Pagina wordt dubbel geladen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 12:58:04
Quote Anchor link
Ik laad mijn pagina's uit mijn database.
Nou kan ik ook hardcoded pagina's inladen, als er in database staat dat de pagina een bestand is.
Vervolgens parse ik dmv ob_get_contents(); naar een string.
Dan wordt het doorgeven aan een echo $output;

Nou is mijn vraag, zorgt ob_get_contents() ervoor dat de code in de pagina al wordt uitgevoerd?
Want ik ben nu met een profielpagina bezig, en aantal views, en steeds telt de script er 2 bij (hoewel dat niet zichtbaar is) Dus ik vermoed dat er tijdens de ob_get_contents() al een keer wordt opgeteld?

Is dit correct? En hoe kan ik dit voorkomen? Dat alleen de 'inhoud' van het bestand wordt ingeladen zonder uit te voeren

Met file_get_contents ontvang ik een gedeelte van de script uit bestand, maar wordt niet 'uitgevoerd'

Mijn parse ziet er als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
private function parse($file) {
    ob_start();
    include($file);
    $buffer = ob_get_contents();
    ob_end_clean();
    return $buffer;
}


Natuurlijk wordt het script 2 keer uitgevoerd, als je m tijdens parsen include.
Maar ik krijg het niet aan de praat door het script in te lezen, en daarna pas uit te voeren :(
In het begin leek t mij, dat de 'output' van wat geinclude wordt, werd opgeslagen in buffer.
Maar zodra ik de $buffer weer wil laten zien op het scherm, wordt het script weer uitgevoerd.
Gewijzigd op 26/02/2013 13:08:40 door Dennis WhoCares
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:34:29
 
Tim S

Tim S

26/02/2013 13:35:54
Quote Anchor link
Dennis WhoCares op 26/02/2013 12:58:04:

Nou is mijn vraag, zorgt ob_get_contents() ervoor dat de code in de pagina al wordt uitgevoerd?


Nee dit lijkt mij niet, stel je zou een echo in je script hebben zou dit ook meten worden weergegeven.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 13:40:52
Quote Anchor link
Excuses, de ob_get_contents, 'buffert' de output van de include, maar zodra de pagina geinclude wordt, wordt ie uitgevoerd.

Ja leek mij ook, dat ik dan 2 keer hetzelfde op scherm zou krijgen, maar heb ik bijv. een profiel.php geparsed.
En ik doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$views = $profQ->prof_views;
$newviews = $views + 1;
update profile.

Dan krijg ik in database niet + 1 maar +2.
Gewoon frustrerend alsof het 2 keer wordt uitgevoerd.
Ik heb een echo gemaakt, dat eerst oude views laat zien, en de nieuwe views (dit geeft wel:
Oud: 12 - Nieuw: 13)

Dan ga ik in mn database kijken en staat er 14.
Gewijzigd op 26/02/2013 13:43:14 door Dennis WhoCares
 
Tim S

Tim S

26/02/2013 13:47:43
Quote Anchor link
Misschien zit het probleem dan toch in de query of iets 2 keer aanroepen.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 14:04:06
Quote Anchor link
tis 1 query. Geen mogelijkheid dat ie 2 keer aangeroepen wordt omdat ik m per ongeluk al drin heb gezet.
Want als ik de updatequery weg haal, is er niks aan de hand, dan doet ie niet updaten :S
Het zit m echt in de parse denk ik, omdat het al eens geinclude wordt. Dus word t uitgevoerd.
Vervolgens wordt het geheel nogmaals geprint op het scherm IN de layout.
En dan dus nogmaals geupdate wordt?
 
