Pagina door de helft met 2 divs?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

---- ----

---- ----

28/12/2009 21:59:00
Quote Anchor link
Beste ... ,

ik ben nu mijn site opnieuw aan het scripten
En ik kom tegen een probleem
Ik heb het nu zo
Afbeelding

Maar ik wil het graag zo

Afbeelding

Ik heb al veel dingen geprobeerd maar het lukt me maar steeds niet
Hier een aantal codes

Index.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
        
        <!-- Pagina titel -->
        <title>HipHopMusic </title>

        
        <!-- Stylesheet invoegen -->
        <link href="Default.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
        <link href="Menu.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
    
    <body>
        <!-- De container -->
        <div class="container">
            <!-- De header -->
            <div class="header">
            </div>
            
            <!-- Het menu -->
            <ul class="menu">
                <li><a class="men" href="http://www.hiphopmusic.nl/">Home</a></li>
                <li><a class="men" href=""> | </a></li>
                <li><a class="men" href="crew.php">Crew</a></li>
                <li><a class="men" href=""> | </a></li>
                <li><a class="men" href="contact.php">Contact</a></li>
                <li><a class="men" href=""> | </a></li>
                <li><a class="men" href="forum">Forum</a></li>
                <li><a class="men" href=""> | </a></li>
                <li><a class="men" href="http://www.hiphopmusicnl.hyves.nl">Hyves</a></li>
                <li><a class="men" href=""> | </a></li>
                <li><a class="men" href="http://www.Youtube.com/TheHipHopMusic09">Youtube</a></li>
            </ul>
            
            <div class="content"
            <?php
            include('nieuws.php');
            ?>







            </div>
        </div>
    </body>
</html>


Nieuws.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
<?php
// Includes
include('config.php');
include('ubb.php');

// Alles uit database halen
$sql1 = mysql_query("SELECT * FROM nieuws2");
$res1 = mysql_num_rows($sql1);

// Als de query gelukt is
if($sql1)
{

    // Als er meer items zijn als 0
    if($res1 > 0)
    {

        // Aantal per pagina en aangeven hoeveel paginas er zijn
        $per_pag = 5;
        $aant_pag =  ceil($res1 / $per_pag);

        // Huidige pagina een waarde geven
        if(isset($_GET['nr']))
        {

            $pagina = $_GET['nr'];
        }

        else
        {
            $pagina = 0;
        }


        // Bepalen vanaf welk rec we uit de db meoten halen
        $van = $pagina * $per_pag;
            
        // Gegevens van de huidige pagina uit de database halen
        $sql2 = mysql_query("SELECT
                                *,
                                DATE_FORMAT(datum, '%d-%m-%Y %H:%i') AS newdate
                            FROM
                                nieuws2
                            ORDER BY
                                datum
                            DESC
                            LIMIT
                                $van, $per_pag"
);

        // Als de query gelukt is
        if($sql2)
        {

            // De gegevens echoën
            while($rec1 = mysql_fetch_array($sql2))
            {

                // Nieuws titel en datum.
                echo '<h1 style="margin: 0px; padding:0px;"><a href="reactie.php?Nid='.$rec1['id'].'">'.htmlentities($rec1['titel']).'</a></h1>';
                echo 'Geplaatst door: '.htmlentities($rec1['poster']).' op:'.$rec1['newdate'].'<br /><br />';
            
                // Het bericht
                echo substr(nieuwsubb($rec1['bericht']), 0, 200).'...';
                echo '<br /><br />';
                 echo 'klik <a href="reactie.php?Nid='.$rec1['id'].'">hier</a> om een reactie te plaatsen';    
                // De scheidingslijn
                echo '<hr style="color:#FFFFFF; border:none; border-top:3px solid #FFFFFF; height:3px;">';
            }

            
            // Vorige knop
            if($pagina > 0)
            {

                echo ' <a class="tekst" href="index.php?nr='.($pagina - 1).'"> < prev </a> ';
            }

