Pagina's includen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Reshad F

Reshad F

19/06/2012 19:46:58
Quote Anchor link
Hoe doen jullie dit? je routing voor de website.

ik gebruik tot op heden altijd includes etc maar dit vind ik echt onhandig worden ik vind het niet dynamisch als het ware dus mijn vraag hoe doen jullie het?

maniertje hoe ik het doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if (!isset($_GET['page'])) {
  $_GET['page'] = 'home.html';
  
}

switch ($_GET['page']){
  case
'home.html':
  case
'about.html':
  case
'contact.php':
  case
'mywork.html':
    $file = $_GET['page'];
    break;
  default:

    $file = '404.html';
}

include_once $file;
?>


maar zoals jullie zien is dit niet echt dynamisch.

ik ben benieuwd hoe jullie het makkelijker/dynamischer doen!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:28:17
 
Wouter J

Wouter J

19/06/2012 19:54:32
Quote Anchor link
Ik doe dit met een CMS (wordpress) of via de routing in Symfony.

Maar ik heb ooit wel eens een leuk scriptje gemaakt op het flat PHP niveau voor routing:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
// werken met constants is altijd handig
define('ROOT', dirname(__FILE__).DIRECTORY_SEPARATOR);

// haal alle pagina's op uit %root%/pages/
// die eindigen met .php

$pages = glob(ROOT.'pages'.DIRECTORY_SEPARATOR.'*.php');

// pak alleen de naam van het bestand
$pageNames = array_map('basename', $pages);

if (!isset($_GET['p'])) {
    $_GET['p'] = 'home';
}


if (in_array($_GET['p'].'.php', $pageNames)) {
    // include het bestand
    require ROOT.'pages'.DIRECTORY_SEPARATOR.$_GET['p'].'.php';    
}
else {
    // include de 404 error pagina
    require ROOT.'error'.DIRECTORY_SEPARATOR.'404.php';              
}

?>
 
Reshad F

Reshad F

19/06/2012 20:54:50
Quote Anchor link
ah ja ik kreeg ook de tip om het met de Symphony routing te doen. alleen heb ik totaal geen verstand van kant en klare frameworks tot nu omdat ik pas begonnen ben met OOP

vandaar dat ik in flat php wat wilde maken.
maar nu ik er toch over nadenk is het wel handig als ik het oefen met OOP ik bedoel moet het ooit toch leren.

welke framework raad jij aan? codeIgnitor of sympfony of ..?
 
Wouter J

Wouter J

19/06/2012 21:42:55
Quote Anchor link
Symfony!! Maar goed, ben een erge Fabien Potencier aanhanger en Symfony Doc contributer, dus dat is wel erg voor de hand liggend.

Ik denk dat Kees en Niels je Zend Framework aanraden en dat er ook wel mensen zijn die hier CI of cakePHP aanraden.

Ik ben ooit begonnen met CI, maar daarna overgestapt op ZF, waarmee ik nooit veel heb gedaan en daarna Symfony en toen ben ik bij Symfony blijven hangen. De manier van scripten van Symfony en de gedachte spraken mij erg aan.
Het is dus ook net wat je aanspreekt.

Wat het leuke is aan Symfony is dat het is opgebouwd uit allemaal componenten die ook apart te downloaden zijn. Symfony routing is er daar 1 van. Daarom kun je ook gewoon alleen de routing gebruiken, zonder het framework.

