Overzicht per categorie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees Mulder

Kees Mulder

07/01/2014 21:22:19
Quote Anchor link
Ik wil graag een overzicht van artikelen per categorie

FRISDRANK
- cola
- sinas

GROENTE
- boerenkool
- prei
- witlof

Nu heb ik het volgende stuk maar weet niet hoe ik het precies moet afmaken

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
    $sql
= "SELECT
                    *
                FROM
                    artikelen
                LEFT JOIN
                    categorie ON categorie.cat_id = artikelen.cat_id
                ORDER BY
                    categorie"
;
            
                $resultaat = mysql_query($sql);
    
                while ($row = mysql_fetch_array($resultaat))

                {

                    echo '<b>'.$row['categorie'].'</b>';
                    
                    {

                        echo '<li>'.$row['artikel'].'</li>';
                    }
                }


                ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:02:17
 
Albert de Wit

Albert de Wit

07/01/2014 21:24:54
Quote Anchor link
Wat is de output die je nu krijgt dan?
 
Kees Mulder

Kees Mulder

07/01/2014 21:46:03
Quote Anchor link
Ik krijg nu:

GROENTE
- boerenkool

GROENTE
- prei

GROENTE
- witlof
 
Albert de Wit

Albert de Wit

07/01/2014 21:47:05
Quote Anchor link
En dat zijn ook de artikelen en categorieen die in je database staan? Of staan er meer in?
 
Kees Mulder

Kees Mulder

07/01/2014 21:49:03
Quote Anchor link
En nog:

FRISDRANK
- cola

FRISDRANK
- sinas
 
Bart Smulders

Bart Smulders

07/01/2014 22:11:15
Quote Anchor link
Hier moeten we gebruik maken van Arrays .
Dit naar het antwoord dat ik ook gekregen heb van Frank.
Deze Topic
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
if($result = $mysqli->query($query))
{

    // we gebruiken heel handig een associatieve array om de subitems als array onder de items te krijgen
    while ($row = $result->fetch_assoc())
        $menuArray[$row['menuitem']][] = $row['submenuitem'];
}


// laat onze array nu eens zien
echo '<pre>';
print_r($menuArray);
echo '</pre>';

// maak het menu uit de array
echo "<ul>\n";
foreach($menuArray as $menuitem => $subitems)
{

    echo "\t<li>" . $menuitem;
    if(is_array($subitems))
    {

        echo "\n\t\t<ul>\n";
        foreach($subitems as $subitem)
        {

            echo "\t\t\t<li>".$subitem."</li>\n";
        }

        echo "\t\t</ul>\n\t";
    }

    echo "</li>\n";
}

echo "</ul>\n";
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.