Pagina div groet niet mee

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

26/11/2010 23:21:51
Quote Anchor link
-Code weg-

Afbeelding

Ik ben bezig met een kleine simpele layout... Nu wil ik de container mee laten groeien maar dat werkt niet... Nu valt het menu dus buiten de pagina... Help?

Dalando
Gewijzigd op 27/11/2010 13:36:19 door Dalando De Zuil
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:58:08
 
Dylan Krijger

Dylan Krijger

26/11/2010 23:40:01
Quote Anchor link
Ik zal is even kijken,

Edit:

te snel gekeken
Gewijzigd op 26/11/2010 23:42:43 door Dylan Krijger
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

26/11/2010 23:41:05
Quote Anchor link
En kan er ook een oplossing komen voorals het menu van hoogte verandert?
 
Dylan Krijger

Dylan Krijger

26/11/2010 23:55:45
Quote Anchor link
Dus als ik het goed begrijp met jou vage uitleg dan wil je dat alle 3 jou "div's" even groot blijven ?
Of dat ze niet allemaal even groot hoeven te blijven ?


Toevoeging op 27/11/2010 00:35:48:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <title>Layout</title>
        <style type="text/css">
            body {
                background-color: #DDDDDD;
                text-align:center;
            }
            
            body, td, div, ul, button, textarea, input {
                font: 12px helvetica,arial,sans-serif;
            }
            #header1 {
                background-color: #FD0000;
            }
            
                #headertext {
                    font-size:40px;
                }
            
            #header2 {
                background-color: #C90000;
            }
            
            #container {
            width: 800px;
            background-color: #FFF;
            border 1px solid;
            margin: 0 auto;
            }
            
            #left {
            width: 200px;
            min-height: 20px;
            float: left;
            background-color: #2f2f2f;
            
            }
            
            #center {
            width: 400px;
            min-height: 20px;
            margin: 0 0 0 200px;
            background-color: #DD22DD;
            }
            
            #right {
            width: 200px;
            min-height: 20px;
            float: right;
            background-color: #2f2f2f;
            margin: -82px 0 0 598px;
            }
            
            #categorie {
            text-align: center;
            width: 198px;
            height: 20px;
            background-color: #FFF;
            border: 1px solid;
            }
            
            #categoriec {
            text-align: center;
            width: 400px;
            height: 20px;
            background-color: #FFF;
            border: 1px solid;
            }
            
            
            

        </style>
    </head>
    <body>
        <div id="header1">
            <span id="headertext">Header</span>
        </div>
        <div id="header2">
            Subheader
        </div>
        
            <div id="container">
                <div id="left">
                <div id="categorie">Cato Links</div>
                lol<br />
                lol<br />
                lol<br />
                lol<br />
                </div>
                
                    <div id="right">
                    <div id="categorie">Cato Rechts</div>
                lol<br />
                lol<br />
                lol<br />
                lol<br />
                lol<br />
                lol<br />
                lol<br />
                lol<br />
                </div>
                <div id="center">
                <div id="categoriec">Cato Midden</div>
                Center Text

                
            
                </div>
                
            
            </div>
                
            
        
        
        
        
    </body>
</html>


Hoop dat t nu is zoals je t wil,
Heb alleen wat kleuren toegepast, werk wat makkelijker.

Acie
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

27/11/2010 08:34:32
Quote Anchor link
Nee, zo bedoel ik het niet, ik hoop dat ik het nu wat duidelijker zeg:

Afbeelding

Hier zie je links dat het menu buiten de pagina valt, dat wil ik dus niet,hoe moet ik dat oplossen?
 
Milo S

Milo S

27/11/2010 08:46:52
Quote Anchor link
- inline style...

je float beter gebruiken is de oplossing.
 
Dylan Krijger

Dylan Krijger

27/11/2010 09:22:55
Quote Anchor link
@Delando,


Voeg is text/linkjes toe in een menu,
Dan vallen ze er niet buiten ?
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

27/11/2010 10:04:48
Quote Anchor link
Milo S op 27/11/2010 08:46:52:
- inline style...

je float beter gebruiken is de oplossing.


Inline style maakt toch geen verschil?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

27/11/2010 11:12:10
Quote Anchor link
Dalando hier je heb je toch al eens vaker een topic over geopend... zet dit in je css:

#page:after {
content: ".";
display: block;
clear: both;
height: 0;
overflow: hidden;
}

(dit werkt het zelfde als overflow: hidden; op de page alleen dit is handiger want als je overflow: hidden gebruikt kun je bv niks buiten de div positioneren via position)
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

27/11/2010 13:35:25
Quote Anchor link
Bedankt Oetzie! Nou moet ik het nog gaan onthouden!
 
Wouter J

Wouter J

27/11/2010 13:42:20
Quote Anchor link
Of gewoon weer opzoeken i.p.v. altijd maar die startersvragen op het forum te zetten...

(Google is your friend)
 
Milo S

Milo S

27/11/2010 19:25:17
Quote Anchor link
Inline style maakt inderdaad geen verschil, maar der is je wel al duizend keer uitgelegd dat je beter gewoon apart style blad kunt gebruiken.
En je blijft zelfde vraag stellen.

Goed floaten, clearen en overflow hidden gebruiken.
 
Niels K

Niels K

27/11/2010 22:00:54
Quote Anchor link
Quote:
Nou moet ik het nog gaan onthouden!

Hoe vaak heb ik dit nu al niet gehoord?

En sinds wanneer groet een div? ( Edit even je titel )

EDIT:
Weer zou iemand die code verwijderd.. zucht
Gewijzigd op 27/11/2010 22:04:54 door Niels K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.