paginanummering

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »
Jos bosb

Jos bosb

24/01/2009 15:37:00
Quote Anchor link
Hoi allen,

Ik heb vandaag heel veel lopen stoeien en uitgeprobeert om te zorgen dat mijn plaatjes niet in een lange rij komt te staan.

Ik wil heb graag per 2 per pagina.... Dus op de eertste pagina de eerste 2 plaatjes en dan de volgende 2 plaatjes op pagina 2 ( deze moet automatisch aangemaakt worden ) enz enz.

Nu krijg ik wel in de urlbalk "index.php?p=1 ,index.php?p=2" enz ... alleen blijven wel alle plaatjes tegelijk zichtbaar op alle pagina's

Voor een duidelijke illustratie post ik de code:

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php


require("navigatie.class.php");
$ng = new Navigatie("portfolio", 1);


$sql = "SELECT * FROM portfolio ORDER BY id DESC LIMIT ".$ng->offset().",".$ng->items_per_pagina()."";
$res = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
while ($show = mysql_fetch_object($res))
{

}


mysql_free_result($res);


echo $ng->links();



$query = "SELECT * FROM portfolio ORDER BY id DESC LIMIT 0,5";
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());
$count = mysql_num_rows($result);
if ($count==0)
{

    echo '<span style="color: #FF0000;">Er staan geen projecten in de database</span>';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($result))
    {
                
                echo '<span style="color: #c7bfb0;"><h3><strong>Projectnaam:</strong> '. $row['projectnaam'] .'</h3></span>
                <a href="'
. $row['grote_afbeelding'] .'"><img src="'. $row['kleine_afbeelding'] .'" border="1" /></a><br /><br />
            <strong><span style="color: #7a7365;">Gebruikte Technieken:</strong> '
. $row['technieken'] .'<br /><br /><strong>Beschrijving:</strong><br /> '. $row['beschrijving'] .'</span><br /><hr><br />';
    }
}


?>


navigatie.class.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
<?php
/**
 * @class: Deze klasse maakt een pagina systeem voor als je inhoud uit
 *         de database laat zien. Zo heb je niet alles onder elkaar
 *         staan, maar houdt je alles overzichtelijk met meerdere
 *         pagina's
 * @author: Gizmo (Dave Lemmens)
 * @version: v1.0
 * @copyright: (c)2007 Gizmo
 */

class Navigatie
{
    //////////////////////////////////////////////////
    // De tabel waaruit de waardes straks worden getoond
    //////////////////////////////////////////////////

    private $tabel;
    //////////////////////////////////////////////////
    // Het aantal items per pagina
    //////////////////////////////////////////////////

    private $items_per_pagina;
    //////////////////////////////////////////////////
    // Het aantal pagina's
    //////////////////////////////////////////////////

    private $aantal_paginas;
    //////////////////////////////////////////////////
    // De huidge pagina waarop de bezoeker is
    //////////////////////////////////////////////////

    private $huidig;
    //////////////////////////////////////////////////
    // De offset voor de uiteindelijke query
    //////////////////////////////////////////////////

    private $offset;
    
    /**
     * @function: Constructor: zet de variabelen goed
     * @param:    $tabel: de tabel waaruit de waardes straks worden weergegeven
     *            $items_per_pagina: het aantal items dat op een pagina getoond moet worden
     */

    public function Navigatie($tabel, $items_per_pagina)
    {

        $this->tabel = $tabel;
        $this->items_per_pagina = $items_per_pagina;
        $this->aantal_paginas = $this->count_paginas();
        $this->huidig = $this->get_huidig();
        $this->offset = $this->get_offset();
    }

    
    /**
     * @function: geeft de offset terug
     * @return: de offset
     */

    public function offset()
    {

        return $this->offset;
    }

    
    /**
     * @function: geeft het aantal items per pagina terug
     * @return: het aantal items per pagina
     */

    public function items_per_pagina()
    {

        return $this->items_per_pagina;
    }

    
    /**
     * @function: zet de nodige variabelen goed
     * @param:    $tabel: de tabel waaruit de waardes straks worden weergegeven
     *            $items_per_pagina: het aantal items dat op een pagina getoond moet worden
     * @return: void
     */

    public function set($tabel, $items_per_pagina)
    {

        //////////////////////////////////////////////////
        // Variabelen goed zetten
        //////////////////////////////////////////////////

        $this->tabel = $tabel;
        $this->items_per_pagina = $items_per_pagina;
        
        //////////////////////////////////////////////////
        // Aantal pagina's en de offset berekenen en de
        // huidige pagina opzoeken
        //////////////////////////////////////////////////

        $this->aantal_paginas = $this->count_paginas();
        $this->huidig = $this->get_huidig();
        $this->offset = $this->get_offset();
    }

    
    /**
     * @function: berekent het totaal aantal paginas
     * @return: het totale aantal paginas
     */

    private function count_paginas()
    {

        $sql = "SELECT COUNT(id) FROM ".$this->tabel."";
        $res = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
        $aantal_items = mysql_result($res, 0);
        mysql_free_result($res);
        $paginas = ceil($aantal_items / $this->items_per_pagina);
        return $paginas;
    }

