Overzicht members

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »
Jorg Heesbeen

Jorg Heesbeen

20/03/2011 02:04:53
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een overzicht gemaakt op mijn website met daarin alle members:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php if ($_SESSION['rank'] != 0) { ?>
<h1>Member beheer</h1>
<table>
<tr><td class="td-table-cms"><a><b>Gebruikersnaam</b></a></td><td class="td-table-cms"><a><b>Naam</b></a></td><td class="td-table-cms"><a><b>Email</b></a></td><td class="td-table-cms"><a><b>Rang</b></a></td><td class="td-table-cms"><a><b>Geblokkeerd</b></a></td></tr>
<?php
$result
= mysql_query("SELECT DISTINCT * FROM users ");
while($row = mysql_fetch_array($result)){
 $rank = $row['rank'];
 $username = $row['username'];
 $name = $row['name'];
 $email = $row['email'];
 $blocked = $row['blocked'];
 echo "<tr><td><a>$username</a></td><td><a>$name</a></td><td><a>$email</a></td><td><a>$rank</a></td><td><a>$blocked</a></td></tr>";
}

?>

</table>
<?php } else { echo '<a><b>Verboden toegang!</b></a>';} ?>


Ik krijg het niet voor elkaar om de members te sorteren op naam (alfabetische volgorde).

Iemand een idee?
Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:40:52
 
Maarten PHP

Maarten PHP

20/03/2011 07:01:38
Quote Anchor link
Dat doe je met ORDER BY en dan je veldnaam
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

20/03/2011 09:37:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php

$aAlfabet
= range('A', 'Z'); //letters die we gaan zoeken

for($i=0;$i<count($aAlfabet);$i++) {
    echo '<a href="users.php?letter='.strtolower($aAlfabet[$i]).'">'.$aAlfabet[$i].'</a> | '; //url van A tot Z weergeven
}

$letter = stripslashes($_GET['letter']);

$res = mysql_query("SELECT username FROM users WHERE username LIKE '%".mysql_real_escape_string($letter)."%' "); //tabel selecteren


while ($row = mysql_fetch_array($res)) //even een while loopje over de query gooien
{

    if(substr(strtolower($row['username']), 0, 1) == $_GET['actie']) //kijken of de eerste letter van de username de letter heeft waar je om vraagt
    {
        echo $row['username']; //username weergeven
    }
}

?>


zo iets?


edit: even iets aangepast :)
Gewijzigd op 20/03/2011 11:19:10 door Robert dat ben ik
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

20/03/2011 10:08:13
Quote Anchor link
Laat ik eerst eens vragen wat je met het volgende denkt te bereiken:
SELECT DISTINCT * FROM users

En het dan nog maar niet te hebben over:
- mysql foutafhandeling
- 2de parameter van _fetch_array
- het onnodig aanmaken van variabelen
- waarom je de ene keer quote met ' en dan weer met "
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

20/03/2011 10:20:48
Quote Anchor link
eigelijk wat ik net gaf is meer gewoon een complete lijst van alle members op volgorde van a tot z zonder speciale tekens of status van de members


wat je ook kan doen is gewoon simpel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$res
= mysql_query("SELECT username,status FROM users WHERE status=1"); //maak van 1 een ander getal of variable om de lid zijn status te controlleren.
while ($row = mysql_fetch_array($res))
{

       echo $row['username']; //username
}
?>
Gewijzigd op 20/03/2011 10:21:46 door Robert dat ben ik
 

20/03/2011 10:27:27
Quote Anchor link
MaDHouSe xxxx op 20/03/2011 09:37:00:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

$aAlfabet
= range('A', 'Z'); //letters die we gaan zoeken

for($i=0;$i<count($aAlfabet);$i++) {
    echo '<a href="users.php?letter='.strtolower($aAlfabet[$i]).'">'.$aAlfabet[$i].'</a> | '; //url van A tot Z weergeven
}

$res = mysql_query("SELECT username FROM users WHERE username LIKE '%".$_GET['actie']."%' "); //tabel selecteren

while ($row = mysql_fetch_array($res)) //even een while loopje over de query gooien
{

    if(substr(strtolower($row['username']), 0, 1) == $_GET['actie']) //kijken of de eerste letter van de username de letter heeft waar je om vraagt
    {
        echo $row['username']; //username weergeven
    }
}

?>


zo iets?


edit: even iets aangepast :)


