Pagina zonder database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marcel vd Horst

Marcel vd Horst

19/11/2010 15:37:51
Quote Anchor link
Goedendag,

Is het mogelijk om gegevens op te slaan in een pagina zonder database.

voorbeeld:

Heb een simpele pagina met een text input mogelijkheid.
Hieronder een lijst met namen.

Nu is mijn vraag of het mogelijk is om een naam in te vullen bij de input en dat die naam dat in de lijst eronder komt te staan zonder een databse aan te roepen?

Bvd,

M vd Horst
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:27:23
 
Jel le

Jel le

19/11/2010 15:42:17
Quote Anchor link
Met fopen
Gewijzigd op 19/11/2010 15:42:54 door Jel le
 
- Mark -

- Mark -

19/11/2010 15:43:11
Quote Anchor link
Je kunt het in een bestand schrijven maar dat is niet zo handig, een database is veel sneller.

Als het tijdelijk is en persoons gebonden zou je het in een session kunnen stoppen.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

19/11/2010 15:44:18
Quote Anchor link
Je kan het in een XML of TXT file zetten en daar ook weer uithaalen of in het bestand self weg schijven.

Edit
Mark Coenen was me voor ;)
Gewijzigd op 19/11/2010 15:45:20 door Joey Drieling
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

19/11/2010 15:45:54
Quote Anchor link
gebruik een database

voordelen:

- alles netjes in 1 overzicht
- creëert geen dataverkeer
- het is veel veiliger
 
Marcel vd Horst

Marcel vd Horst

19/11/2010 15:53:25
Quote Anchor link
Bedankt voor de snelle reacties.

Maar het is inderdaad een tijdelijk en inderdaad ook een persoonlijk gedeelte.

Ik heb weinig kaas gegeten van php opzich en ga er zeker mee verder.
Ik heb hier in ieder geval de html opmaak van wat de bedoeling is.

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Lijst</title>
<style type="text/css">
.style1 {
color: #FFFFFF;
}
</style>
</head>

<body bgcolor="skyblue">
<span class="style1">Naam invoeren</span><br>
<input name="Text1" type="text" /><br />
<br>
<span class="style1">
<input name="Submit1" type="submit" value="Toevoegen" /><ol>
<li>Naam1</li>
<li>Naam2</li>
<li>Naam3</li>
</ol>
&nbsp;</span><br>
&nbsp;
</body>

</html>


Het is dus de bedoeling dat de naam die ingevoerd wordt, in de lijst komt te staan.
Misschien dat jullie mij hier wat verder mee kunnen helpen?

Bvd,

Marcel vd Horst
 
- Mark -

- Mark -

19/11/2010 15:58:21
Quote Anchor link
Is dit een school opdracht of voor de hobby?

Als je sessions gaat gebruiken ben je wel alles kwijt als je de browser afsluit.
 
Marcel vd Horst

Marcel vd Horst

19/11/2010 16:02:07
Quote Anchor link
Dit is niet voor school.

Met sessions blijven die gegevens dus niet staan.
Is er een mogelijkheid om dit wel te behouden?
Of komen we dan toch uit op de database?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

19/11/2010 16:05:06
Quote Anchor link
mischien dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<?php

// Database connectie maken met database


$host = "localhost";
$user = "mysql username";
$pass = "mysql password";
$datb = "mysql database";

mysql_connect($host, $user, $pass) or die ("Er is een fout bij het connectie maken met de DataBase");
mysql_select_db($datb) or die ("Er is een fout bij het selecteren van de DataBase");


# Als er is gesubmit
if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' )
{

    # Velden leeg check
if($_POST['user1'] == "" )
    {

        $errors[] = 'Je bent naam 1 vergeten!';
    }

if($_POST['user2'] == "" )
    {

        $errors[] = 'Je bent naam 2 vergeten!';
    }

    
    if($_POST['user3'] == "" )
    {

        $errors[] = 'Je bent naam 3 vergeten!';
    }

    
    if( !isset( $errors ) )
    {

        $qry = "INSERT INTO
                    lijst                        (
                         user1,
                         user2,
                         user3,                  
                         )
                VALUES
                    (
                     '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['user1'] )."',
                     '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['user2'] )."',
                     '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['user3'] )."',
                     )"
;
                    
        if( mysql_query( $qry ) )
        {

 Echo "De namen zijn succesvol toegevoegd!";
        }
else {

echo 'Er is een fout opgetreden in de query ' . mysql_error( );
        }
    }
else {
        foreach( $errors as $error )
        {

            echo  $error.'<br />';
        }
    }
}
else {    
    echo '
    
    <form name="form1" action="" method="post">
        <label>Naam:</label>
        <input type="text" size="12" maxlength="12" name="user">
        <br />
        <label>Naam1:</label>
        <input type="text" size="12" maxlength="12" name="user1">         <br />
        <label>Naam2:</label>
        <input type="text" size="12" maxlength="12" name="user2">        <br />
        <label>Naam3:</label>
        <input type="text" size="12" maxlength="12" name="user3">        <br />
        <input type="submit" value="Toevoegen" name="Post">
    </form>
'
;
}

    
?>
 
- Mark -

- Mark -

19/11/2010 16:06:21
Quote Anchor link
Dan blijft een bestand of database "Voorkeur" over.

Je kunt een session zien als een tijdelijke database. Je kunt ook van de pagina af gaan zonder dat je de gegevens kwijt raakt als je terug komt. Sluit je de browser af of is je session verlopen dan ben je de gevens wel kwijt.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

19/11/2010 16:08:13
Quote Anchor link
session_start()

session_destroy()
 
Marcel vd Horst

Marcel vd Horst

19/11/2010 16:11:04
Quote Anchor link
Ben bang dat het toch even heel goed studeren wordt voor mysql.
Weinig tot geen ervaring mee.
Dus lijkt mij dan de beste stap.

Hebben jullie misschien een duidelijke tutorial o.i.d. waarin het makkelijk staat beschreven?
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

19/11/2010 16:15:10
Quote Anchor link
beginnerstut van blanche... verder snap ik het niet waarom je het zo graag zonder database wilt...
 
- Mark -

- Mark -

19/11/2010 16:15:23
Quote Anchor link
Kijk eens op www.phptuts.nl, Deze tutorials zijn in het nederlands.

Kijk even naar MySLQi of PDO om de database aan te spreken. De MySQL_ functies zijn verouderd. Dit staat ook in de beginners handleiding op phptuts over sql. Je bent wel een tijdje zoet met lezen. We horen het wel als je vast komt te zitten.
 
Aad B

Aad B

19/11/2010 19:37:09
Quote Anchor link
Jordi kroon op 19/11/2010 15:45:54:
gebruik een database

TS vraagt: Is het mogelijk om gegevens op te slaan in een pagina zonder database.
Waar dan advies: gebruik een database????
 

19/11/2010 20:13:19
Quote Anchor link
Als je met bestanden wilt werken zou ik het liefste XML gebruiken.
Het bestand blijft dan nog gewoon gestructureerd, en je kunt er db achtige functies op toepassen (getbyid, xpath).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.