan draait MySQL/MariaDB sowieso.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/10/2017 00:20:02
Quote Anchor link
Of lekker oldschool via de DOS-prompt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
> mysql -u root -p


Ook zou WAMP een grafische indicatie moeten geven of alle processen actief zijn. De kleur van het icoon in de taakbalk zou dit moeten reflecteren:
groen: apache + mysql actief
oranje: waarschijnlijk ligt apache plat
rood: alle processen zijn inactief

Mogelijk ligt de oorzaak van het probleem van wat je probeert te doen ook niet bij (de) MySQL(-server).

Als de webserver zelf om een of andere manier instabiel is geraakt wordt het ook erg lastig om alles van webserver tot script na te lopen om tot een vermoedelijke oorzaak te komen. Het zou daarom helpen als je aangeeft waar je nu precies vastloopt.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

12/10/2017 00:31:33
Quote Anchor link
Volgens mij zou je met PHP 5.6.3 ook nog gewoon het conventionele MySQL moeten kunnen gebruiken.
Je zou dus geen foutmeldingen moet krijgen dat MySQLi of PDO noodzakelijk is.

Of het slim is om conventioneel MySQL te blijven gebruiken is uiteraard een heel andere vraag. :)
 
Ronald E

Ronald E

12/10/2017 22:53:03
Quote Anchor link
mijn icoon is groen en mysql -u root -p zegt dat hij er is. maar toch kan ik met een script hem niet bereiken denk ik. ook al haal ik alles weg en begin zo
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
include('db.php');

$link = mysqli_connect($host, $dbnaam, $dbww, $db_name);
if (!$link) {
die('Could not connect: ' . mysqli_connect_error());
 echo "Debugging error: " . mysqli_connect_error() . PHP_EOL;
}

en db.php is goed
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2017 22:58:04
Quote Anchor link
Blijf je nog steeds dit zien? En dus geen melding vanuit MySQL/MariaDB zelf?

Quote:
Could not connect:


Gezien je script 'sterft' zal je die echo al sowieso niet zien.
Gewijzigd op 12/10/2017 22:58:40 door - Ariën -
 
Ronald E

Ronald E

12/10/2017 23:01:46
Quote Anchor link
krijg dit er uit terug
( ! ) Warning: mysqli_connect(): (HY000/2002): No connection could be made because the target machine actively refused it.
en onder het block
Could not connect: No connection could be made because the target machine actively refused it.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2017 23:03:44
Quote Anchor link
Stel je firewall op je PC eens goed in zodat die poort 3306 toestaat.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

12/10/2017 23:14:05
Quote Anchor link
Lokaal zou dat nooit een probleem moeten zijn. Het klinkt logischer dat het proces gewoon dood is, dat betekent actieve weigering immers.
 
Ronald E

Ronald E

15/10/2017 21:47:38
Quote Anchor link
mijn mysql draait op 3308 en maria draait op 3307 en phpmyadmin is via ip en localhost te berijken maar kan hem nog steeds niet van uit php bereiken
wat zou ik er aan kunnen doen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/10/2017 21:49:36
Quote Anchor link
Zoals ik al zei:
Controleer je firewall.

En volgens mij bedoel je poort 3306
Gewijzigd op 15/10/2017 21:50:25 door - Ariën -
 
Ronald E

Ronald E

15/10/2017 22:33:15
Quote Anchor link
de poort heb ik al gevonden in php.ini en heb contact gekregen.
maar nu heb ik nog een fout in mysql_query

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
mysqli_select_db($db_name, $link);
$qr1 = mysql_query("SELECT * FROM counter where site='$site' ORDER BY 'aantal'");
$rowsn = mysql_num_rows($qr1);
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/10/2017 22:48:44
Quote Anchor link
Krijg je een foutmelding? En hoe luidt deze dan?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

15/10/2017 22:59:48
Quote Anchor link
Het feit dat je mysqli_query moet gebruiken waarschijnlijk. En mysqli_num_rows. Enz.
Gewijzigd op 15/10/2017 23:00:16 door Ben van Velzen
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/10/2017 23:14:13
Quote Anchor link
hmm inderdaad.

en als je dit doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$link
= mysqli_connect($host, $dbnaam, $dbww, $db_name);
?>


dan mag deze helemaal weg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysqli_select_db($db_name, $link);
?>


Je selecteert de database namelijk al in de bovenste.

Bij mysqli_query() moet je ook $link meegeven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$qr1
= mysqli_query($link, "SELECT * FROM counter where site='$site' ORDER BY 'aantal'");
$rowsn = mysqli_num_rows($qr1);
?>


Op php.net kun je van alle functies nalezen welke parameters je moet meegeven. Ook staan bij alle functies voorbeelden. Kijk dan naar het Procedural style voorbeeld. ik zoek altijd gewoon met google op "php <functie naam>".
Gewijzigd op 15/10/2017 23:15:52 door Frank Nietbelangrijk
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/10/2017 23:42:12
Quote Anchor link
Ik snap er ff geen biet van :).

phpMyAdmin werkt wel en de MySQL / MariaDB processen zijn actief, maar je kunt vanuit PHP geen connectie maken? Ik zou zeggen dat je connectie-parameters niet kloppen dan. Ik neem aan dat je vanaf je lokale PHP-stack (onder Apache, via WAMP) een connectie probeert te maken naar je lokale database?

Er is een verschil tussen localhost en 127.0.0.1, dus misschien verschillen je grants van je connectie-parameters.

---

EDIT: never mind, nog steeds het eerder gegeven advies niet opgevolgd.
Weet je zeker dat MySQL echt actief is? Waaruit blijkt dit? Kun je ook dingen doen in phpMyAdmin?
Gewijzigd op 15/10/2017 23:43:08 door Thomas van den Heuvel
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.