Pagina wordt dubbel geladen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 12:58:04
Quote Anchor link
Ik laad mijn pagina's uit mijn database.
Nou kan ik ook hardcoded pagina's inladen, als er in database staat dat de pagina een bestand is.
Vervolgens parse ik dmv ob_get_contents(); naar een string.
Dan wordt het doorgeven aan een echo $output;

Nou is mijn vraag, zorgt ob_get_contents() ervoor dat de code in de pagina al wordt uitgevoerd?
Want ik ben nu met een profielpagina bezig, en aantal views, en steeds telt de script er 2 bij (hoewel dat niet zichtbaar is) Dus ik vermoed dat er tijdens de ob_get_contents() al een keer wordt opgeteld?

Is dit correct? En hoe kan ik dit voorkomen? Dat alleen de 'inhoud' van het bestand wordt ingeladen zonder uit te voeren

Met file_get_contents ontvang ik een gedeelte van de script uit bestand, maar wordt niet 'uitgevoerd'

Mijn parse ziet er als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
private function parse($file) {
    ob_start();
    include($file);
    $buffer = ob_get_contents();
    ob_end_clean();
    return $buffer;
}


Natuurlijk wordt het script 2 keer uitgevoerd, als je m tijdens parsen include.
Maar ik krijg het niet aan de praat door het script in te lezen, en daarna pas uit te voeren :(
In het begin leek t mij, dat de 'output' van wat geinclude wordt, werd opgeslagen in buffer.
Maar zodra ik de $buffer weer wil laten zien op het scherm, wordt het script weer uitgevoerd.
Gewijzigd op 26/02/2013 13:08:40 door Dennis WhoCares
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:16:09
 
Tim S

Tim S

26/02/2013 13:35:54
Quote Anchor link
Dennis WhoCares op 26/02/2013 12:58:04:

Nou is mijn vraag, zorgt ob_get_contents() ervoor dat de code in de pagina al wordt uitgevoerd?


Nee dit lijkt mij niet, stel je zou een echo in je script hebben zou dit ook meten worden weergegeven.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 13:40:52
Quote Anchor link
Excuses, de ob_get_contents, 'buffert' de output van de include, maar zodra de pagina geinclude wordt, wordt ie uitgevoerd.

Ja leek mij ook, dat ik dan 2 keer hetzelfde op scherm zou krijgen, maar heb ik bijv. een profiel.php geparsed.
En ik doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$views = $profQ->prof_views;
$newviews = $views + 1;
update profile.

Dan krijg ik in database niet + 1 maar +2.
Gewoon frustrerend alsof het 2 keer wordt uitgevoerd.
Ik heb een echo gemaakt, dat eerst oude views laat zien, en de nieuwe views (dit geeft wel:
Oud: 12 - Nieuw: 13)

Dan ga ik in mn database kijken en staat er 14.
Gewijzigd op 26/02/2013 13:43:14 door Dennis WhoCares
 
Tim S

Tim S

26/02/2013 13:47:43
Quote Anchor link
Misschien zit het probleem dan toch in de query of iets 2 keer aanroepen.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 14:04:06
Quote Anchor link
tis 1 query. Geen mogelijkheid dat ie 2 keer aangeroepen wordt omdat ik m per ongeluk al drin heb gezet.
Want als ik de updatequery weg haal, is er niks aan de hand, dan doet ie niet updaten :S
Het zit m echt in de parse denk ik, omdat het al eens geinclude wordt. Dus word t uitgevoerd.
Vervolgens wordt het geheel nogmaals geprint op het scherm IN de layout.
En dan dus nogmaals geupdate wordt?
 
