pagina auto verversen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Projectx verheijden

projectx verheijden

27/05/2012 20:00:43
Quote Anchor link
hallo iedereen ik zit met een vraagje.ik heb een gastenboek gecreerd en hij werkt gelukig best goed.nu zit ik met het volgende:zodra ik data post in het formulier en het wordt op het scherm weergeven moeten andere leden zijn pagina verversen om de informatie te kunnen lezen.nu wil het volgende weten.waar kan ik een script vinden zodat mijn leden de pagina niet hoeven te verversen nadat ik bijvoorbeeld dat heb gepost in het form.

weet mischien iemand van jullie dit hoe ik dit moet maken of waar ik dit kan vinden hoor ik het graag.

wilt u meer informatie post dit dan en zal ik ervoor zorgen dat je de informatie ontvangt.

mvg en alvast bedankt mocht de hulp komen.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:23:55
 
Koen Hollander

Koen Hollander

27/05/2012 20:05:44
Quote Anchor link
Probeer het gastenboek te includen en laat het om de minuut refreshen met meta refresh
 
 - Diov  -

- Diov -

27/05/2012 20:09:46
Quote Anchor link
Je kan ook met Ajax werken.
Die kan je ervoor zorgen dat bij iedereen de gastenboek om de 5 seconden of zoals jij wenst, gerefresht wordt.

Verder raad ik je de 'jquery ajax' aan.
Die is het meest gebruikt maar je kan ook voor raw javascript gaan.

Hangt af of je jquery gebruikt.
Mvg,
Dem
 
Projectx verheijden

projectx verheijden

27/05/2012 20:36:06
Quote Anchor link
weetje toevalig waar ik dat vind.ik heb het nu met meta tags en vind dat niet zo echt de beste opties.
 
Reshad F

Reshad F

27/05/2012 20:38:01
Quote Anchor link
meta tags is ook niet de juiste manier hiervoor je dient zoals dem zegt ajax hiervoor te gebruiken.
 
 - Diov  -

- Diov -

27/05/2012 20:46:19
Quote Anchor link
@Angelo,
zoek dit op google: ajax auto refresh div.

Hier op phphulp hebben wij ook een pagina: actieven
(http://www.phphulp.nl/activiteiten/)

Die wordt ook om x aantal seconden upgedated.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

27/05/2012 21:40:12
Quote Anchor link
Je kan ook doen dat je een bericht in een tekst vak zet en ze via post verzend naar een andere pagina die de postwaarde in de database zet en dan weer naar de vorige pagina gaat
bijv. history.go(-1), dat is simpel, maar ik denk niet heel erg veilig

Koen Hollander
 
Projectx verheijden

projectx verheijden

27/05/2012 21:45:19
Quote Anchor link
ik ben al veel op google aan het kijken voor de ajax functie of jquery onder het zoekwoord (ajax auto refresh div) maar ze werken bij mij niet echt ik heb bijna 3 pagina gehad en ze allemaal toegevoegd in het script maar krijg niks klaar.


mischien iemand nog sugesties,kan wel een beetje hulp gebruiken ...

Toevoeging op 27/05/2012 21:47:51:

dit is mijn forum gasten boek.en die moet automatich ververst worden met ajax of jquery

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php
include 'core/init.php';
protect_page();
include 'includes/overall/header.php';


 $time = time();
 $errors = array();
 
 if (isset($_POST['guestbook_name'], $_POST['guestbook_email'], $_POST['guestbook_message'])) {
    
    $guestbook_name = mysql_real_escape_string(htmlentities($_POST['guestbook_name']));
    $guestbook_email = mysql_real_escape_string(htmlentities($_POST['guestbook_email']));
    $guestbook_message = mysql_real_escape_string(htmlentities($_POST['guestbook_message']));
    
    if (empty($guestbook_name) || empty($guestbook_email) || empty($guestbook_message)) {
      $errors[] = 'alle velden zijn verplicht in te vullen';
    }

    
    if (strlen($guestbook_name)>32 || strlen($guestbook_email)>32 || strlen($guestbook_message)>255){
       $errors[] = 'u heeft ergens te veel letters ingevoerd dan mogelijk is.';
    }

    
    if (empty($errors)) {
       $insert = "INSERT INTO `gastenboek` VALUES ('','$time','$guestbook_name','$guestbook_email','$guestbook_message')";
       if (mysql_query($insert)) {
         header('Location: '.$_SERVER['PHP_SELF']);
       }
else {
         $errors[] = 'er is iets mis gegaan probeer het nog eens';
       }
    }
else {
      foreach($errors as $error) {
        echo '<p><strong>'.$error.'</strong></p>';
      }
    }
    