Gebruik dit NIET, dit is zo onveilig als het maar kan!
Gewijzigd op 20/03/2011 10:27:43 door
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

20/03/2011 10:29:46
Quote Anchor link
Karl Karl op 20/03/2011 10:27:27:
MaDHouSe xxxx op 20/03/2011 09:37:00:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

$aAlfabet
= range('A', 'Z'); //letters die we gaan zoeken

for($i=0;$i<count($aAlfabet);$i++) {
    echo '<a href="users.php?letter='.strtolower($aAlfabet[$i]).'">'.$aAlfabet[$i].'</a> | '; //url van A tot Z weergeven
}

$res = mysql_query("SELECT username FROM users WHERE username LIKE '%".$_GET['actie']."%' "); //tabel selecteren

while ($row = mysql_fetch_array($res)) //even een while loopje over de query gooien
{

    if(substr(strtolower($row['username']), 0, 1) == $_GET['actie']) //kijken of de eerste letter van de username de letter heeft waar je om vraagt
    {
        echo $row['username']; //username weergeven
    }
}

?>


zo iets?


edit: even iets aangepast :)


Gebruik dit NIET, dit is zo onveilig als het maar kan!


het is een voorbeeld hoe het ongeveer kan

en protectie kan ie er zelf toch wel in zetten?


edit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$letter
= stripslashes($_GET['letter']);

$res = mysql_query("SELECT username FROM users WHERE username LIKE '%".mysql_real_escape_string($letter)."%' "); //tabel selecteren


?>

zo beter dan?
Gewijzigd op 20/03/2011 11:19:44 door Robert dat ben ik
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

20/03/2011 11:44:07
Quote Anchor link
@MaDHouSe, totaal niet beter, je maakt het nog erger dan dat het al is.
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

20/03/2011 11:45:36
Quote Anchor link
wat dan? bedoel de mysql_real_escape_string doet al veel werk voor je toch?
 

20/03/2011 11:56:31
Quote Anchor link
MaDHouSe xxxx op 20/03/2011 11:45:36:
wat dan? bedoel de mysql_real_escape_string doet al veel werk voor je toch?





Alsjeblieft, bemoei je er niet meer mee en ga beginnershandleidingen doornemen. Dit is dweilen met de kraan open...
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

20/03/2011 12:07:02
Quote Anchor link
We zijn niet allemaal zo goed als jou Karl.

en mensen helpen kan je ook op een normale manier doen.

Daar leren wij ook van en als je dat niet wilt wat doe je hier dan.

En ja ik zelf leer ook nog steets sorry maar ik probeer ook maar een klein voorbeeldje te geven


als ik wat vraag hier krijg ik ook maar halve scripten of niet werkende dingen


het is puur een klein voorbeeldje hoe je mensen op alfabed kunnen zoeken.

en dat mensen gelijk moeten afzeiken tja die zitten er ook tussen ja.

zie wel vaker dingen langs komen die half zijn en die zeiken jullie niet af.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

20/03/2011 12:08:29
Quote Anchor link
maar je moet andere mensen het niet verkeerd aan gaan leren
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

20/03/2011 12:11:05
Quote Anchor link
ging toch om de query hoe die moest..

ik liet alleen zien hoe je local het kon proberen thats it..

maar goed ik krijg hier wel vaker de wind van vore wat ook niet nodig is.

Ik zit mensen ook niet af te zeiken op hun uitleg wat ook soms gewoon zwaar bout is waar je niks mee kunt.

Toevoeging op 20/03/2011 12:22:38:

Vincent Huisman op 20/03/2011 12:08:29:
maar je moet andere mensen het niet verkeerd aan gaan leren



als scripten half zijn leer je er toch geen niks van of wel dan?
+ dat vaak de uitleg ook gewoon nergens op slaat.

wat ik bedoel is dat de uitleg vaak erg kort is en thats it maar er zijn er maar heel erg weinig hier die echt mensen wat uitleggen waar je wat mee kunt

en ook duidelijke voorbeelden geven inplaats van alleen comantaar leveren en halve dingen geven die niet werken.


het lijkt mijn ook logies als je met scripts bezig bent uiteraard eerst local probeerd om te kijken hoe het werkt.


kan me vergissen maar zo werkt het bij mijn wel
Gewijzigd op 20/03/2011 12:11:20 door Robert dat ben ik
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.