Pagina indeling net als browser-spel.nl

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Remco van Akker

Remco van Akker

26/06/2012 17:40:10
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ben bezig met een website voor een klant en ben al aardig ver.
Maar waar ik nu mee zit is de indeling. De indeling moet ongeveer
het zelfde zijn als die van browser-spel.nl
Alleen hoe maak ik zo'n indeling?
Want alle games worden met een query uit de database gehaald en
moeten vervolgens gelaten zien worden. Maar hoe pak ik dit aan?
Ik gebruik op dit moment een table met daarin mysql_fetch_array.
Maar dan komen ze onder elkaar te staan en dat is niet de bedoeling.
Weten jullie misschien hoe dit moet?
Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,
Remco van Akker
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:30:54
 
Wouter J

Wouter J

26/06/2012 17:44:31
Quote Anchor link
Dit heeft niks met PHP te maken, maar dat begrijp je hoop ik wel?

Plaats alles mooi in een lijst (zoals dat hoort met semantiek) en gebruik CSS float: left; om ze naast elkaar te zetten.
Gewijzigd op 26/06/2012 17:44:57 door Wouter J
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

26/06/2012 17:45:14
Quote Anchor link
Als ik het goed begrijp, gaat je vraag over de layout en heeft als zodanig niets met php mee te maken.

Kijk in de broncode en je kunt daar uit opmaken hoe ze het maken.
 
Remco van Akker

Remco van Akker

26/06/2012 17:47:38
Quote Anchor link
@Wouter en Obelix

Klopt, het gaat vooral om de layout.
Maar ze gebruiken 1 tabel met daar in de PHP code.
Maar welke php code zullen ze gebruiken? mysql_fetch_array?
Of iets anders?
 
Reshad F

Reshad F

26/06/2012 18:46:32
Quote Anchor link
zoals wouter en obelix al zeggen. ze gebruiken hiervoor geen php.

php = logica
html = structuur
css = opmaak

ik hoop dat je nu begrijpt welke je waarvoor gebruiken moet.

overigens zou ik mysql_fetch_assoc gebruiken.

edit: bij die website gebruiken ze tabellen. heel fout dus want dit hoort niet in tabellen. maar in divjes
Gewijzigd op 26/06/2012 18:48:03 door Reshad F
 
Wouter J

Wouter J

27/06/2012 13:55:42
Quote Anchor link
Quote:
heel fout dus want dit hoort niet in tabellen. maar in divjes

Ook divjes is heel fout, als eert zijn het divisions en ten tweede moet je mijn reactie nog maar een keertje lezen... ;-)
 
John Cena

John Cena

27/06/2012 14:09:51
Quote Anchor link
Waar Wouter op doelt m'n beste, gebruik SEMANTIEK!
Daarnaast, Remco, kijk in de bron code en kijk hoe ze het daar doen :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2012 14:13:04
Quote Anchor link
Reshad F op 26/06/2012 18:46:32:
bij die website gebruiken ze tabellen. heel fout dus want dit hoort niet in tabellen. maar in divjes


Chi Lion op 27/06/2012 14:09:51:
Waar Wouter op doelt m'n beste, gebruik SEMANTIEK!
Daarnaast, Remco, kijk in de bron code en kijk hoe ze het daar doen :)

Die spel-site doet dat nus niet op de juiste manier....
Gewijzigd op 27/06/2012 14:14:08 door - Ariën -
 
John Cena

John Cena

27/06/2012 14:16:58
Quote Anchor link
Hij moet het dus ook gaan combineren.
 
Remco van Akker

Remco van Akker

27/06/2012 14:53:58
Quote Anchor link
Ik heb al van vele gehoord dat je tabellen daar voor
niet moet gebruiken. Dus ik gebruik ze ook niet.
Maar als ik bijvoorbeeld deze div gebruik, welke PHP code
moet daar dan in?
Quote:
<div id="indeling">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
//Moet ik hier mysql_fetch_assoc gebruiken of niet? Of moet ik mysql_fetch_array gebruiken?

$select = 'SELECT * FROM `games` WHERE `gamecategorie` = "populair" ';
$query = mysql_query($select) or trigger_error(mysql_error());
while($row = mysql_fetch_array($query)) {
        echo $row['gamenaam'].'<br />';
                echo '<img src="'.$row['gamefoto'].'" /><br />';
        echo $row['gamebeschrijving'].'<br />';
        echo $row['playbutton'].'<br />';
        echo $row['infobutton'];
}

?>

</div>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2012 15:19:53
Quote Anchor link
Ken je trouwens het verschil tussen PHP en HTML?
 
