Pageviews on the run

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

L Posse

L Posse

29/10/2013 11:17:38
Quote Anchor link
Dag allemaal, bij voorbaat dank als iemand die het probleem wat ik zo zal voorleggen, kan helpen oplossen. Samen met een ander familielid heb ik een artikeldirectory waar leden content kunnen plaatsen. Per aangemaakt account bevat elk account een overzicht van de pageviews per artikel per dag. Dit is met een PHP script aan de site toegevoegd. Mensen kunnen dus zien hoeveel views hun artikelen krijgen.

Omdat de site in het verleden nogal wat beginnersproblemen heeft gehad qua scriptfouten, hebben er al heel wat scripters aan geleuteld, en vaak leidde een oplossing van een probleem helaas weer tot een volgend probleem. Na twee jaar was de site dan eindelijk stabiel te noemen, en er waren ook geen noemenswaardige fouten meer waar te nemen. Mooi, het feest kon beginnen, dachten we. Maar zelf hebben we niet veel verstand van PHP of servers enzovoorts, dus elke nieuwe scripter vertelde ons weer dat er er eerst dit of dat moest gebeuren, voordat de site helemaal veilig zou zijn. Uiterarad kostte dat steeds weer geld. Er zijn eerlijk gezegd al ongeveer 2000 euro's zakgeld en spaargeld in de site gestopt, maar ja, de aanhouder wint, denk je dan...

De site draaide eerst bij Versio, maar er was veel vertraging en ons werd uitgelegd dat dat w.s. Ddos aanvallen op de Versio servers waren. Uiteindelijk op advies van scripter en seo specialist nummero 20, zijn we op zijn advies overgestapt op Leaseweb met Plesk.

Het zou allemaal veiliger, beter, sneller en gemakkelijker worden, zei hij...

De site is wel wat sneller geworden, maar er zijn ook oude problemen die nu ineens weer opnieuw de kop opsteken. Na de verhuizing is het namelijk zo dat de pageviews in de afzonderlijke acounts, helemaal op hol geslagen lijken. Bij Google analytics worden die extra views gelukkig niet geteld/niet waargenomen, en het lijkt dan ook een intern probleem in het PHP script van die specifieke pageviews per accounts. De SEO specislist en scripter die de site verhuisd heeft naar Leaseweb + Plesk, laat ons er verder mee zitten.

Hij zegt: Ik zie geen fouten in de PHP code dus ik kan niets voor je doen. Succes met de site!

Hij heeft wel kort voor de verhuizing een IP lijst die een een hitlijst voor de algehele website betrof, verwijderd. Ik weet niet of dat van invloed kan zijn geweest. In elk geval is het nu zo dat artikelen ogenschijnlijk in het overzicht honderden views krijgen, terwijl ze er feitelijk maar tientallen krijgen.. Als ik het test door zelf een artikel te bezoeken met een andere computer, zie ik na 1 view direct soms 5 tot 8 views opgeteld worden in de weergave. Als er idd geen fouten ubn de PHP code zitten, wat kan het probleem dan zijn?

De views starten ook niet meer dagelijks opnieuw bij 0, waardoor views van dagen daarvoor ook bij het geheel worden opgeteld. Daardoor lijkend e views op een dag per artikel nog absurder. Uiteraard klagen mensen hier over en ik vind ook dat de reputaties van de site schade oploopt op deze manier.

Ook vraag ik me af of het onredelijk is dat wanneer een scripter een site verhuisd (dat was tegen betaling uiteraard) of we dan niet minimaal mogen verwachten dat hij zorgt dat de website ook na de verhuizing nog minstens zo goed werkt als daarvoor? Hij stelt zich nu zo op: ik kan de oorzaak van het probleem niet vinden dus kan ik niks voor jullie doen. Succes ermee!