Wat ik je aanraad om te doen als je met Symfony begint:
1) Lees eerst de tutorial From Flat PHP to Symfony2. Hierdoor krijg je een mooie introductie en begin je de voordelen te zien van het gebruik van een framework als Symfony.
2) Lees de tutorial serie Quick tour. Hierdoor leer je omgaan met de hoofd onderdelen van Symfony.
3) Verzin een project dat je wilt maken. Helemaal niet moeilijk gaan doen. Maak gewoon een tweet systeem ofzo. Iedereen kan een berichtje plaatsen, die wordt opgeslagen en vervolgens getoond.
4) Dit lukt je natuurlijk nooit om in 1 keer goed te doen. Gebruik dan The Book als referentie. Hierin worden alle stappen van de eerste tot aan de laatste uitgelegd. Begin gewoon bij hoofdstuk 1 en lees je er doorheen, terwijl je je project maakt.
5) Je bent bijna zo ver. Nu heb je Symfony als het goed is door, hoe het werkt en wat je allemaal moet doen. Nu kun je verder gaan. Nu kun je verder gaan lezen in The Cookbook. Hierin staat alles zeer goed uitgelegd, probeer niet alles in 1 keer te lezen: Lees wat je nodig hebt en pas het meteen toe.

Een andere tutorial serie die je ergens halverwege dit proces kan helpen is: Create Your Framework, geschreven door Fabien Potencier, de man achter Symfony. Hierdoor leer je begrijpen hoe een framework werkt en hoe het in elkaar zit.

Even een sidenote: Zoals je ziet linken al mijn links naar de 2.0 documentatie en niet de master documentatie, dit kun je linksboven bij elke pagina aanpassen. Ik raad aan altijd de 2.0 documentatie te lezen zolang 2.1 nog niet stable is, donderdag komt beta uit maar door de nog niet goed werkende Form objecten kan de stable nog wel even duren.
Alle updates en wijzigingen van fouten wordt namelijk eerst in de 2.0 documentatie toegevoegd en eens in de tijd aan de master (current). Hierdoor is de 2.0 altijd meer up-to-date.

Offtopic:
Laat je door dit berichtje niet opfokken om symfony te leren. De grote van dit bericht is ook zodat ik nu een mooi referentie berichtje heb, mochten mensen dit ooit nog eens gaan vragen.
Gewijzigd op 19/06/2012 21:46:42 door Wouter J
 
Reshad F

Reshad F

19/06/2012 23:08:51
Quote Anchor link
Wouter zoals altijd weer goede duidelijke uitleg.

ik voel me niet opgefokt om nu symfony te gaan gebruiken ik heb er op internet veel informatie over verschaft en het is een hele goede framework maar het is een hele ingewikkelde framework dus ik weet niet of het handig is om dit gelijk al te gaan gebruiken. Cakephp en CI worden veel genoemd als lichte en goede starter frameworks vandaar dat ik voor CI koos. alleen kom ik niet helemaal uit nu met welke map waar of hoe te plaatsen omdat de index.php van CI in mijn root moet volgens dit artikeltje

http://codeigniter.com/user_guide/installation/index.html

maar ik heb al een index.php voor mijn website inhoud moet ik deze dan samenvoegen weet je dat toevallig?

ik zal ondertussen even proberen om alleen routing te installeren van symfony en deze los te gebruiken wie weet dat ik het gelijk heel gaaf ga vinden en dan heeft symfony er weer een aanhanger bij uiteraard!
 
Wouter J

Wouter J

20/06/2012 10:09:06
Quote Anchor link
Oké, je hebt wel gelijk dat CI makkelijker is voor beginners. Maar als je het dan eenmaal door hebt moet je gelijk stoppen met CI, CI is niet echt geweldig gescript.
En tja, Symfony moeilijk, ik vind het wel meevallen. Maar misschien dat als je net begint met OO het wel wat moeilijk is.

Als je het Routing Component van Symfony wilt gebruiken kun je hier de documentatie lezen: http://symfony.com/doc/2.0/component/routing.html (site is momenteel uit de lucht).


Ook kun je misschien kijken naar Silex. Dat noemen ze een microframework, dat betekend dat het de routing voor je regelt en je wat extra handige tools geeft, maar dat je de rest zelf moet doen.