            // Volgende knop
            if($aant_pag > $pagina + 1)
            {

                echo ' <a class="tekst" href="index.php?nr='.($pagina + 1).'"> next > </a>';
            }
        }

        // Anders mysql_error
        else
        {
            echo 'Er is een fout opgetreden in de query 2: <br />';
            echo mysql_error();
        }
    }

    // Anders geen items error
    else
    {
        echo 'Er zijn ( nog ) geen nieuws items.';
    }
}

// Anders mysql_error
else
{
    echo 'Er is een fout opgetreden in de query 1: <br />';
    echo mysql_error();
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ---- ----
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:50:20
 
Pepijn

Pepijn

28/12/2009 22:07:00
Quote Anchor link
Volgens mij wil je het juist andersom?

Dat krijg je voor elkaar door 2 apparte divjes te maken.
 
---- ----

---- ----

28/12/2009 22:09:00
Quote Anchor link
Pepijn schreef op 28.12.2009 22:07:
Volgens mij wil je het juist andersom?

Dat krijg je voor elkaar door 2 apparte divjes te maken.


Is dit moeilijk.. ?
En kun je mij daarmee helpen.?
 
---- ----

---- ----

28/12/2009 22:51:00
Quote Anchor link
Of kan iemand anders mij helpen...
 
Repelsteeltje

repelsteeltje

29/12/2009 04:26:00
Quote Anchor link
of verdeel je pagina's met <frameset>'s
 
Leen M

Leen M

29/12/2009 08:40:00
Quote Anchor link
repelsteeltje schreef op 29.12.2009 04:26:
of verdeel je pagina's met <frameset>'s

Een aantal jaar geleden wel ja.

Je wilt twee verticale kolommen? dat kan zo (en vergeet "clear" niet):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div id="left" style="float: left;"></div>
<div id="right" style="float: right;"></div>
<div id="footer"> style="clear: both;"></div>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/12/2009 09:08:00
Quote Anchor link
Framesets, brrr! Dat zou intussen toch iedereen wel moeten weten: de nadelen van frames

De manier die Leen voorstelt gaat al de goeie kant op, maar is ook niet helemaal juist. Behalve een float, hoor je ook een width op te geven. Vergeet niet dat dingen als borders en padding bij de width opgeteld moeten worden.

De styles hoor je niet inline te gebruiken. Zet ze in een apart CSS bestand en koppel het aan je pagina's in de <head> sectie.

Die clearer div heb je niet nodig. Zorg er gewoon voor dat er een container div om de gefloate divs heen zit, en geef die een width en een overflow: hidden.

En oh ja: vroeg of laat zul je erachter komen dat het heel lastig is om de linker en de rechter div even hoog te krijgen. Op dat moment heb je de faux columns techniek nodig.

En nog iets: geef je gefloate divs ook een display: inline. Op die manier omzeil je de double margin bug van IE6.

Je ziet: het valt nogal mee allemaal ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2009 09:43:00
Quote Anchor link
Leen schreef op 29.12.2009 08:40:
Een aantal jaar geleden wel ja.

Maar daar maar 6 jaar geleden van.
 
Repelsteeltje

repelsteeltje

29/12/2009 09:56:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 29.12.2009 09:08:
Framesets, brrr! Dat zou intussen toch iedereen wel moeten weten: de nadelen van frames

Daar heb je idd 1 goed punt.
...
 
---- ----

---- ----

29/12/2009 13:24:00
Quote Anchor link
Leen schreef op 29.12.2009 08:40:
repelsteeltje schreef op 29.12.2009 04:26:
of verdeel je pagina's met <frameset>'s

Een aantal jaar geleden wel ja.

Je wilt twee verticale kolommen? dat kan zo (en vergeet "clear" niet):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div id="left" style="float: left;"></div>
<div id="right" style="float: right;"></div>
<div id="footer"> style="clear: both;"></div>


Ik wil idd 2kolommen hebben.
Iedereen bedankt voor de tips!
Ik zal er eens naar kijken en afwachten wat ik er van bak.
Ik denk dat het me niet lukt.
Maar tog proberen kan geen kwaad

Grtz`
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.