Overige enter verwijderen uit een $_POST

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Vincent Post

Vincent Post

22/11/2010 16:32:37
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
 $text
= "".$_POST["shout"]."";
 $trimmed = rtrim(ltrim($text));
  if($_POST["verzenden"] && $trimmed == "") {
 echo "Je moet wel wat invullen!";
 }
elseif($_POST["verzenden"] && $_POST["shout"]) {
mysql_query("INSERT INTO shout (gebruiker, tekst, tijd) VALUES ('".$_SESSION['gebruiker']."','".htmlspecialchars(filter($trimmed))."','".date("d/m/Y H:i")."')");
echo "<center><img src='images/laden.gif' ><br><b>Shout...</b></center>";
echo "<meta http-equiv='refresh' content='2; url=index.php?p=p/radio/shout' />";
 }
else{
 <
form name="myForm" method="post" action="">
<
textarea wrap="physical" name="shout" id="shout" cols="50" rows="5" class="textarea" onKeyDown="textCounter(document.myForm.shout,document.myForm.remLen1,75)"
onKeyUp="textCounter(document.myForm.shout,document.myForm.remLen1,75)" ></textarea>
<
input readonly type="text" class="inputbox" name="remLen1" size="3" maxlength="3" value="75"><br>
 <
input type="submit" class="button" name="verzenden" value="Shout In!">
 <
/form>
 }

 ?>


Overige spaties verwijder ik al maar nu de enter nog.
Hoe doe ik dat?
Gewijzigd op 22/11/2010 16:33:18 door Vincent Post
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 18:50:09
 
- Mark -

- Mark -

22/11/2010 16:38:38
Quote Anchor link
Enters zijn nog je minste probleem als ik dit zo bekijk. Je hebt me nogal wat bij elkaar geplakt :p
 
Jel le

Jel le

22/11/2010 16:38:56
Quote Anchor link
$string = str_replace("\n", "", $string);
 
- SanThe -

- SanThe -

22/11/2010 16:39:31
Quote Anchor link
Bovenstaand script zal niet werken.
Over welke enter heb je het?
 
Vincent Post

Vincent Post

22/11/2010 16:40:01
Quote Anchor link
Let even niet op mysql_query();
Die is niet beveiligd dat weet ik.

Toevoeging op 22/11/2010 16:41:21:

Stel als ik een paar keer enter doe in de textarena dan ziet hij hem als niet empty
en dat wil ik juist niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

22/11/2010 16:42:39
Quote Anchor link
Vincent Post op 22/11/2010 16:40:01:
Stel als ik een paar keer enter doe in de textarena dan ziet hij hem als niet empty
en dat wil ik juist niet.


trim().
 
Vincent Post

Vincent Post

22/11/2010 16:45:01
Quote Anchor link
Ik heb al $trimmed = rtrim(ltrim($text)); overige spaties verwijderen hoe werkt dit dan met enter?
 
Jel le

Jel le

22/11/2010 16:46:25
Quote Anchor link
Waarom doe je niet gewoon trim($text) ipv rtrim(ltrim($text))?
 
Vincent Post

Vincent Post

22/11/2010 16:48:54
Quote Anchor link
Omdat ik overige spaties aan het begin en aan het einde wil verwijderen. + enter
 
- SanThe -

- SanThe -

22/11/2010 16:50:09
Quote Anchor link
Vincent Post op 22/11/2010 16:48:54:
Omdat ik overige spaties aan het begin en aan het einde wil verwijderen. + enter


En wat doet trim()?
 
Vincent Post

Vincent Post

22/11/2010 16:51:09
Quote Anchor link
trim() verwijdert idd overige spaties maar niet overige enter.
 
Jel le

Jel le

22/11/2010 16:51:49
Quote Anchor link
Voor zover ik weet doet trim() links en rechts.
En als het goed is verwijderd dit alle enters:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$newline   = array("\r\n", "\n", "\r");
$string = str_replace($newline, '', $string);
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

22/11/2010 17:09:18
Quote Anchor link
Trim filter wel degelijk enters:
* " " (ASCII 32 (0x20)), an ordinary space.
* "\t" (ASCII 9 (0x09)), a tab.
* "\n" (ASCII 10 (0x0A)), a new line (line feed).
* "\r" (ASCII 13 (0x0D)), a carriage return.
* "\0" (ASCII 0 (0x00)), the NUL-byte.
* "\x0B" (ASCII 11 (0x0B)), a vertical tab.

In de tweede parameter van trim kan je zelf opgeven, waarop gefilterd moet worden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.