Wat kan de oorzaak zijn van dit probleem en hoe zouden we het kunnen oplossen? Help?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:14:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2013 11:27:57
Quote Anchor link
Het beste is om de site te debuggen:
- Log elke actie wat er gebeurd
- Kijk naar wat de uitkomst van variabelen, constantes, booleans etc.. is
- plaats echo's op momenten om te controelren of bepaalde acties worden uitgevoerd

We hebben geen inzicht in de code dus ik kan niet zeggen waar de fout is. Gezien je het over meerdere scripters hebt, ben ik benieuwd op welke manier er geprogrammeerd word. Ik hoop dat er iets van een versioning-system gebruikt wordt, en goede regelgeving m.b.t. tot het scripten, anders vrees ik dat het script misschien toch echt figuurlijk met plakband aan elkaar hangt.

Ik zeg niet dat het zo is, maar het zou kunnen. maar in zo'n geval is een totale herbouw het beste.
Gewijzigd op 29/10/2013 11:28:24 door - Ariën -
 
L Posse

L Posse

29/10/2013 11:48:00
Quote Anchor link
Dank voor uw reactie. Tja, het probleem is dat ik geen verstand heb van de scripts, het enige waar ik mee kan werken is gewoon html in tekst, maar met niets van achter de schermen. Daarvoor hebben we juist steeds professionals ingehuurd, althans, mensen die zichzelf als zodanig inschatten, vrees ik. Een groot probleem is ook wel dat vele personen die zich bezighouden met scripten, zichzelf expert en ervaren noemen maar het helaas vaak niet blijken te zijn. Er zijn dus vooral aan het begin veel beunhaasjes door het script geslopen. Later hebben we professionele bedrijven ingehuurd, maar blijkbaar is dat ook geen garantie dat men voldoende van PHP afweet. Maar ik begrijp helaas de inhoud van uw bericht niet goed.

Wat is bijvoorbeeld:

debuggen
log elke actie
variabelen, constantes, booleans (klinkt mij als de namen van cupcakes in de oren:O)
Echo's plaatsen (?)
versioning-system (geen idee wat het is)
regelgeving mbt het scripten.. ehm

Maar ik begrijp wel dat u wilt zeggen dat er nogal wat mis kan zijn. Maar dat verklaart niet waarom het na een verhuizing van Versio naar Leaseweb ineens de kop opsteekt, toch? Of wel? Voor de verhuizing werkte het goed.
Gewijzigd op 29/10/2013 11:50:32 door L Posse
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2013 11:55:10
Quote Anchor link
Ik dat geval kan je het beste een vacature in het vacatureforum plaatsen om je script te laten controleren op de correcte werking + analyse etc...

Dat het script na een verhuizing anders reageert zou te maken kunnen hebben met feit dat er een andere versie van PHP zou draaien.
Gewijzigd op 29/10/2013 11:58:11 door - Ariën -
 
L Posse

L Posse

29/10/2013 12:04:52
Quote Anchor link
Hmmm... bedoelt u een andere versie van PHP op de nieuwe server?

Ik zal het vacatureforum bekijken. Maar hoe weet ik of ik dan wel een echt ervaren scripter aantrek? Na zoveel ellende en ook vaak teleurstellingen, weet ik niet meer waar ik op moet letten. Bestaat er zoiets als een keurmerk voor dit vak? Het is namelijk echt om wanhopig van te worden.

Ik vind het ook heel erg dat de laaste scripter er gewoon weer mee wegkomt, nadat we weer een paar honderd euro voor de verhuizing hebben betaald. En dan is het: 'jammer voor jullie dat het niet werkt.'
Gewijzigd op 29/10/2013 12:08:36 door L Posse
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2013 12:13:29
Quote Anchor link
Een keurmerk is er niet, maar vaak hebben ze wel een portfolio.
 
L Posse

L Posse

29/10/2013 12:17:55
Quote Anchor link
Ja, dat klopt :( Ik heb al vele portfolio's bewonderd van de vele scripters die de site gebouwd hebben. Ha!

Maar goed, ik weet het ook niet.
Gewijzigd op 29/10/2013 12:18:36 door L Posse
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2013 12:25:59
Quote Anchor link
Plaats een vacature en wacht gerust eens af, zou ik zeggen.
 
