Overide reguliere tijden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »
Jop B

Jop B

12/04/2019 00:08:14
Quote Anchor link
Ik heb mijn database als volgt ingedeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
ID-DAY-STARTTIME-ENDTIME-DATE-TYPE

1-maandag-gesloten-NULL-NULL-regular
2-dinsdag-10:00-18:30-NULL-regular
3-woensdag-10:00-18:30-NULL-regular
4-donderdag-10:00-18:30-NULL-regular
5-vrijdag-10:00-18:30-NULL-regular
6-zaterdag-10:00-18:00-NULL-regular
7-zondag-gesloten-NULL-NULL-regular

8-vrijdag-11:00-14:00-2019/04/12-exception
9-zondag-12:00-18:00-2019/04/14-exception
etc

Als ik nu een query maak laad hij alles onder elkaar. Maar als ik voor deze week een uitzondering heb zoals de zondag, hoe kan deze dan overschrijven?

Output nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
maandag gesloten
dinsdag 10:00 - 18:30
woensdag 10:00 - 18:30
donderdag 10:00 - 18:30
vrijdag 10:00 - 18:30
zaterdag 10:00 - 18:00
zondag gesloten
vrijdag 11:00 - 14:00
zondag 12:00 - 18:00


Output zoals het zou moeten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
maandag gesloten
dinsdag 10:00 - 18:30
woensdag 10:00 - 18:30
donderdag 10:00 - 18:30
vrijdag 11:00 - 14:00
zaterdag 10:00 - 18:00
zondag 12:00 - 18:00


Hoe kan ik dit het makkelijkste aanpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:47:09
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

12/04/2019 10:49:06
Quote Anchor link
Wat is "deze week"? Is dat de huidige week van maandag t/m zondag; vanaf vandaag en dan 7 dagen verder; of wil je die als parameter op kunnen geven ("week 20").

Sowieso zou ik voor TYPE een int of een char(1) nemen (0/null/"r" = regular, 1/"x" = exception).

Waarom je STARTTIME en ENDTIME nog als twee aparte waarden opslaan als het toch geen echte tijden zijn (maar platte tekst). Kun je er net zo goed een enkele string van maken (zoals bij "gesloten" toch al gebeurt).

Moet het perse allemaal in een query, of mag het ook met een stukje PHP (het is hier tenslotten *PHPhulp* hè). Dat laatste is wel het makkelijkst: eerst de regular tijden ophalen (en sorteren op ID, alhoewel een aparte kolom voor de volgorde netter zou zijn), en dan voor "de week" kijken of er uitzonderingen zijn.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

12/04/2019 13:18:10
Quote Anchor link
Hier een oplossing.
Aanpassen naar smaak.
veldnaam type is tinyint(1 of 0) en de tijdvelden zijn time.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
SELECT *, if( starttime > 0, if(type = 0 ,'Afwijkende openingstijden', 'Open'), 'Gesloten' ) as 'opm'
FROM shophours
WHERE
    ( starttime > 0 AND type = 1 ) OR
    ( starttime = 0 AND type = 1 AND `day` IN( 'Maandag','Zondag' ) )
ORDER BY FIELD( `day`, 'Maandag', 'Dinsdag', 'Woensdag', 'Donderdag', 'Vrijdag', 'Zaterdag', 'Zondag' )
LIMIT 50;

SELECT *, if( starttime > 0, if(type = 0 ,'Afwijkende openingstijden', 'Open'), 'gesloten') as 'opm'
FROM shophours
WHERE
    ( starttime > 0 AND type = 1 ) OR
    ( starttime = 0 AND type = 1 AND `day` = 'Maandag' ) OR
    ( `date` = '2019-04-14' )
ORDER BY FIELD( `day`, 'Maandag', 'Dinsdag', 'Woensdag', 'Donderdag', 'Vrijdag', 'Zaterdag', 'Zondag' )
LIMIT 50;

SELECT *, if( starttime > 0, if(type = 0 ,'Afwijkende openingstijden', 'Open'), 'Gesloten' ) as 'opm'
FROM shophours
WHERE
    ( starttime > 0 AND type = 1 AND `date` = 0 AND `day` <> 'Vrijdag' ) OR
    ( starttime = 0 AND type = 1 AND `day` IN( 'Maandag', 'Zondag' ) ) OR
    ( starttime = 0 AND type = 1 AND `day` = 'Maandag' ) OR
    ( `date` = '2019-04-12' )
ORDER BY FIELD( `day`, 'Maandag', 'Dinsdag', 'Woensdag', 'Donderdag', 'Vrijdag', 'Zaterdag', 'Zondag' )
LIMIT 50;
 
Jop B

Jop B

12/04/2019 13:26:41
Quote Anchor link
Hallo Rob,

De velden start en end time Kan door de gebruiker worden ingevuld in het administratie dashboard. De vaste dagen staan al vast in de tabel dat zijn de ID's 1 t/m 7.

