Pagina titels verkeerd weegegeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »
Bas Visscher

Bas Visscher

17/06/2009 14:32:00
Quote Anchor link
Goedenmiddag,
Mijn paginatitels van mij website worden op de laatste titel na goed weergegeven. De titels staan in een database en die haal ik eruit met het bestand titels.php die inlcude ik op elke pagina. Waarom word de laatste titel 5 pixels lager weergegeven als de eerste 4 titels?

-Titels.php-
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$connectie
= mysql_connect("localhost" , "xxxxxxxx", "xxxxxx");
$database = mysql_select_db("xxxxxx");

        $query = "SELECT *
                  FROM titels
                  ORDER BY positie"
;
        $uitvoeren = mysql_query($query);
        while($titels = mysql_fetch_assoc($uitvoeren)){
        echo "<li><a href=\"".$titels['bestandsnaam']."\"\">".$titels['titel']."</a></li>";
        }

        

mysql_close($connectie);

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas Visscher
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:55:55
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

17/06/2009 14:39:00
Quote Anchor link
Ten eerste, we weten natuurlijk niet waar je host , en wees daarom blij.. want je vermeld je account gegevens v.d database server?.

Verder zie ik :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<li><a href=\"".$titels['bestandsnaam']."\"\">".$titels['titel']."</a></li>";
?>


Doe dit zo (maakt je werk overzichtelijker)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<li><a href="'.$titels['bestandsnaam'].'">'.$titels['titel'].'</a></li>';
?>


door echo te gebruiken met ' hoef je niet meer \" te gebruiken.

Het lijkt er op dat "\"\" er voor zorgt bij je dat de html tag <a> onjuist wordt afgesloten, dit kan leiden tot het verkeerd renderen van de structuur.

Je url zou er denk ik zo uitzien in je huidige situatie:
<a href='"bestand"">titel</a>


Toevoeging:

Het kan ook zijn dat de gegevens in je database wellicht op worden gehaalt, maar omdat je een bepaalde Collatie zoals utf8_general_ci gebruikt, kunnen bepaalde tekens wellicht verkeerd worden weergegeven en ook hier invloed op uitoefenen.


Herziening:
Code aangepast, een typo gecorrigeerd
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny Roelofs
 
Bas Visscher

Bas Visscher

17/06/2009 14:42:00
Quote Anchor link
Ok bedankt, die database staat niet online maar is mijn usbwebserver die gegevens zijn dus niet relevant.

Werkt niet.
De url die je geeft klopt niet dan sluit hij de echo niet meer af, kan je zelf ook zien in jouw voorbeeld de ?> blijft daar rood evenals de ;

C:\Users\Gebruiker\sites\UsbWebserver\Root\staljagtlust\titels.php on line 10

RE: Werkt niet
Werkt wel
De url had 1 ' te kort die doet het nu dus weer wel.
MAAR de laatste titel blijft lager hangen als de rest.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas Visscher
 
Johan K

Johan K

17/06/2009 14:46:00
Quote Anchor link
Weet je zeker dat dit 5 pixels is? er staat niet echt bij met welke browser jij kijkt.
Ik neem aan dat je het over IE6.0 heb, want die heeft een 3 pixel bug die vrij gemakkelijk is op te lossen.
Dit geld alleen float gebaseerde websites, en dat is zo op te lossen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
/* Hide from IE5-Mac. Only IE-Win 6 sees this. \*/

* html p
{
    height: 1%;
    margin-left: 0;
}
* html .myFloat {
margin-right: -3px;
}
/* End hide from IE5/Mac */


Het is heel belangrijk om de commentaar ook mee te kopiëren, anders werkt het niet. Deze "hack" of "filter" werkt alleen voor IE5 t\m IE6 voor Windows en is de "holly hack" genoemd. Google dat als je er meer over wilt weten.

Maar dit kan natuurlijk ook door een pseudo class gedaan worden ":after", misschien zit de fout daar wel.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Johan K
 
Bas Visscher

Bas Visscher

17/06/2009 14:49:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de moeite allemaal!!
Het heeft verder niks opgelost maar kheb er wel wat aan gehad TOP!!
Ik zal even vertellen wat er mis was.

Op het punt van includen had ik eerst:
Oude situatie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<div id="nav">
        <ul>
             <?php
        include("titels.php");
        ?>

        
        </ul>
      </div>


En nu:
Nieuwe situatie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<div id="nav">
        <ul><?php include("titels.php"); ?></ul>
      </div>
    </div>
 
Johan K

Johan K

17/06/2009 15:01:00
Quote Anchor link
Dus als jij 1 div opent, en je sluit er twee.. het probleem is opgelost?
Klopt dit wel allemaal, want ik heb zo het gevoel dat dit het probleem heeft opgelost in 1 browser.
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

17/06/2009 17:34:00
Quote Anchor link
Ja ergens wordt toch een HTML tag bij je niet goed opgezet, daardoor kan een 2de </div> wel werken om het andere probleem op te lossen, maar het zal later nog voor de nodige problemen kunnen zorgen.

Ik heb de URL die ik foutieve had vermeld gecorrigeerd in datzelfde bericht.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.