Pageview hit counter

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Brecht S

Brecht S

02/07/2015 17:08:22
Quote Anchor link
Ik zou graag een pageview hit counter maken voor mijn blogviews maar dan wel een zonder dat de bots/spiders/... er ook tussen zitten. Ook refreshen van pagina's mogen er niet bij geteld worden. Iemand een idee hoe ik dit het best aanpak?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:08:14
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2015 17:17:53
Quote Anchor link
Iedereen vanaf het eerste bezoek een sessie geven met een unieke code. En die kan je gebruiken om de gebruiker te herkennen als de de hits in de database opslaat.

En verder kan je een spider met dit script detecteren, hoewel je zelf even moet nagaan welke familie van hun je site ook bezoekt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

function check_spider() {
  if (isset($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']) && preg_match('/bot|crawl|slurp|spider/i', $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'])) {
    return true;
  }

  else {
    return false;
  }
}

?>
 
Brecht S

Brecht S

02/07/2015 17:28:25
Quote Anchor link
Kan ik hiermee verder als ik (if check_spider() == false) { ... } doe om te weten dat het geen spider is en ik de gegevens moet opslaan in de db?
Een sessie verloopt toch als de browser is afgesloten? Dus dit is toch niet de juiste manier?
Gewijzigd op 02/07/2015 21:56:49 door Brecht S
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2015 17:42:57
Quote Anchor link
Ja, dit voldoet zeker als controle:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(check_spider()==true) {
    // ja, het is een spider
} else {
    // het is een normale bezoeker!
}
?>


Een sessie verloopt inderdaad als de browser is afgesloten. Anders kan je ook met een cookie werken om de gebruiker te laten onthouden voor een kleine periode van 12 uur ofzo.
Gewijzigd op 02/07/2015 17:49:43 door - Ariën -
 
Eddy E

Eddy E

02/07/2015 17:48:21
Quote Anchor link
Wel == gebruiken ;)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2015 17:50:42
Quote Anchor link
Ja. ik heb het toegevoegd.
Het zou ook zonder die vergelijking moeten werken. Maar voor zover ik zie kan het geloof ik geen kwaad.
 
Brecht S

Brecht S

02/07/2015 21:55:40
Quote Anchor link
Ok, ik ga het even proberen. Zal jullie op de hoogte houden.
Gewijzigd op 02/07/2015 21:57:28 door Brecht S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.