Daarnaast kan de gebruiker ook een datum invullen met de tijden die dan gelden. En deze moeten dan overschreven worden voor die week waarin de datum valt.
De week mag inclusief vandaag 7 dagen hebben zoals in mijn eerste post aangegeven.

Als dit met php makkelijk is of beter is dan mag dit natuurlijk in PHP zijn :)
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

12/04/2019 14:40:33
Quote Anchor link
Je aanvullende info is irrelevant.
Het gaat niet om wie wat invult, maar om wat er in de database zit en hoe je dat eruit haalt.
Ik heb 3 voorbeelden gegeven op basis van je gegegevens.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

12/04/2019 15:17:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function get_all_records($sql){
  global $conn;

  $query = $conn->query($sql);
  $result = [];
  while($row = $result->fetch_assoc()) $result[array_shift($row)] = $row;
  return $result;
}

$sql = "select SH.DAY,SH.STARTTIME,SH.ENDTIME from SHOPHOURS SH where SH.TYPE = ";
$shop_hours = array_merge(
  get_all_records($sql . "0 order by SH.ID"),
  get_all_records($sql . "1 and YEARWEEK(`DATE`) = '201915'")
);

Levert een array $shop_hours met als key de DAY van de week (in de juiste volgorde), en in de value een array met START- en ENDTIME.
 
Jop B

Jop B

12/04/2019 22:53:21
Quote Anchor link
@Adoptive Solution @Rob,

Thanks ik ga hier mee aan de slag :)

@Rob
"als het toch geen echte tijden zijn (maar platte tekst)" hoe zou jij de tijden dan opslaan met strtotime?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$endtime
= date('H:i:s', strtotime('16:30'));
?>

Ik heb de start en de eindtijd apart zodat je nog eventueel een functie kan maken met bijvoorbeeld sluit over 15 minuten.
Gewijzigd op 12/04/2019 22:56:52 door Jop B
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

12/04/2019 23:02:03
Quote Anchor link
Als een TIME of gewoon als een INT (seconden na middernacht). Dan kun je d'r inderdaad echt mee rekenen.
 
Jop B

Jop B

13/04/2019 00:19:32
Quote Anchor link
Heb het nu als volgt

INDELING TABEL
id [int(11) ai]
day [varchar(255)]
starttime [time]
endtime[time]
date [date]
type [int(1)] (0 = regulier) (1 = afwijkend)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$conn
= new mysqli($dbhost, $dbusername, $dbpassword, $dbname);

if ($conn->connect_error) {
    die("Connection failed: " . $conn->connect_error);
}

echo "Connected successfully";

function
get_all_records($sql){
  global $conn;

  $result = $conn->query($sql);
  $result = [];
  while($row = $result->fetch_assoc()) $result[array_shift($row)] = $row;
  return $result;
}


$sql = "SELECT day, starttime, endtime FROM schedule WHERE type = ";
$shop_hours = array_merge(
  get_all_records($sql . "0 ORDER BY id"),
  get_all_records($sql . "1 and YEARWEEK('DATE') = '201915'")
);

echo $shop_hours;
?>


Het enigste wat ik nu terug krijg is de connection succesfully
Gewijzigd op 13/04/2019 00:19:45 door Jop B
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

13/04/2019 09:00:13
Quote Anchor link
$shop_hours is een array, die zul je dus met var_dump($shop_hours) of print_r($shop_hours) moeten tonen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/04/2019 15:14:59
Quote Anchor link
De vraag is ook, hoe vaak treden er uitzonderingen op, en hoeveel moeite wil je qua (programmeer- en) invulwerk doen.

Als je dit vraagstuk van een afstandje bekijkt dan heb je in principe een soort van roostersjabloon (zij het abstract) dat meestal wel klopt. Vervolgens vertaal je dit naar een (concreet) weekrooster. Wat je dus ook zou kunnen doen is voor dit laatste een (wederom concrete) tabel introduceren. Het sjabloon zou je dan als aardappelstempel kunnen gebruiken voor het invullen van een weekrooster waarbij je een weeknummer of iets dergelijks toevoegt.

Bijkomend voordeel (als dit interessant is of kan zijn voor statistiek) is dat je een history opbouwt van wanneer het filiaal concreet open was. En over filiaal gesproken, dit kun je dus nog verder uitbreiden naar een variant waarbij verschillende filialen (ten opzichte van elkaar) afwijkende openingstijden hebben.

Op deze manier heb je een redelijk generiek stuk software wat ook vaker inzetbaar zou kunnen zijn.

Vaak is men op deze site (vrijwel alleen) met specifieke implementaties bezig. Daar is in principe niks mis mee en die zijn vaak ook prima voor wat er moet gebeuren en wellicht nog belangrijker, de aanpak wordt ook onderbouwd, maar dit zou je er niet van moeten weerhouden om gewoon eens wat op een blaadje te kliederen of wat te mijmeren over wat er nu concreet zou moeten gebeuren. Dat is nog altijd minder werk dan code kloppen en wellicht levert dat nieuwe ideeën en/of perspectieven op.
 
