paar vraagjes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »
Marijn kok

marijn kok

27/02/2011 20:05:16
Quote Anchor link
halla,
ik heb een paar vraagjes

ik heb dit boven aan een pagina:
if($row['status'] => 2)
{

hoe kan ik zorgen dat iedereen die een hogere status heeft ook op die pagina kan?

of moet ik dan doen:

if($row['status'] => 4)
{
if($row['status'] => 3)
{
if($row['status'] => 2)
{

script/tekst
}
}
}


2de vraag
hoe kan ik elke bezoeker een standaart status van 1 geven?
zonder dat zij zich hoeven te registreren of iets.

laatste vraag
kan ik mijn database gegevens ophalen in mijn config en ze dan over mijn website ophalen zodat ik niet steeds:
$result = mysql_query("SELECT * FROM Persons");

while($row = mysql_fetch_array($result))

dat hoef te doen?

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 19:34:22
 

27/02/2011 20:08:08
Quote Anchor link
Vraag 1&2: operators.
Vraag 3: Deze vraag snap ik niet echt, wel zie ik dat je foutafhandeling ontbreekt!
 
Marijn kok

marijn kok

27/02/2011 20:11:25
Quote Anchor link
ik wil zeg maar gegevens uit de database halen en ze in strings in me config zetten.
zodat ik dat makkelijk in mijn pagina's kan zetten.

dus dan hoef ik alleen maar te doen:
. $row['naam'] .

en niet steeds die hele code.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

27/02/2011 20:11:57
Quote Anchor link
Voor vraag 3 zou het kunnen, maar volgens mij stel je dan wel de veiligheid van je website op de proef. En de while loop kan je niet in je config zetten.

Edit:

Als je dat al gaat doen gebruik dan in elk geval nog mysql_real_escape_string()
Gewijzigd op 27/02/2011 20:15:05 door Bas IJzelendoorn
 
Jasper DS

Jasper DS

27/02/2011 20:17:28
Quote Anchor link
Laatste vraag (als ik je goed begrijp) :
steek gewoon alle data in een var, include dan de config in elk bestand en gebruik de var
 
Sander de Vos

Sander de Vos

27/02/2011 20:22:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// 3e vraag
$result = mysql_query("SELECT * FROM Persons");
while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
    $config1 = $row['config1'];
    $config2 = $row['config2'];
    $config3 = $row['config3'];
}

?>


Nu alleen nog een foutafhandeling.
 
Marijn kok

marijn kok

27/02/2011 20:25:00
Quote Anchor link
oke, bedankt.

over vraag 1 nog, krijg ik steeds een error:S

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
include 'inc/config.php';
top();

$query = mysql_query("SELECT * FROM leden WHERE gebruikersnaam = ".$_SESSION['gebruiker']."");

$row = mysql_fetch_assoc($query);

    if($row['status'] => 2)
        {

        gelukt:P
        } else {
                U bent niet bevoegd
        }


menu();
foot();
?>

dat heb ik

error:
Parse error: syntax error, unexpected T_DOUBLE_ARROW in /home/marijn/domains/vanmarijn.nl/public_html/contact.php on line 9

alleen ik snap de error niet:S
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

27/02/2011 20:28:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
include 'inc/config.php';
top();

$query = mysql_query("SELECT * FROM leden WHERE gebruikersnaam = ".$_SESSION['gebruiker']."");

$row = mysql_fetch_assoc($query);

    if($row['status'] >= 2)
        {

               echo "gelukt:P";
        }
else {
                echo "U bent niet bevoegd";
        }



menu();
foot();
?>


edit:
let ook even op mysql injectie en op net coderen.
Gewijzigd op 27/02/2011 20:29:05 door Joris van Rijn
 
Marijn kok

marijn kok

27/02/2011 20:31:40
Quote Anchor link
hij zegt: Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in
en hij zegt ook u bent niet bevoegd.

maar dat moet er niet staan wat ik ben ingelogd:S
 
Jasper DS

Jasper DS

27/02/2011 20:32:23
Quote Anchor link
en bouw een foutafhandeling in voor je query
 
Marijn kok

marijn kok

27/02/2011 20:34:18
Quote Anchor link
oke, ik zal kijken of dat gaat lukken.
 
Sander de Vos

Sander de Vos

27/02/2011 20:45:15
Quote Anchor link
Hij geeft die foutmelding omdat je query niet goed word uitgevoerd.
Pas dus eerst de query aan zodat hij het wél doet, jij hebt het over de tabel Persons, gebruik dan ook de tabel Persons en niet leden.

De scripts die we hier als voorbeeld geven, zijn ook een voorbeeld, en niet meer.
Dus een voorbeeld zal je altijd zelf nog moeten aanpassen, want wij weten niet precies hoe je database eruitziet, en hebben ook geen zin om alles voor te kauwen.
Gewijzigd op 27/02/2011 20:45:33 door Sander de Vos
 
Arjan -

Arjan -

27/02/2011 23:49:35
Quote Anchor link
@Joris: je vergeet wel enkele quotes om de waarde van het gebruikersnaamveld.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.