Tim S

Tim S

26/02/2013 14:15:40
Quote Anchor link
Probeer eens $buffer = ob_get_clean();
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 14:22:30
Quote Anchor link
$buffer = ob_get_clean()

dan krijg ik de een lege output van parse terug.
heb ob_end_clean vervangen voor ob_get_clean()
en nog steeds zelfde :(
 
Tim S

Tim S

26/02/2013 14:30:06
Quote Anchor link
Dat is op zich ook vreemd, volgens mij krijg je met ob_get_clean ook de output van de buffer en stop je ook meteen met bufferen. ob_end_clean is dan overbodig. Wat staat er in je include?
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 14:42:36
Quote Anchor link
Met ob_get_clean gaat ie de output nogmaals getten, merkte ik
en het wordt 2 keer uitgevoerd voordat ik het print op mn scherm :S
dus ben ik nog verder weg van een oplossing

In de pagina dat wordt geparsed staat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
/*
 blah wat inhoud
*/

$newView = $profileQ->prof_views + 1;
echo 'Oud: ' . $profileQ->prof_views . ' nieuw: ' . $newView;
mysql_query("UPDATE profiles SET prof_views = " . $newView . " WHERE prof_id = " . $_GET['id']);
?>


Hij laat op mn scherm zien:
Oud: 0 nieuw: 1

en ik kijk in mn database en het is 2 geworden
Druk op F5
Oud: 2 nieuw: 3
Database: 4


Is er een mogelijheid om PRECIES de inhoud van .php file in te laden als een string (zonder include, zodat het niet uitgevoerd word)
en vervolgens te printen naar scherm?

Ik heb file() geprobeerd, maar dan voert ie de php code niet uit, en print ie gewoon domweg alles op het scherm.
Gewijzigd op 26/02/2013 14:58:04 door Dennis WhoCares
 
Tim S

Tim S

26/02/2013 15:07:53
Quote Anchor link
En als je bij het parsen alleen het bestand include en niets buffert, worden de views dan ook 2 keer zoveel?
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 15:17:14
Quote Anchor link
Nee, dan wordt de geinclude pagina eerst op scherm gezet, en an pas de rest of terwijl de 'layout met de pagina inhoud (dat overgeslagen wort omdat het niet gebuffert is naar string en in de layout gezet word)

Toevoeging op 26/02/2013 15:23:40:

Als ik return strip_tags($buffer); doet
krijg ik het wel zodat ie maar 1 keer de updateQuery uitvoert.
Maar, nou wil ik dus eigenlijk wel mn html opzet behouden
Gewijzigd op 26/02/2013 15:23:56 door Dennis WhoCares
 
Tim S

Tim S

26/02/2013 15:40:04
Quote Anchor link
Maar ik zie ook geen html, als wat jij zegt werkt zit het probleem waarschijnlijk ergens anders.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 16:10:03
Quote Anchor link
In de include, staat een html opzet voor het profiel.
Zodra ik in mn parse strip_tags($buffer);
doe, krijg ik wel maar 1 keer de update.
Nu heb ik een lijst gemaakt van html tags, van quakit
En die heb ik gezet als $htmltags.
Dan in de parse() heb ik return strip_tags($buffer,$htmltags);
En nou heb ik wel mn opzet terug, en het is gestript, MAAR weer doet ie +2.

Dus ik heb alle tags in een array gezet, en om en om ingevoerd. (natuurlijk globaal om de 10)
Tot ik weer +2 kreeg. ben ik gaan halveren tot ik op <img> uitkwam.
de image was een testopzet, met src="#".
Ik heb alles terug gezet en de image een source gegeven, en nou doet ie het wel normaal.
Om een of andere reden zorgde de src="#" ervoor dat het script nogmaals geladen werd?!

Iemand enig idee hoe dit kon gebeuren, en waarom t zo 'vreemd' is. Tenminste ik vind het vreemd
 
Tim S

Tim S

26/02/2013 16:29:35
Quote Anchor link
Nee, het lijkt mij sterk dat door een src="#" een query 2 keer wordt uitgevoerd. Maar goed het werkt en daar gaat het om.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 21:12:12
Quote Anchor link
Tim Slootweg op 26/02/2013 16:29:35:
Nee, het lijkt mij sterk dat door een src="#" een query 2 keer wordt uitgevoerd. Maar goed het werkt en daar gaat het om.


Ja ik vind t ook heel vreemd. Ik kwam.eracter toen ik.langzaam.alle html tags ging exclude uit strip_tags
Toen ik bij <img> kwam begon t weer dubbel te gebeuren
Beetje vreemd maar ik zal de images controleren met script voordat t doorgevoerd wordt. Dan.kan het niet nogmaals voorkomen

Toch bedankt voor je hulp Tim
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.