Als je met CI gaat beginnen is deze video tutorial serie van Jeffrey Way misschien wel geschikt voor je. Er zit alleen 1 minpuntje aan: het is een beetje oud. Hierdoor zul je her en der wat verschillen merken (zo is het niet Controller maar CI_Controller geworden).
 
Reshad F

Reshad F

20/06/2012 10:47:39
Quote Anchor link
wouter thanks for the linkjes ik ga er even een blik op werken als ik er niet uitkom hoor je het gelijk!
 
Bart V B

Bart V B

21/06/2012 05:06:12
Quote Anchor link
Als je wat meer inspiratie wil over codeigniter dan heb ik nog een mooie link voor je.
http://codeigniter.tv/
 
Reshad F

Reshad F

21/06/2012 09:55:14
Quote Anchor link
thanks bart! ik snap alleen niets van de installatie want wat moet ik met de index.php van CI doen wanneer ik zelf ook een index.php heb? moet ik ze samenvoegen o.i.d?

mappen structuur ziet er nu zo uit:

map->index.php + CI bestanden (index2.php CI ) en nog een paar website files (pagina's etc)
 
John Cena

John Cena

21/06/2012 09:57:52
Quote Anchor link
Als je CI een beetje doorhebt direct stoppen zoals wouter zegt.
Echter, Zend is vrij makkelijk te leren.
Kijk hier maar eens:
http://akrabat.com/zend-framework-tutorial/
 
Wouter J

Wouter J

21/06/2012 10:02:20
Quote Anchor link
Reshad, je begint verkeerd. Je moet je site beginnen met alleen CI en NIKS anders. Straks ga je vanuit CI alles opbouwen zoals CI dat graag ziet.
 
Bart V B

Bart V B

21/06/2012 10:27:28
Quote Anchor link
nee je moet alles scheiden.
kijk eens in de controller map naar welcome.php.
Ik zit nu op mijn mobiel dus ik kan nu ff geen code tikken.

Zal vanavond ff een opzet voor je maken.
zet straks ff wat code van jou site ff hier zodat ik hem ff omzet naar ci. ;)
 
Wouter J

Wouter J

21/06/2012 10:30:16
Quote Anchor link
Quote:
zet straks ff wat code van jou site ff hier zodat ik hem ff omzet naar ci. ;)

Het is denk ik beter dat Reshad zelf leert om iets om te zetten naar CI...

Reshad, volg eens rustig die videotutorial die ik je gaf. Dat helpt je echt! (zo ben ik ook begonnen!)
 
Bart V B

Bart V B

21/06/2012 10:32:56
Quote Anchor link
uiteraard.
was alleen maar lief bedoeld.
Denk als reshad een controller, model, en view heeft dat het al een stuk duidelijker is.
Ga niet de hele site bouwen voor hem...
 
Reshad F

Reshad F

21/06/2012 12:23:29
Quote Anchor link
Wouter ik was die video helemaal vergeten! mijn fout. Bart bedankt voor je aanbod maar ik wil het graag zelf leren! je mag me uiteraard in de goede richting helpen.

tevens heb ik nog een vraag waarom gelijk stoppen met CI als ik het doorheb?
 
Bart V B

Bart V B

21/06/2012 20:12:00
Quote Anchor link
Reshad, lukt het een beetje met CI?
Of moet ik nog wat voorbeeld code tikken?
 
John Cena

John Cena

22/06/2012 11:30:54
Quote Anchor link
Reshad, waarom begin je niet meteen met het echte werk? Snap niet zogoed waarom Wouter je aanraad om CI te gaan leren om (inderdaad wat je al vraagt) er hierna weer mee te stoppen.

Kijk liever naar Zend (http://akrabat.com/zend-framework-tutorial/) of als het dan echt moet naar Symphony... ;)
 
Reshad F

Reshad F

22/06/2012 11:44:12
Quote Anchor link
@bart ja het lukt! alleen vind ik de manier van CI een beetje stom dat je alles vanuit CI moet gaan bouwen.

waarom niet gewoon je website kunnen bouwen en als je iets van php nodig hebt de class loaden en gebruiken?

en ik begrijp dat symfony geen MVC framework is. maar is het daar ook zo als bij CI dat je alles daarvanuit moet gaan bouwen?



