Overlappen IE

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

RT

RT

01/03/2008 12:38:00
Quote Anchor link
Ik heb een stukje css aangepast om het volgende te doen:
een lijst maken met daarin items, en die items kunnen dan door css en javascript weer uitklappen in een lijst met eventueel items.
Ik heb het volgende probleem:
de code hieronder werkt probleemloos in FF2. In IE7 werkt hij ook, maar daar worden de uitgeklapte lijstitems overlapt door de niet uitgeklapte items die eronder staan. In IE6 klapt alleen het bovenste item uit.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
<ul class="eventlist" id="nav">
<li class="eventitem">
<ul class="inlist">
<li class="initem"></li><li class="initem"></li>
</ul>
<div class="clear"></div>
<ul class="event_itemlist">
data
</ul>
</li>
</ul>

.inlist {
   padding: 0;
   margin: 0;
   list-style: none;
}

.initem {
   float: left;
   position: relative;
   width: 252px;
   background: white;
}

.eventlist { /* alle lists */
   padding: 0;
   margin: 0;
   list-style: none;
   width: 504px;
}

.eventitem { /* alle list items */
   float: left;
   position: relative;
   width: 504px;
   background: white;
   border-bottom: 1px solid #C0C0C0;
}

.event_itemlist { /* sub items */
   padding: 6px;
   display: none;
   position: absolute;
   top: 1em;
   left: 0;
   background: white;
   list-style: none;
   width: 492px;
   float: left;
   z-index: 10;
}

.event_itemlist p {
    margin: 0;
}

.event_itemlist img {
    float: left;
    margin: 10px;
    border: 0;
}

.event_itemlist a {
    border: 0;
    margin: 0;
    padding: 0;
    color: white;
}

.eventitem>ul { /* postitie resetten voor alle browsers behalve IE */
   top: auto;
   left: auto;
}

.eventitem:hover ul, .eventitem.over ul { /* lists nested onder hovered list items */
   display: block;
}

javascript:
        startList = function() {
           if (document.all&&document.getElementById) {
              navRoot = document.getElementById("nav");
              for (i=0; i<navRoot.childNodes.length; i++) {
                 node = navRoot.childNodes[i];
                 if (node.nodeName=="LI") {
                    node.onmouseover=function() {
                       this.className+=" over";
                    }
                    node.onmouseout=function() {
                       this.className=this.className.replace(" over", "");
                    }
                 }
              }
           }
        }
        window.onload=startList;
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:54:03
 
Martijn B

Martijn B

01/03/2008 12:41:00
Quote Anchor link
Voor IE6 moet je javascript gebruiken, want dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
.eventitem:hover


Kent die browser niet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
RT

RT

01/03/2008 12:42:00
Quote Anchor link
Oke bedankt das duidelijk.
En de overlapping in IE7, is daar iets aan te doen?
Al van alles geprobeert met z-index waardes.
 
RT

RT

03/03/2008 21:55:00
Quote Anchor link
Het lukt nu, maar nu heb ik het volgende probleem. In firefox werkt zoals altijd alles goed, maar in IE7 klapt het menu naas thet geheel uit. Wie weet wat ik hier aan kan doen?:
http://photo.bus3.nl/nextevents.txt
 
Kevichill

Kevichill

03/03/2008 23:08:00
Quote Anchor link
Bumpen pas na 24 uur RT!
 
- SanThe -

- SanThe -

03/03/2008 23:13:00
Quote Anchor link
Kevichill schreef op 03.03.2008 23:08:
Bumpen pas na 24 uur RT!

En hoeveel uur zit er dan nu tussen?
 
RT

RT

04/03/2008 15:52:00
Quote Anchor link
Kevichill stfu of post nuttig. Lees eerst eens ff.
Oja het uitgeklapte menu wordt uitgelijnd met position:absolute en left: auto.
Een nummerieke waarde opgeven bij left: kan dus niet omdat de website is gecentreerd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RT
 
Leon Kunst

Leon Kunst

04/03/2008 16:07:00
Quote Anchor link
Probeer absolute te vermijden. Dit verkracht toch vaak je layout in andere browsers, tenzij dit echt een must is.

verder KeviChill; kijk even naar de postdata's voordat je een bericht plaatst. 01-03 en 03-03 zit toch wel degelijk 2 dagen verschil tussen (of leef je ergens anders?)
 
RT

RT

04/03/2008 16:15:00
Quote Anchor link
Ik gebruik een aangepast suckerfish dropdown menu .
Deze gebruikt standaard al absolute positioning, waarschijnlijk nodig voor de dropdown. Maargoed waarom klapt het menu in IE7 niet normaal uit? Dus over de andere elementen eronder heen?

gr
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RT
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.