page ID als de pagina niet bestaat...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans Q

Hans Q

30/08/2007 21:33:00
Quote Anchor link
ik heb hier een scriptje gemaakt, de gene die mij kunnen helpen weten vast wat het doet...

maar ik wil als het de pageID niet heeft gevonde dat hij dan naar de index file gaat (p100)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

include("basic/header.php");

$page= "pages/p$pageid.php" OR "pages/p100.php";
if($pageid <= 999 && $pageid >= 100) {
include($page);
}
else {
include("pages/p100.php");
}



?>


alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:41:22
 
Martijn B

Martijn B

30/08/2007 21:43:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
include('basic/header.php');

$page = 'pages/p' . $pageid . '.php';

if( $pageid >= 100 && $pageid <= 999 && file_exists($page) )
{

    include($page);
}

else
{
    include('pages/p100.php');
}

?>


Enige probleem hierbij is dan file_exists de resultaten niet cached van de pagina's die niet bestaan. Je harde schijf moet dan wat werk doen.
Maar dit komt toch niet al te vaak voor.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Hans Q

Hans Q

30/08/2007 21:49:00
Quote Anchor link
Bedankt!

het gaat er om dat mensen niet id's gaan ienvoeren die niet bestaan.. dat staat zo slordig...
 
Martijn B

Martijn B

30/08/2007 21:53:00
Quote Anchor link
Maar wat moet ik mij voorstellen bij al deze pagina,s?
Kun je dit niet doen met:

pagina.php?id=123


Meestal is het nummer dan een record uit de database. Bijvoorbeeld een tekst ofzo.
 
Hans Q

Hans Q

30/08/2007 22:00:00
Quote Anchor link
in dit geval niet! die ID is een variable die ook in een gewoon script kan worden gebruikt!

pagina.php?id=123 zou op de site die ik maak zijn:
include pages/p123

en als pages/p123 niet bestaat gaat hij (nu dan) naar de index.php

bovenaan include ik de header...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hans Q
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.