Toevoeging op 22/06/2012 11:45:31:

@chi ik snap wat je bedoelt. maar ik wou alleen maar even leren hoe OOP nou precies werkt en hoe het echt gebruikt wordt.

CI is makkelijk te leren volgens iedereen. vandaar dat ik CI beginnetje gemaakt heb. ik zal even naar symfony gaan kijken om te zien hoever ik het snap!
 
Wouter J

Wouter J

22/06/2012 11:47:38
Quote Anchor link
Ja, dat is nou het principe van een framework. Dat alles al wordt geregeld en je alleen her en der wat hoeft in te vullen en dan krijg je al een mooie en goedwerkende website.

Ja, je kan het een nadeel vinden. Ik vind het ook wel eens irritant, dat Black-box gevoel. Je vult wat in, maar wat er dan gebeurd? Joost mag het weten.
Daarom ben ik eens de symfony source doorgegaan, gekeken wat er nou gebeurd en hoe het werkt en dan krijg je respect voor zo'n framework en begin je hem helemaal door te krijgen.

Als je niet van dat black-box gevoel houdt kun je ook eens naar Silex kijken, of andere micro-frameworken. Die hebben praktisch geen black-box gevoel en die kun je wel in een bestaande website inbouwen.

En wat jij wilt, alleen als je een klasse nodig hebt iets gebruiken, is niet echt een framework, meer libaries. Bijv:
Als je wilt communiceren met de DB gebruik je Doctrine ORM, als je een mail wilt versturen gebruik je de Swiftmailer klasse, als je een templating systeem wilt gebruik je Twig, als je een Console applicatie maakt gebruik je de Symfony Console component, enz. Dat werkt ook heel fijn.

PS: Als je Symfony wilt leren moet je wel de stappen volgen die ik je had gegeven, anders val je echt in een groot vak. En 1 ding dat je ook moet doorhebben: Namespaces. Als je dat niet begrijpt kun je niet heel veel met Symfony, het is namelijk allemaal opgebouwd uit namespaces.
Gewijzigd op 22/06/2012 11:50:48 door Wouter J
 
Reshad F

Reshad F

22/06/2012 11:59:12
Quote Anchor link
ik heb nu met CI een paar basisdingen geleerd. en ga is kijken hoe symfony werkt d.m.v die stappen die je eerder al opgaf. misschien snap ik het wel heel snel ;)

voor die blackbox gevoel ja misschien is het een kwestie van wennen aan een framework aangezien ik het nog nooit eerder heb gedaan.

ik denk toch wel dat ik zelf alleen libraries ga gebruiken uiteindelijk en zelf mn eigen classes ga gebruiken omdat een framework meestal zoo uitgebreid is dat ik misschien de helft niet snap waar het vandaan komt. zo heb ik met CI bijv de hele tijd

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
class Lorum extends CI_Controller
{
}


class Ipsum extends CI_Model
{
}

?>


maar daarachter zit zoveel meer bijv. in de controller en in de model etc dus ik denk dat zoals jij zegt de framework goed moet doorspitten wil je weten waar iets precies vandaan komt en wat het doet.

al met al ga ik nu is een gokje wagen met symfony dus Stay Tuned guys!
 
Reshad F

Reshad F

23/06/2012 14:10:43
Quote Anchor link
Wouter ik heb een begin gemaakt met de symfony tuts die je hier gelinked had. tot nu vind ik het allemaal chaotisch(anders) dan CI maar dat komt omdat ze hier heel anders alles opbouwen denk ik.

heb je toevallig ergens een zelfde soort tutorial als bij CI met videos?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.