Pagina uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Naam Loos

Naam Loos

05/02/2009 10:33:00
Quote Anchor link
Ik zou graag uit de database een pagina laden.
Hetvolgende heb ik nou:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
require_once 'database.php';

$sql = "
    SELECT
        id, Artiest
    FROM
        muziekdata
"
;

if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'Geen resultaten gevonden';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {



if($_GET['id'] == 'id') {

        echo 'hoi';

}}}

?>


Wie kan helpen dit voormekaar te krijgen: if($_GET['id'] == 'id') {
(id moet uit database gehaald worden.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:39:41
 
- SanThe -

- SanThe -

05/02/2009 10:38:00
Quote Anchor link
if($_GET['id'] == $row['id']) {
 
PHP Newbie

PHP Newbie

05/02/2009 10:47:00
Quote Anchor link
Je wilt geen zaken hebben die afhankelijk zijn van het ID. Een ID is slechts een uniek nummer om een rij aan te duiden.

Wanneer je een deel van je data kwijt raakt en je plaatst een backup terug kunnen de ID's best wel eens anders zijn. Dan zou je ook je php-code aan moeten passen omdat je daar het ID hard-coded in hebt staan. Niet helemaal de bedoeling lijkt me.

Pas de vergelijking daarom toe op de artiestennaam.
 
Naam Loos

Naam Loos

05/02/2009 11:39:00
Quote Anchor link
goede tip en ga ik zeker doen!!

EDIT:
Probleem:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td width="200"><a href=profiel.php?id='.$row['artiest'].'>'.$row['album'].'</a></td>

Als ik op de link klik dan komt er alleen 1 woord te staan: voorbeeld: profiel.php?id=Marco (wat Marco Borsato moet zijn)

Hoe los ik dit op?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Naam Loos
 
- SanThe -

- SanThe -

05/02/2009 12:13:00
Quote Anchor link
Je mist de dubbele html-quotes.
 
Naam Loos

Naam Loos

05/02/2009 12:24:00
Quote Anchor link
Oke maar nu heb ik een artiestnaam waar & instaat en dan doet die het ook niet.

Oplossing?
 
- SanThe -

- SanThe -

05/02/2009 12:36:00
Quote Anchor link
Zie de url functions.
 
Naam Loos

Naam Loos

05/02/2009 13:07:00
Quote Anchor link
En waar moet ik dan kijken? Ik kan namelijk niet zo goed engels!
 
- SanThe -

- SanThe -

05/02/2009 13:24:00
Quote Anchor link
Bramboos schreef op 05.02.2009 13:07:
En waar moet ik dan kijken? Ik kan namelijk niet zo goed engels!

Tja, ik ga het niet voorlezen. Ga dan eerst je engels een beetje ophalen.
 
Naam Loos

Naam Loos

05/02/2009 14:12:00
Quote Anchor link
Niet dat dit een excuus is maar ik ben ook nog maar 15... Maar ik zoek het dan zelf wel uit.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.