overzicht os

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ronald E

Ronald E

30/05/2011 14:02:06
Quote Anchor link
is er een sript waar je kan testen welke os er word gedraait.
bij voorbeeld windows maar daar dan ook bij xp of vista en of welke serves paket er is?
maar dat mac en lynx of andere systemen.

Groeten Ronald
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 10:57:37
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

30/05/2011 14:03:45
 
Ronald E

Ronald E

30/05/2011 14:47:46
Quote Anchor link
deze komt niet boven de explorer 7 en ziet ook niet of het xp of vista of windows 7 is
 
- Mark -

- Mark -

30/05/2011 14:49:43
Quote Anchor link
Ik weet niet waar het voor is maar je zult het nooit 100% waterdicht krijgen. De gegevens worden namelijk door het systeem zelf verzonden. De gegevens kunnen dus ook vervalst worden.
 
John D

John D

30/05/2011 15:02:17
Quote Anchor link
Ronald E op 30/05/2011 14:47:46:
deze komt niet boven de explorer 7 en ziet ook niet of het xp of vista of windows 7 is
Waarom denk je dat? Vanwege de voorbeelden??
 
Ronald E

Ronald E

30/05/2011 16:25:52
Quote Anchor link
HTTP_USER_AGENT
geeft deze uitkomsten

dit is windows vista met msie8
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; InfoPath.2; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30618; OfficeLiveConnector.1.5; OfficeLivePatch.1.3)
zegt dat dit met windows Internet Explorer 7.0

dit is een windows xp met sp3 en msie 8
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729; InfoPath.1)
de melding is windows Internet Explorer 7.0

Dit is een windows 7 pc met msie 9
Mozilla/5.0 (compatible; MSIE 9.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/5.0)
en deze melding is windows Internet Explorer 9.0

waar is die onderscheid dan in.
of kijk ik bij een verkeert comando
Gewijzigd op 30/05/2011 16:28:16 door Ronald E
 
- Mark -

- Mark -

30/05/2011 16:33:49
Quote Anchor link
Werkt goed in mijn geval als ik hem hier lokaal draai. Zowel met Firefox als Safari

Ik heb geen windows bak dus ik kan het niet testen met IE.
 
Maikel  B

Maikel B

30/05/2011 16:54:50
Quote Anchor link
Windows NT 5.1 is Windows XP
Windows NT 6.0 is Windows Vista
Windows NT 6.1 is Windows 7

Dus klopt wel gewoon hoor
En lees dit eens over IE7 en IE8 en de USER_AGENT
http://blogs.msdn.com/b/ie/archive/2009/01/09/the-internet-explorer-8-user-agent-string-updated-edition.aspx
 
Joey Drieling

Joey Drieling

30/05/2011 19:39:05
Quote Anchor link
Als je bijvoorbeeld IE 9 hebt en de user agent geef IE 7 of 8 aan, dan staat de browser in compatibility view.

Je kan vanaf IE 8 ook op de trident controleeren zo is IE 8 Trident/4.0 en IE 9 Trident/5.0
Gewijzigd op 30/05/2011 19:46:13 door Joey Drieling
 
Ronald E

Ronald E

30/05/2011 23:28:18
Quote Anchor link
is me gelukt
alleen blackberry gaat niet goed.
met een offset: 1

$i = count($matches['browser']);

if ($i != 1) {
//we will have two since we are not using 'other' argument yet
//see if version is before or after the name
if (strripos($u_agent,"Version") < strripos($u_agent,$ub)){
$version= $matches['version'][0];
}
else {
$version= $matches['version'][1];
}
}
else {
$version= $matches['version'][0];
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.