Pagina beschikbaar als je van test.php komt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mitch

Mitch

10/09/2009 15:58:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil het volgende:
Je kan alleen op een pagina komen als je bij een bepaalde pagina bent geweest.
hoe kan ik dit gaan doen?

Dus, bv.
Je kan alleen op test.php komen als je van script.php komt..

is dit mogelijk?
Zo ja?
hoe :)

Alvast bedankt,
Mitch
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitch
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 09:23:20
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

10/09/2009 16:01:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SERVER['HTTP_REFERER'];


Hangt af van de browser en de instellingen of deze al dan niet mee verzonden wordt, maar dit is wel een mogelijkheid.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Afra ca

Afra ca

10/09/2009 17:14:00
Quote Anchor link
$_SESSION.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

10/09/2009 17:36:00
Quote Anchor link
Afra schreef op 10.09.2009 17:14:
$_SESSION.

Maar als de session aangemaakt is en je gaat dan bv naar index.php en dan na test.php bestaat de sessie nog steeds?
 
GaMer B

GaMer B

10/09/2009 17:39:00
Quote Anchor link
Dan bestaat de sessie nog steeds ja.
 

10/09/2009 17:50:00
Quote Anchor link
Yearupie schreef op 10.09.2009 16:01:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SERVER['HTTP_REFERER'];


Hangt af van de browser en de instellingen of deze al dan niet mee verzonden wordt, maar dit is wel een mogelijkheid.

Dat ding is dus ook niet te vertrouwen aangezien die door de browser wordt gezet, hij is te manipuleren.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

10/09/2009 17:54:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 10.09.2009 17:50:
Yearupie schreef op 10.09.2009 16:01:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SERVER['HTTP_REFERER'];


Hangt af van de browser en de instellingen of deze al dan niet mee verzonden wordt, maar dit is wel een mogelijkheid.

Dat ding is dus ook niet te vertrouwen aangezien die door de browser wordt gezet, hij is te manipuleren.


Dit is een mogelijkheid, heb jij een beter idee?
 

10/09/2009 17:56:00
Quote Anchor link
Yearupie schreef op 10.09.2009 17:54:
Karl schreef op 10.09.2009 17:50:
Yearupie schreef op 10.09.2009 16:01:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SERVER['HTTP_REFERER'];


Hangt af van de browser en de instellingen of deze al dan niet mee verzonden wordt, maar dit is wel een mogelijkheid.

Dat ding is dus ook niet te vertrouwen aangezien die door de browser wordt gezet, hij is te manipuleren.


Dit is een mogelijkheid, heb jij een beter idee?

Tyfus. Lees dan!
Sessie's gebruiken. Dat is veel veiliger én lijkt mij ook veel makkelijker in gebruik. Want dan kan je nog veel meer dingen d'r mee doen.
 
Leen M

Leen M

10/09/2009 17:57:00
Quote Anchor link
in test.php zet je: $_SESSION['vantest'] = true oid. Dan kan je het controleren. Ik denk dat Afra ook zoiets bedoeld.
 

10/09/2009 18:54:00
Quote Anchor link
Vergeet session_start() niet.
 
Mitch

Mitch

11/09/2009 13:49:00
Quote Anchor link
test.php $_SESSION['vantest'] = true;

sessie heeft hij nu.
nu ga je naar

linkje.php (gewoon een andere pagina)

en van uit die pagina kan je naar de pagina waar je de sessie bij nodig hebt.
dus dat klopt niet...

misschien het beste is om beide te gebruiken????
 

11/09/2009 14:06:00
Quote Anchor link
Mitch schreef op 11.09.2009 13:49:
test.php $_SESSION['vantest'] = true;

sessie heeft hij nu.

Heb je wel
Karl schreef op 10.09.2009 18:54:
Vergeet session_start() niet.

gedaan? En weet je zeker of die sessie wel bestaat?

Mitch schreef op 11.09.2009 13:49:
nu ga je naar linkje.php (gewoon een andere pagina).
en van uit die pagina kan je naar de pagina waar je de sessie bij nodig hebt.
dus dat klopt niet...

Dit volg ik niet hoor, volgens mij klopt het gewoon.
Als je op A.php een sessie-variabele aanmaakt, en op pagina B.php kijkt of die bestaat, dan blijkt die sessie-variabele daar ook bestaat.

Mitch schreef op 11.09.2009 13:49:
misschien het beste is om beide te gebruiken????

Nee.
 
Thom Lala

Thom Lala

11/09/2009 14:35:00
Quote Anchor link
Mitch bedoelt, dat je eerst nog weer naar een andere pagina kan gaan voordat je naar test.php gaat..
 
TJVB tvb

TJVB tvb

11/09/2009 14:51:00
Quote Anchor link
Dan zorg je toch voor dat in je config bestand wordt meegegeven wat je laatste aanroep is.
 
Niels K

Niels K

11/09/2009 15:15:00
Quote Anchor link
Je moet wel in alle 2 de bestanden session_start() neer zetten;)
 
Kitty N

kitty N

11/09/2009 15:31:00
Quote Anchor link
Misschien kan je ook proberen om als je op index.php zit maak je aan $_SESSION['test'] = true;

Ja mag vanuit index.php naar test.php
Je mag niet vanuit mitch.php naar test.php

Op test.php vraag je of je $_SESSION['test'] == true

Op pagina mitch.php zet je $_SESSION['test'] = false;

Idee?
 
Eddy E

Eddy E

11/09/2009 17:18:00
Quote Anchor link
Mensen lief...

bestand a: vul die $_SESSION['ikmagnaarb'];
bestand b: is $_SESSION['ikmagnaarb'] er? Zo ja... tonen EN $_SESSION['ikmagnaarb'] weer unset()ten!
bestand c: doet wat ie wil.

Eerst bij A een kaartje ($_SESSION) halen en die lever je bij B weer in. Je haalt iedere keer maar een nieuw kaartje.

En uiteraard heb je session_start() nodig... maar is dat dan niet standaard?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.