    
    /**
     * @function: kijkt op welke pagina de bezoeker nu is.
     * @return: de pagina waarop de bezoeker nu is
     */

    private function get_huidig()
    {

        //////////////////////////////////////////////////
        // We beginnen op 0, voor als de bezoeker nog
        // niet op een volgende pagina is, of voor als
        // de $_GET geen geldige waarde bevat
        //////////////////////////////////////////////////

        $huidige_pagina = 0;
        
        //////////////////////////////////////////////////
        // Kijken op welke pagina de bezoeker is en
        // meteen controleren of het een geldige waarde is
        //////////////////////////////////////////////////

        if(isset($_GET['p']) && is_numeric($_GET['p']) && $_GET['p'] > 0 && $_GET['p'] < $this->aantal_paginas)
        {

            $huidige_pagina = $_GET['p'];
        }

        
        return $huidige_pagina;
    }

    
    /**
     * @function: berekend de offset voor de uiteindelijke query
     * @return: de offset voor de uiteindelijke query
     */

    private function get_offset()
    {

        $offset = $this->huidig * $this->items_per_pagina;
        return $offset;
    }

    
    /**
     * @function: Deze functie maakt de navigatie links
     * @return: de navigatie links
     */

    public function links()
    {

        //////////////////////////////////////////////////
        // Eerst bepalen we de url. Hiervoor maken we
        // gebruik van de functie querystring()
        //////////////////////////////////////////////////

        $q = $_SERVER['PHP_SELF'].$this->querystring("p");
        
        //////////////////////////////////////////////////
        // Nu maken we de vorige knop
        //////////////////////////////////////////////////

        if ($this->huidig > 0)
        {

            $out .= " <a href='".$q."p=".($this->huidig - 1)."'>Vorige</a> ";
        }

        
        //////////////////////////////////////////////////
        // We maken de navigatie met behulp van een
        // select. Als er op een paginanummer geklikt
        // wordt, wordt je meteen naar de pagina gestuurd
        //////////////////////////////////////////////////

        if ($this->aantal_paginas > 1)
        {

            $out .= "<select name='navigatie'>\n";
            for ($i = 0; $i < $this->aantal_paginas; $i++)
            {

                $out .= "<option value='".$i."' onClick='JavaScript:window.location=\"".$q."p=".$i."\"' ";
                //////////////////////////////////////////////////
                // De huidige pagina moet geselecteerd zijn
                //////////////////////////////////////////////////

                if ($this->huidig == $i)
                {

                    $out .= "selected='selected'";
                }

                $out .= ">".($i+1)."</option>";
            }

            $out .= "</select>\n";
        }

        
        //////////////////////////////////////////////////
        // Nu maken we de volgende knop
        //////////////////////////////////////////////////

        if ($this->huidig < ($this->aantal_paginas - 1))
        {

            $out .= " <a href='".$q."p=".($this->huidig + 1)."'>Volgende</a>";
        }


        return $out;
    }

    
    /**
     * @function: maakt de url door te kijken welke $_GET waardes er
     *            al in staan, zodat deze niet verloren gaan
     * @param:    $nav_var: de variabele die het paginanummer aangeeft
     * @return: de juiste querystring
     */

    private function querystring($nav_var)
    {

        //////////////////////////////////////////////////
        // We beginnen met een ? in de string
        //////////////////////////////////////////////////

        $qstring = "?";
        
        //////////////////////////////////////////////////
        // Nu kijken we of er meerdere queryvariabelen
        //zijn
        //////////////////////////////////////////////////

        if(sizeof($_GET) > 1 || !in_array($nav_var, array_keys($_GET)))
        {

            //////////////////////////////////////////////////
            // De string aanvullen met de variabelen die in
            // de url staan
            //////////////////////////////////////////////////

            foreach($_GET as $k => $v)
            {

                if($k != $nav_var)
                {

                    $qstring .= $k."=".$v."&amp;";
                }
            }
        }


        return $qstring;
    }
}

?>


ik hoop dat iemand een oplossing weet!

Alvast vriendelijk bedankt!

Jos
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 00:03:08
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

24/01/2009 15:58:00
Quote Anchor link
if(isset($_GET['p']) && is_numeric($_GET['p']) && $_GET['p'] > 0 && $_GET['p'] < $this->aantal_paginas)
{
$huidige_pagina = $_GET['p'];
}

weet je zeker dat dat werkt?
Misschien moet je bovenin je classe dit nog toevoegen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
global $_GET;
?>


Het lijkt er nl. op dat de $_GET['p'] niet wordt opgevangen.
 
Jos bosb

Jos bosb

24/01/2009 20:48:00
Quote Anchor link
hoe bedoel je dat ? .. ik ben heel nieuw met php taal
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/01/2009 11:36:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
class Navigatie
{
    //////////////////////////////////////////////////
    // De tabel waaruit de waardes straks worden getoond
    //////////////////////////////////////////////////

    private $tabel;
?>


Maak van dat stukje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
class Navigatie
{
    global $_GET;
    //////////////////////////////////////////////////
    // De tabel waaruit de waardes straks worden getoond
    //////////////////////////////////////////////////

    private $tabel;
?>


En probeer het dan nog eens uit.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.