padding in css

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leen Strijk

Leen Strijk

28/05/2006 12:27:00
Quote Anchor link
Ik heb een box in css gemaakt
De achtergrond is layou maar een stukje met text moet veel kleiner zijn.
Dit wil ik met padding bereiken.
Nu wil het wel in explorer maar niet in firefox.
Daar loopt de tekst gewoon door de padding heen en in explorer niet.
Weet iemand raad voor mij?

div#rightmenu {
background-image: url(achtergrond/background_04.gif);
height: 553px;
width: 326px;
left: 624px;
top: 160px;
position: absolute;
padding-top: 110px;
padding-left: 20px;
padding-right: 110px;
padding-bottom: 340px;
font-family: Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 10px;
color: #A8C208;
}
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:51:59
 
Roland Baas

Roland Baas

28/05/2006 14:15:00
Quote Anchor link
Als ik deze css bekijk zie ik dat de breedte en hoogte verschillen van elkaar. dit komt omdat FF padding bij de width en height optelt.

Om het dus in FF correct te krijgen moet je de padding - de height en width doen:

width: 326

padding-right: 110
padding-left: 20
--------- +
130

with min complete padding: 326 - 130 = 196

om het in FF en IE goed te krijgen gebruik ik meestal de

!important (zie google)

hoop dat dit t is wat je bedoelde! groet Roland.
 
Bart van der veen

bart van der veen

28/05/2006 14:22:00
Quote Anchor link
weer een slachtoffer van het box model zoek ook ff op css hacks
 
Leen Strijk

Leen Strijk

28/05/2006 14:30:00
Quote Anchor link
Ik moest het even een aantal keren lezen voor ik hem vatte.
Je bedoelde dat ik de width = 196 moet maken.

Maar dan is hij FF wel goed maar in IE weer niet.

Ik begrijp nou niet wat jij gebruik om het in allebei goed te krijgen.

@bart, ik zal even kijken
 
Leen Strijk

Leen Strijk

28/05/2006 14:54:00
Quote Anchor link
Is het niet makkelijke om een box op een box te zetten?

div#box1=groot ---en is bedoeld voor de achtergrond.

div#box2 = klein ---en hier kan dan de tekst gezet worden op de positie die je wil.
Ik neem aan dat je dan met z-index de kleine box zichtbaar kan maken.
 
Leo

Leo

28/05/2006 14:59:00
Quote Anchor link
!important is voor IE bedoelt, deze moet je dus even erbij zetten ;)
 
Leen Strijk

Leen Strijk

28/05/2006 15:22:00
Quote Anchor link
Ja nu heb ik hem.

Absoluut helemaal nieuw voor mij, die css hacks e.d.

Bedankt.
 
Leo

Leo

28/05/2006 15:23:00
Quote Anchor link
Snap wat je bedoelt, ik moet er ook nog mee aan de slag :! Vrijdag dus...
 
Leen Strijk

Leen Strijk

28/05/2006 15:46:00
Quote Anchor link
Maar deze !important kan je dus vaker inzetten.
Als je zoals ik eerst test in FF en het blijkt in IE niet goed te zijn.
Even !important er bij en klaar ben je.

Zeker weer te simpel gedacht natuurlijk:-(
Maar dat is voor later zorg.

Eerst biedt het perspectief voor mij.
 
Roland Baas

Roland Baas

28/05/2006 21:26:00
Quote Anchor link
achter important kwam ik ook laatst pas.

ik gebruikte daarvoor :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
html>body #divnaam {
    
}


wat overigens wel handig is als je heel veel moet veranderen. deze tag leest FF maar IE niet =)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roland Baas
 
Leen Strijk

Leen Strijk

28/05/2006 21:44:00
Quote Anchor link
Dit zou in mijn geval niet lukken denk ik.

Ik heb nl. 4 boxen met 4 achtergroden die mijn hele layout vormen.

Voor de kop, het menu was het niet zo'n punt maar de vierde wilde ik een klein tekst gedeelte in maken die ook niet gecentreerd was t.o.v. de box dan. wel de layout.

Maar die !important werkt perfect.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.