Jop B

Jop B

13/04/2019 19:38:51
Quote Anchor link
@rob,

Ik heb regel 6 aangepast
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
while($row = $query->fetch_assoc()) $result[array_shift($row)] = $row;


Nu krijg ik de array terug

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Array (
    [maandag]     => Array ( [starttime] => 10:00:00 [endtime] => 18:30:00 )
    [dinsdag]     => Array ( [starttime] => 10:00:00 [endtime] => 18:00:00 )
    [woensdag]    => Array ( [starttime] => 10:00:00 [endtime] => 18:30:00 )
    [donderdag]   => Array ( [starttime] => 10:00:00 [endtime] => 18:30:00 )
    [vrijdag]     => Array ( [starttime] => 10:00:00 [endtime] => 22:00:00 )
    [zaterdag]    => Array ( [starttime] => 10:00:00 [endtime] => 18:00:00 )
    [zondag]      => Array ( [starttime] => 12:00:00 [endtime] => 18:00:00 )
)
Gewijzigd op 13/04/2019 19:40:12 door Jop B
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

13/04/2019 20:00:26
Quote Anchor link
** garantie tot de deur **
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

14/04/2019 22:58:58
Quote Anchor link
Kun je bijvoorbeeld ook sorteren op
[zondag] = vandaag
[maandag]
[dinsdag]
[woensdag]
[donderdag]
[vrijdag]
[zaterdag]


[maandag] = vandaag
[dinsdag]
[woensdag]
[donderdag]
[vrijdag]
[zaterdag]
[zondag]

[dinsdag] = vandaag
[woensdag]
[donderdag]
[vrijdag]
[zaterdag]
[zondag]
[maandag]

Dat het steeds een dag opschuift? Of kun je dan met PHP een een switch day maken en dan per dag een output geven?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

15/04/2019 07:13:16
Quote Anchor link
Ipv "order by ID" doe je dan "order by mod(ID + 7 - " . date('N') . ",7)" (mod() = modulo functie). Voor de woensdag bijvoorbeeld (ID = 3, date('N') = 3) wordt het dan:
maandag: mod(1+7-3,7) = 5
dinsdag: mod(2+7-3,7) = 6
woensdag: mod(3+7-3,7) = 0
donderdag: mod(4+7-3,7) = 1
vrijdag: mod(5+7-3,7) = 2
zaterdag: mod(6+7-3,7) = 3
zondag: mod(7+7-3,7) = 4
Als je dus op deze waarde sorteer komt het netjes in de volgorde woensdag ("vandaag") t/m dinsdag.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/04/2019 16:21:27
Quote Anchor link
Dit zou je in de database kunnen doen, maar zou je ook in PHP op eenzelfde wijze op kunnen oplossen. Je hoeft niet per se alles in de query te regelen.

In eerste instantie is het zaak dat de query alle benodigde gegevens ophaalt, liefst in een zo kant-en-klaar mogelijk formaat. Stel dat je later de indelingsweergave van het rooster weer wilt veranderen, als je alle logica in je query stopt zul je dan je SQL-code moeten veranderen. Ik denk dat het aanpassen van PHP-code om data wat anders weer te geven makkelijker is dan een complete query omschrijven.

Begrijp mij niet verkeerd, de ene aanpak is niet beter of slechter dan de ander, maar ik zou gaan voor een strategie waarbij alles zo simpel mogelijk blijft en ik denk dat een soort van gespreide aanpak je hiermee kan helpen.
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

18/04/2019 19:51:03
Quote Anchor link
Wat @Rob schreef werkt prima :)
@thomas,

Wat jij bedoeld is alle data wat in de tabel zit laden in een array en vervolgens mij PHP het gaan sorteren hoe en welke data je wilt laten zien?
Natuurlijk zijn openingstijden klein qua data maar als je nu een hoop data moet laden en dan nog met PHPmoet gaan sorteren is het dan niet sneller om dit al gelijk in de SQL query te doen?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

18/04/2019 20:20:07
Quote Anchor link
Mwa ... als er geen index op zit (op de kolom/manier waarop je gaat sorteren, zoals hier ivm gebruik van een functie) gaat MySQL vaak meteen met een tijdelijke tabel aan de slag (= gedoe op disk), ook bij kleine hoeveelheden data. Sorteren in PHP gaat in memory, dus vele malen efficiënter (voor kleine hoeveelheden data!). Maar desalniettemin ga je het verschil nauwelijks merken (wederom: bij kleine hoeveelheden data).

Zelf zou ik hier gewoon voor het gemak gaan dat je alles in 1x kant-en-klaar hebt. Daarnaast kun je dit soort dingen natuurlijk prima cachen.
Gewijzigd op 18/04/2019 20:21:15 door Rob Doemaarwat
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.