Pagina wordt dubbel geladen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 12:58:04
Quote Anchor link
Ik laad mijn pagina's uit mijn database.
Nou kan ik ook hardcoded pagina's inladen, als er in database staat dat de pagina een bestand is.
Vervolgens parse ik dmv ob_get_contents(); naar een string.
Dan wordt het doorgeven aan een echo $output;

Nou is mijn vraag, zorgt ob_get_contents() ervoor dat de code in de pagina al wordt uitgevoerd?
Want ik ben nu met een profielpagina bezig, en aantal views, en steeds telt de script er 2 bij (hoewel dat niet zichtbaar is) Dus ik vermoed dat er tijdens de ob_get_contents() al een keer wordt opgeteld?

Is dit correct? En hoe kan ik dit voorkomen? Dat alleen de 'inhoud' van het bestand wordt ingeladen zonder uit te voeren

Met file_get_contents ontvang ik een gedeelte van de script uit bestand, maar wordt niet 'uitgevoerd'

Mijn parse ziet er als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
private function parse($file) {
    ob_start();
    include($file);
    $buffer = ob_get_contents();
    ob_end_clean();
    return $buffer;
}


Natuurlijk wordt het script 2 keer uitgevoerd, als je m tijdens parsen include.
Maar ik krijg het niet aan de praat door het script in te lezen, en daarna pas uit te voeren :(
In het begin leek t mij, dat de 'output' van wat geinclude wordt, werd opgeslagen in buffer.
Maar zodra ik de $buffer weer wil laten zien op het scherm, wordt het script weer uitgevoerd.
Gewijzigd op 26/02/2013 13:08:40 door Dennis WhoCares
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 05:45:39
 
Tim S

Tim S

26/02/2013 13:35:54
Quote Anchor link
Dennis WhoCares op 26/02/2013 12:58:04:

Nou is mijn vraag, zorgt ob_get_contents() ervoor dat de code in de pagina al wordt uitgevoerd?


Nee dit lijkt mij niet, stel je zou een echo in je script hebben zou dit ook meten worden weergegeven.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 13:40:52
Quote Anchor link
Excuses, de ob_get_contents, 'buffert' de output van de include, maar zodra de pagina geinclude wordt, wordt ie uitgevoerd.

Ja leek mij ook, dat ik dan 2 keer hetzelfde op scherm zou krijgen, maar heb ik bijv. een profiel.php geparsed.
En ik doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$views = $profQ->prof_views;
$newviews = $views + 1;
update profile.

Dan krijg ik in database niet + 1 maar +2.
Gewoon frustrerend alsof het 2 keer wordt uitgevoerd.
Ik heb een echo gemaakt, dat eerst oude views laat zien, en de nieuwe views (dit geeft wel:
Oud: 12 - Nieuw: 13)

Dan ga ik in mn database kijken en staat er 14.
Gewijzigd op 26/02/2013 13:43:14 door Dennis WhoCares
 
Tim S

Tim S

26/02/2013 13:47:43
Quote Anchor link
Misschien zit het probleem dan toch in de query of iets 2 keer aanroepen.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 14:04:06
Quote Anchor link
tis 1 query. Geen mogelijkheid dat ie 2 keer aangeroepen wordt omdat ik m per ongeluk al drin heb gezet.
Want als ik de updatequery weg haal, is er niks aan de hand, dan doet ie niet updaten :S
Het zit m echt in de parse denk ik, omdat het al eens geinclude wordt. Dus word t uitgevoerd.
Vervolgens wordt het geheel nogmaals geprint op het scherm IN de layout.
En dan dus nogmaals geupdate wordt?
 
