Overzicht in 1 tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Manuel Van den hoogaard

Manuel Van den hoogaard

26/04/2013 12:46:53
Quote Anchor link
Goedenmiddag! :)

Ik heb net het lotingsscript af, en wil nu de loting koppelen aan bestaande managers.
deze managers worden met ID waarde geselecteerd.
waarna ze aan één uniek team worden gekoppeld.

Dit systeem werkt nu volledig, maar het in 1 tabel plaatsen lukt dus niet.
de bedoeling is dus:

Manager x | team x
Manager y | team y
^^ betreft door de loting.

Heeft iemand enig idee?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
echo "<table align=center width=100%>
<tr><td class=title width=30%><b>Managersnaam</b></td>
    <td class=title width=70%><b>Team</b></td></tr>"
;

$query1 = "SELECT * FROM competitiemanagers ORDER BY `id` ASC";
$info1 = mysql_query($query1) or die(mysql_error());  
$query = "SELECT * FROM loterijlogs ORDER BY `datum` ASC";
$info = mysql_query($query) or die(mysql_error());
 
while ($gegeven1 = mysql_fetch_array($info1)) {
while ($gegeven = mysql_fetch_array($info)) {
$prijs = $gegeven["prijs"];
$naam = $gegeven1["manager"];
echo "<tr><td class=txt><p>$naam</p></td>
<td class=txt><p>Team: $prijs</p></td></tr>"
;
}
}

?>

Dit bedoel ik dus:
Afbeelding
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 03:15:23
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

26/04/2013 19:59:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
SELECT
    m.manager_name,
    t.team_name
FROM
    (SELECT manager_id, team_id, MAX(datum)
     FROM loterijlogs
     GROUP BY manager_id, team_id
        HAVING datum=MAX(datum)
    ) sub
JOIN
    competitiemanagers m
    USING (manager_id)
JOIN
    teams t
    USING(team_id)
 
Manuel Van den hoogaard

Manuel Van den hoogaard

26/04/2013 20:00:50
Quote Anchor link
Hey Ger, bedankt voor je support.

Inmiddels heb ik het op deze manier opgelost:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php



$query1
= "SELECT p.id, p.manager, o.id, o.prijs FROM loterijlogs o, competitiemanagers p WHERE o.id = p.id";
$info1 = mysql_query($query1) or die(mysql_error());  
while ($gegeven1 = mysql_fetch_array($info1)) {

$prijs = $gegeven1["prijs"];
$manager = $gegeven1["manager"];
echo "<tr>    <td class=maintxt widht=30><p>$manager</p></td>
        <td class=maintxt widht=70><p>Team: $prijs</p></td></tr>"
;
}


echo "
<table align=center width=100%>
<tr><td class=subtitle width=100%><b>Overzicht op datum gesorteerd</b></td> "
;
$query = "SELECT * FROM loterijlogs ORDER BY `datum` ASC";
$info = mysql_query($query) or die(mysql_error());
while ($gegeven = mysql_fetch_array($info)) {
$prijs = $gegeven["prijs"];
echo "<tr><td class=maintxt><p>Team: $prijs</p></td></tr>";
}

?>
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

26/04/2013 20:15:38
Quote Anchor link
Geen dank ;-)
Ik heb denk ik je vraag niet helemaal goed begrepen, ik dacht je de laatste resultaten van de loting wilde weten.

Overigens, waarom zet je velden in de select die niet gebruikt in je script?
Is niet nodig voor de join, en als je de id's wel nodig hebt moet je er één aliassen anders overschrijft de één de ander (met fetch_assoc).

PS.
Hoe heb je het nu gedaan met de loting?
 
Manuel Van den hoogaard

Manuel Van den hoogaard

26/04/2013 20:37:29
Quote Anchor link
Loting gebeurd middels sessie, zelf activatie dus.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
session_start();
if(!isset($_GET['order']))
{

    $_SESSION['list'] = range(1,20);
    shuffle($_SESSION['list']);
    echo '<p>Laat minimaal 1 seconde tussen de volgende klik zitten. <br />
    Door verwerkingstijd is dit verplicht!!<br /><a href="loterij.php?order=0">BEGINNEN</a></p>'
;
}

else
{
    $i = $_GET['order'];
    if($i == '19')
    {

mysql_query("UPDATE `loterijlock` SET `blokkeer`='1',`reden`='correct' WHERE `blokkeer`='0'");
        
$dbres = mysql_query("SELECT * FROM `loterijlogs`");
while($conjo = mysql_fetch_object($dbres)){
$prijsa = $prijsa+$conjo->prijs;
$prijs = (210) - ($prijsa);
}

mysql_query("INSERT INTO `loterijlogs`(`datum`,`prijs`) values(NOW(),'$prijs')");
        echo '<p>Alle teams zijn opgevuld.</p><br />';
    }

    elseif($i < '20')
    {

        $i = $i+1;
        
        $nummer    =    $_SESSION['list'][$i];
        mysql_query("INSERT INTO `loterijlogs`(`datum`,`prijs`) values(NOW(),'$nummer')");
        echo '<br /><a href="loterij.php?order='. $i .'">VOLGENDE NUMMER</a><br />';
                
        echo 'Voorgaande getallen:<br />';
        for($teller = 0;$teller <$i;$teller++){
        echo $_SESSION['list'][$teller].' <br /> ';
        }

        echo '<br />Nummer: <br />';
        echo $_SESSION['list'][$i];
    }

    else
    {
        mysql_query("UPDATE `loterijlock` SET `blokkeer`='1',`reden`='faal' WHERE `blokkeer`='0'");
        echo '<p>Incorrecte weergave. <br /> Lotingsysteem gesloten.</p>';
    }
}


?>


Waarna ik deze koppel via loterijlog ID -> Manager ID

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php

$query1
= "SELECT p.id, p.manager, o.id, o.prijs FROM loterijlogs o, competitiemanagers p WHERE o.id = p.id";
$info1 = mysql_query($query1) or die(mysql_error());  
while ($gegeven1 = mysql_fetch_array($info1)) {

$prijs = $gegeven1["prijs"];
$manager = $gegeven1["manager"];
echo "<tr>    <td class=maintxt widht=30><p>$manager</p></td>
            <td class=maintxt widht=70><p>Team: $prijs</p></td></tr>"
;
}


echo "
<table align=center width=100%>
<tr><td class=subtitle width=100%><b>Overzicht op datum gesorteerd</b></td> "
;
$query = "SELECT * FROM loterijlogs ORDER BY `datum` ASC";
$info = mysql_query($query) or die(mysql_error());
while ($gegeven = mysql_fetch_array($info)) {
$prijs = $gegeven["prijs"];
echo "<tr><td class=maintxt><p>Team: $prijs</p></td></tr>";
}

?>


Edit:

In het database heb ik dus al één tabel met managernamen ingevoerd.
Doordat hij in het begin direct 2 nummers pakt, mis je dus altijd 1 nummer "team"
Vandaar dat ik het met die wiskunde formulie alsnog het "vermiste" nummer in de logs krijg.
Beetje creatief opgelost dus XD

^^ als je me even een pm stuur, of een mailtje naar [email protected] dan zal ik je de inloggegevens even geven zodat je het zelf kan ervaren hoe het nu in elkaar zit.
Gewijzigd op 26/04/2013 20:58:43 door Manuel Van den hoogaard
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.