 }

 
 $entries = mysql_query("SELECT `timestamp`, `name`, `email`, `message` FROM `gastenboek` ORDER BY `timestamp` DESC");
 
 if (mysql_num_rows($entries)==0) {
   echo 'er zijn geen berrichten om te lezen';
 }
else {
  while ($entries_row = mysql_fetch_assoc($entries)) {
   $entries_timestamp = date('D-M-Y @ h:i:s', $entries_row['timestamp']);  
   $entries_name = $entries_row['name'];
   $entries_email = $entries_row['email'];
   $entries_message = $entries_row['message'];
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php  
   echo '<div id="loaddiv"><strong>gepost door '.$entries_name.' ('.$entries_email.') op '.$entries_timestamp.'</strong>:<br>'.$entries_message.'</div>';
  
  }
 }


?>

<hr>

<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlentities($_SERVER['PHP_SELF']);?>
" method="POST">
<strong>Post something...</strong><br>
name:<br><input type="text" name="guestbook_name" maxlength="25"><br>
email:<br><input type="text" name="guestbook_email" maxlength="255"><br>
message:<br><textarea name="guestbook_message" rows="6" cols="30" maxlength="255"></textarea><br>
<input type="submit" value="post">
</form>
<p>
<h4>deze pagina wordt automatisch iedere minuut ververst.om snel te kunnen reageren hou het kort <br>
en maak de teksten niet te lang.veel plezier met chatten</h4>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include 'includes/overall/footer.php'; ?>


Toevoeging op 27/05/2012 23:13:23:

hallo ik heb dit script gevonden het ververst mijn pagina.maar als ik te lagzaam tekst invoer in mijn formulier wordt dat tijden het verversen gewist wie kan me hierbij helpen...

alvast bedankt voor de hulp als die mocht komen.
zie hier onder het script..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
<script>
<!--


/*
Auto Refresh Page with Time script
By JavaScript Kit (javascriptkit.com)
Over 200+ free scripts here!
*/

//enter refresh time in "minutes:seconds" Minutes should range from 0 to inifinity. Seconds should range from 0 to 59

var limit="0:30"

if (document.images){
var
parselimit=limit.split(":")
parselimit=parselimit[0]*60+parselimit[1]*1
}
function
beginrefresh(){
if (!document.images)
return
if (parselimit==1)
window.location.reload()
else{
parselimit-=1
curmin=Math.floor(parselimit/60)
cursec=parselimit%60
if (curmin!=0)
curtime=curmin+" minutes and "+cursec+" seconds left until page refresh!"
else
curtime=cursec+" seconds left until page refresh!"
window.status=curtime
setTimeout("beginrefresh()",1000)
}
}


window.onload=beginrefresh
//-->
</script>


?>


Toevoeging op 28/05/2012 10:26:51:

hoi hallo is er iemand die me een beetje kan helpen met de code die ik hierboven heb gepost..mvg
Gewijzigd op 27/05/2012 23:14:28 door projectx verheijden
 
B Polak

B Polak

10/06/2012 02:33:26
Quote Anchor link
Ik ben het niet eens met alle adviescodes die tot dusver zijn gegeven.
Te lang, complex en geen cache solving. Het zal gaan bugge in IE.

Het kan allemaal veel makkelijker.
Voorbeeldje:

<head>
<script src="jquery-1.3.2.min.js"></script>

<script>
$(document).ready(function() {
$("#hierladen").load("page.php");
var refreshId = setInterval(function() {
$("#hierladen").load('page.php?randval='+ Math.random());
}, 1000);
});
</script>
</head>
<body>

<div id="hierladen">
</div>
</body>


De pagina page.php zal elke seconden keurig herladen worden tussen de DIV id 'hierladen'.

De Math Random functie is er voor om cache-bug te omleiden in IE.
Gewijzigd op 10/06/2012 02:34:04 door B Polak
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.