Remco van Akker

Remco van Akker

27/06/2012 15:20:27
Quote Anchor link
Ja PHP is echt progammering.
Dus een systeem maken.
HTML is voor de structuur.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2012 15:26:53
Quote Anchor link
Waarom vraag je dan welke PHP-code je nodig hebt, terwijl het duidelijk is dat om de opmaak draait? Je kan toch lekker strings met HTML aan variabelen koppelen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "Een string en een ".$variabele; ?>
Gewijzigd op 27/06/2012 15:27:54 door - Ariën -
 
Remco van Akker

Remco van Akker

27/06/2012 15:29:11
Quote Anchor link
Want het maakt niet uit welke PHP code ik gebruik
de resultaten kom steeds onder elkaar te staan -.-
Al die resultaten komen gewoon in 1 div.
Terwijl het allemaal in een eigen div moet te komen
staan en dan naast elkaar.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2012 15:32:05
Quote Anchor link
Elke categorie/blok kan je toch een eigen div geven (of een eigen li, maar ergens trek ikzelf een grens als je ul/li's blijft nesten).
 
John Cena

John Cena

27/06/2012 15:36:09
Quote Anchor link
Remco, het is nogal logisch dat je resultaat gelijk blijft, PHP haalt enkel de ruwe data op en verdeeld het niet voor je in mooie blokjes. Dat zul je echt zelf moeten maken.

Bijv:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$i
= 0;
while($row = mysql_fetch_assoc)
{

echo '<div id="divje'.$i.'">Spelletje: '.$row['gameColumn'].'</div>';

$i++;
}


?>
 
Reshad F

Reshad F

27/06/2012 15:41:37
Quote Anchor link
oh oh oh gebruik dit hieronder is als een beginnetje. en kijk hoe ik het aanpak.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
// sowieso geen backticks gebruiken!!!  ` en gebruik tabelnamen ipv wildcard *
$select = "SELECT tabelnamen, tabelnamen
            FROM games
            WHERE gamecategorie = 'populair'
            "
;

            // fouthandeling gebruiken!!
            $query = mysql_query($select)
            if($select === false)
            {

                //error fouthandeling
            }
            else
            {
                ?>

                    <div class="">
                    <?php
                        while($row = mysql_fetch_assoc($query)) {
                            echo $row['gamenaam'].'<br />';
                            echo '<img src="'.$row['gamefoto'].'" /><br />';
                            echo $row['gamebeschrijving'].'<br />';
                            echo $row['playbutton'].'<br />';
                            echo $row['infobutton'];
                        }

                    ?>

                    </div>
                <?php
            }
?>
Gewijzigd op 27/06/2012 15:41:58 door Reshad F
 
Wouter J

Wouter J

27/06/2012 15:42:46
Quote Anchor link
Remco van Akker:
Maar als ik bijvoorbeeld deze div gebruik, welke PHP code
moet daar dan in?

Remco van Akker:
Ja PHP is echt progammering.
Dus een systeem maken.
HTML is voor de structuur.

Remco van Akker:
Want het maakt niet uit welke PHP code ik gebruik
de resultaten kom steeds onder elkaar te staan -.-


Zucht, ik volg dit echt niet meer...

@Bovenstaande reacties die wel over HTML praten, dit hoort in een list zoals ik al had gezegd en niet in een betekenisloze div.
Gewijzigd op 27/06/2012 15:43:24 door Wouter J
 
Reshad F

Reshad F

27/06/2012 15:50:34
Quote Anchor link
@WouterJ dat is zo maar ik probeer hem duidelijkheid te scheppen hoe het werkt. de correctheid moet hij zelf toepassen natuurlijk.
 
Remco van Akker

Remco van Akker

27/06/2012 16:00:55
Quote Anchor link
@Chi Lion
Bedankt voor je voorbeeld.
Dit helpt me al stukken verder op weg.

@Reshad
Waarom geen backticks gebruiken? Wat is daar slecht aan?
En waarom geen * gebruiken?
 
John Cena

John Cena

27/06/2012 16:02:16
Quote Anchor link
Reshad, waarom gebruik je toch zoveel echo's? Je kunt alles toch achter elkaar echo'n door je quotes goed te zetten?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.