Tim S

Tim S

26/02/2013 14:15:40
Quote Anchor link
Probeer eens $buffer = ob_get_clean();
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 14:22:30
Quote Anchor link
$buffer = ob_get_clean()

dan krijg ik de een lege output van parse terug.
heb ob_end_clean vervangen voor ob_get_clean()
en nog steeds zelfde :(
 
Tim S

Tim S

26/02/2013 14:30:06
Quote Anchor link
Dat is op zich ook vreemd, volgens mij krijg je met ob_get_clean ook de output van de buffer en stop je ook meteen met bufferen. ob_end_clean is dan overbodig. Wat staat er in je include?
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 14:42:36
Quote Anchor link
Met ob_get_clean gaat ie de output nogmaals getten, merkte ik
en het wordt 2 keer uitgevoerd voordat ik het print op mn scherm :S
dus ben ik nog verder weg van een oplossing

In de pagina dat wordt geparsed staat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
/*
 blah wat inhoud
*/

$newView = $profileQ->prof_views + 1;
echo 'Oud: ' . $profileQ->prof_views . ' nieuw: ' . $newView;
mysql_query("UPDATE profiles SET prof_views = " . $newView . " WHERE prof_id = " . $_GET['id']);
?>


Hij laat op mn scherm zien:
Oud: 0 nieuw: 1

en ik kijk in mn database en het is 2 geworden
Druk op F5
Oud: 2 nieuw: 3
Database: 4


Is er een mogelijheid om PRECIES de inhoud van .php file in te laden als een string (zonder include, zodat het niet uitgevoerd word)
en vervolgens te printen naar scherm?

Ik heb file() geprobeerd, maar dan voert ie de php code niet uit, en print ie gewoon domweg alles op het scherm.
Gewijzigd op 26/02/2013 14:58:04 door Dennis WhoCares
 
Tim S

Tim S

26/02/2013 15:07:53
Quote Anchor link
En als je bij het parsen alleen het bestand include en niets buffert, worden de views dan ook 2 keer zoveel?
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 15:17:14
Quote Anchor link
Nee, dan wordt de geinclude pagina eerst op scherm gezet, en an pas de rest of terwijl de 'layout met de pagina inhoud (dat overgeslagen wort omdat het niet gebuffert is naar string en in de layout gezet word)

Toevoeging op 26/02/2013 15:23:40:

Als ik return strip_tags($buffer); doet
krijg ik het wel zodat ie maar 1 keer de updateQuery uitvoert.
Maar, nou wil ik dus eigenlijk wel mn html opzet behouden
Gewijzigd op 26/02/2013 15:23:56 door Dennis WhoCares
 
Tim S

Tim S

26/02/2013 15:40:04
Quote Anchor link
Maar ik zie ook geen html, als wat jij zegt werkt zit het probleem waarschijnlijk ergens anders.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 16:10:03
Quote Anchor link
In de include, staat een html opzet voor het profiel.
Zodra ik in mn parse strip_tags($buffer);
doe, krijg ik wel maar 1 keer de update.
Nu heb ik een lijst gemaakt van html tags, van quakit
En die heb ik gezet als $htmltags.
Dan in de parse() heb ik return strip_tags($buffer,$htmltags);
En nou heb ik wel mn opzet terug, en het is gestript, MAAR weer doet ie +2.

Dus ik heb alle tags in een array gezet, en om en om ingevoerd. (natuurlijk globaal om de 10)
Tot ik weer +2 kreeg. ben ik gaan halveren tot ik op <img> uitkwam.
de image was een testopzet, met src="#".
Ik heb alles terug gezet en de image een source gegeven, en nou doet ie het wel normaal.
Om een of andere reden zorgde de src="#" ervoor dat het script nogmaals geladen werd?!

Iemand enig idee hoe dit kon gebeuren, en waarom t zo 'vreemd' is. Tenminste ik vind het vreemd
 
Tim S

Tim S

26/02/2013 16:29:35
Quote Anchor link
Nee, het lijkt mij sterk dat door een src="#" een query 2 keer wordt uitgevoerd. Maar goed het werkt en daar gaat het om.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/02/2013 21:12:12
Quote Anchor link
Tim Slootweg op 26/02/2013 16:29:35:
Nee, het lijkt mij sterk dat door een src="#" een query 2 keer wordt uitgevoerd. Maar goed het werkt en daar gaat het om.


Ja ik vind t ook heel vreemd. Ik kwam.eracter toen ik.langzaam.alle html tags ging exclude uit strip_tags
Toen ik bij <img> kwam begon t weer dubbel te gebeuren
Beetje vreemd maar ik zal de images controleren met script voordat t doorgevoerd wordt. Dan.kan het niet nogmaals voorkomen

Toch bedankt voor je hulp Tim
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.