Tim S

Tim S

26/02/2013 14:15:40
Quote Anchor link
Probeer eens $buffer = ob_get_clean();
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 14:22:30
Quote Anchor link
$buffer = ob_get_clean()

dan krijg ik de een lege output van parse terug.
heb ob_end_clean vervangen voor ob_get_clean()
en nog steeds zelfde :(
 
Tim S

Tim S

26/02/2013 14:30:06
Quote Anchor link
Dat is op zich ook vreemd, volgens mij krijg je met ob_get_clean ook de output van de buffer en stop je ook meteen met bufferen. ob_end_clean is dan overbodig. Wat staat er in je include?
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 14:42:36
Quote Anchor link
Met ob_get_clean gaat ie de output nogmaals getten, merkte ik
en het wordt 2 keer uitgevoerd voordat ik het print op mn scherm :S
dus ben ik nog verder weg van een oplossing

In de pagina dat wordt geparsed staat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
/*
 blah wat inhoud
*/

$newView = $profileQ->prof_views + 1;
echo 'Oud: ' . $profileQ->prof_views . ' nieuw: ' . $newView;
mysql_query("UPDATE profiles SET prof_views = " . $newView . " WHERE prof_id = " . $_GET['id']);
?>


Hij laat op mn scherm zien:
Oud: 0 nieuw: 1

en ik kijk in mn database en het is 2 geworden
Druk op F5
Oud: 2 nieuw: 3
Database: 4


Is er een mogelijheid om PRECIES de inhoud van .php file in te laden als een string (zonder include, zodat het niet uitgevoerd word)
en vervolgens te printen naar scherm?

Ik heb file() geprobeerd, maar dan voert ie de php code niet uit, en print ie gewoon domweg alles op het scherm.
Gewijzigd op 26/02/2013 14:58:04 door Dennis WhoCares
 
Tim S

Tim S

26/02/2013 15:07:53
Quote Anchor link
En als je bij het parsen alleen het bestand include en niets buffert, worden de views dan ook 2 keer zoveel?
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 15:17:14
Quote Anchor link
Nee, dan wordt de geinclude pagina eerst op scherm gezet, en an pas de rest of terwijl de 'layout met de pagina inhoud (dat overgeslagen wort omdat het niet gebuffert is naar string en in de layout gezet word)

Toevoeging op 26/02/2013 15:23:40:

Als ik return strip_tags($buffer); doet
krijg ik het wel zodat ie maar 1 keer de updateQuery uitvoert.
Maar, nou wil ik dus eigenlijk wel mn html opzet behouden
Gewijzigd op 26/02/2013 15:23:56 door Dennis WhoCares
 
Tim S

Tim S

26/02/2013 15:40:04
Quote Anchor link
Maar ik zie ook geen html, als wat jij zegt werkt zit het probleem waarschijnlijk ergens anders.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 16:10:03
Quote Anchor link
In de include, staat een html opzet voor het profiel.
Zodra ik in mn parse strip_tags($buffer);
doe, krijg ik wel maar 1 keer de update.
Nu heb ik een lijst gemaakt van html tags, van quakit
En die heb ik gezet als $htmltags.
Dan in de parse() heb ik return strip_tags($buffer,$htmltags);
En nou heb ik wel mn opzet terug, en het is gestript, MAAR weer doet ie +2.

Dus ik heb alle tags in een array gezet, en om en om ingevoerd. (natuurlijk globaal om de 10)
Tot ik weer +2 kreeg. ben ik gaan halveren tot ik op <img> uitkwam.
de image was een testopzet, met src="#".
Ik heb alles terug gezet en de image een source gegeven, en nou doet ie het wel normaal.
Om een of andere reden zorgde de src="#" ervoor dat het script nogmaals geladen werd?!

Iemand enig idee hoe dit kon gebeuren, en waarom t zo 'vreemd' is. Tenminste ik vind het vreemd
 
Tim S

Tim S

26/02/2013 16:29:35
Quote Anchor link
Nee, het lijkt mij sterk dat door een src="#" een query 2 keer wordt uitgevoerd. Maar goed het werkt en daar gaat het om.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 21:12:12
Quote Anchor link
Tim Slootweg op 26/02/2013 16:29:35:
Nee, het lijkt mij sterk dat door een src="#" een query 2 keer wordt uitgevoerd. Maar goed het werkt en daar gaat het om.


Ja ik vind t ook heel vreemd. Ik kwam.eracter toen ik.langzaam.alle html tags ging exclude uit strip_tags
Toen ik bij <img> kwam begon t weer dubbel te gebeuren
Beetje vreemd maar ik zal de images controleren met script voordat t doorgevoerd wordt. Dan.kan het niet nogmaals voorkomen

Toch bedankt voor je hulp Tim
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.