L Posse

L Posse

29/10/2013 12:46:14
Quote Anchor link
Hi Aar, bedankt voor de tip. Misschien een idee voor als het niet lukt. Op dit moment ben ik eerst op zoek naar tips van mensen die verstand hebben van PHP, Leaseweb en de opgetreden error in pageviews bij een verhuizing.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2013 12:59:50
Quote Anchor link
Zonder PHP-ervaring wordt het dan wel erg lastig voor je, vrees ik.

Maar kom anders eens in ieder geval met de foutmelding aan?
 
L Posse

L Posse

29/10/2013 13:07:37
Quote Anchor link
Hi Aar, 'de foutmelding' heb ik in de eerste post uitgelegd. De pageviews in de accounts van leden worden niet correct weergegegeven. Dus als iemand een artikel heeft geplaatst en hij/zij ziet aan het eind van de dag dat hij al 700 views heeft, dan klopt dat niet. Het zijn er dan eigenlijk misschien maar 67, of 42, of misschien 15. Na elke echte view, telt het systeem/script er soms 5 of soms nog meer views bij op. Er lijkt geen logika in de verkeerde telling te zitten. Ook zie ik geen eind meer aan een dag, dus na twee dagen staan er bijvoorbeeld 1700 views voor die ene dag, terwijl dat feitelijk views van 2 bij elkaar opgetelde dagen zijn, + ook nog eens de valse views erbij.

Er is geen foutmelding voor zover ik weet. De scripter zegt dat het niet aan hem kan liggen en niet aan de verhuizing, maar het probleem is wel na de verhuizing meteen begonnen. De filosofie van de scripter is blijkbaar simpel en selfish: 'de PHP code is goed, dus bedankt voor de betaling maar ik kan niets voor je doen.'

Bedankt voor je tijd. Ik wilde nog vragen of je nog wilde reageren op:

Dat het script na een verhuizing anders reageert zou te maken kunnen hebben met feit dat er een andere versie van PHP zou draaien.

Waar zou dat andere PHP script dan draaien?
Gewijzigd op 29/10/2013 13:11:57 door L Posse
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2013 15:30:37
Quote Anchor link
Mogelijk een verouderde versie van PHP.

Zonder code kunnen we niks concreets zeggen. En als ik zo hoor is het een vrij groot script.
Dus zoek toch maar een scripter zou ik zeggen, als je er werk van wilt maken.
 
L Posse

L Posse

29/10/2013 16:52:42
Quote Anchor link
Ik heb het geluk dat Leaseweb er nu zelf naar kijkt. Volgens hen heeft hij Plesk niet eens geinstalleerd. :S

Kan je je voorstellen dat ik het niet gemakkelijk vind om maar weer op goed vertrouwen een scripter te nemen? Ik heb er al zes gehad, en ze bleken allemaal zichzelf beter in te schatten dan ze waren. Maar je hebt gelijk, ik moet een scripter zoeken. Ik ga er een zoeken die op zijn/haar website heeft staan: 'Ik denk dat ik alles kan maar ik kan me vergissen!'

haha

Maar in elk geval bedankt voor je feedback. Jammer dat er verder niemand reageert maar misschien komt dat nog.
Gewijzigd op 29/10/2013 16:53:09 door L Posse
 
 - Diov  -

- Diov -

29/10/2013 18:56:19
Quote Anchor link
Hoi,

Ik wil anders wel eens in de code willen kijken. En eventueel kijken wat we kunnen veranderen etc.
Ik ben zelf een student, en vernieuw graag websites (design niet, wel de code)

Indien je interesse hebt, stuur me een pm :)
Ps: ik doe alles gratis omdat ik het gewoon leuk vind
 
L Posse

L Posse

29/10/2013 19:43:29
Quote Anchor link
Hi Diov,

Erg aardig van je, maar ik heb net contact met een ander en daar ga ik dus eerst mee aan de gang. Misschien kom ik hier nog een keer vertellen hoe het afgelopen is. Grrr...

Nogmaals bedankt. ken je vijfeuromarkt? Want kostenloos is ook niet leuk, toch? daar kan je klusjes aanbieden voor 5,-
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.