Pagina's + Navigatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny

Danny

13/05/2008 02:35:00
Quote Anchor link
Goedenacht ieder,

Ik heb allemaal foto's en die wil ik op een pagina laten zien onder elkaar en wat niet past moet door gaan naar de volgende pagina. (zoals wel bekend is bij velen)

Ik heb van deze site de volgende code gehaald en al mijn eigen tabelnaam ingevult:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php
$aantal_waardes
= "25"; // hoeveel per pagina weergeven
$querytel = "SELECT COUNT(*) AS count_r FROM show_fotos";
$resulttel = mysql_query($querytel)  or die("Tellen ging fout. Contacteer aub een Administrator."); // tellen uit de MYSQL tabel
$count = mysql_fetch_assoc($resulttel);
$count_r = $count['count_r'];
$count_r_deel = $count_r / $aantal_waardes; // delen van $count_r met $aantal_waardes
$count_r_afgerond = ceil($count_r_deel); // afronden naar boven, anders krijg je halve pagina's
if(isset($_GET['pagina_id'])) { // kijken of er 1 word meegegeven, anders 1 wegzetten
    $page = $_GET['pagina_id'];
}
else {
    $page = "1";
}

if($page > $count_r_afgerond) {
    $page = $count_r_afgerond;
}

if(!is_numeric($page)) { // als hij niet nummeric is.
        //hack poging via GET

        $get = $page;
        header("Location: index.php?p=hack&pagina=reactieall&get=" . $get . "");
        exit;
    }

$limiet = $page * $aantal_waardes; // limit voor SQL instellen
$limiet1 = $limiet - $aantal_waardes; // Limit voor SQL instellen

if ($page > "1") { // vorige link wegzetten
    $vorige = $page - 1;
    $vorige = '<a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?p=reactieall&pagina_id='.$vorige.'">&laquo; Vorige</a>&nbsp;';
    echo $vorige;
}
else {
    echo '';
}

$rijtje = ''; // Een rij wegzetten bijv 123456

for ($i = 1; $i < $count_r_deel; $i++) {

    if ($i == $page) {
        
        $rijtje .= '<b>'.$i.'</b>';
    }

    
    else {
        
        $rijtje .= '<a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?p=reactieall&pagina_id='.$i.'">'.$i.'</a>&nbsp;';
    }
}

echo '&nbsp;'; echo $rijtje; echo '&nbsp;';
if ($page < $count_r_afgerond) { // Een volgende link wegzetten
    
    $volgende = $page + 1;
    $volgende = '<a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?p=reactieall&pagina_id='.$volgende.'">Volgende &raquo;</a>';
    echo $volgende;
}
else {
    echo '';
}

?>


Alleen hij maakt nergens verbinding met mijn database uiteraard, hoe kan ik dit verder invoegen? En is alles goed hierboven om volledig te werken?
Ik heb wel in mijn datbase velden gemaakt met 1 id en 1 als naam foto.
In id geeft hij automatisch een eenopvolgend cijfer en in foto heb ik bijvoorbeeld dit staan:
<a href="images/show/1.jpg"" rel="thumbnail"><img src="images/show/1.jpg" border="0" style="width: 120px; height: 120px" /></a>

Bij voorbaat dank
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 03:29:54
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

13/05/2008 07:47:00
Quote Anchor link
Sla dit op als connection.php
wel even je eigen gegevens neerzetten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$hostname_mysql
= "localhost";
$database_mysql = "naam";
$username_mysql = "gebruikersnaam";
$password_mysql = "wachtwoord";
$db = mysql_connect($hostname_mysql, $username_mysql, $password_mysql);    
mysql_select_db($database_mysql, $db);    
?>


En in bovenstaande bestandje zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include('connection.php'); ?>
 
Danny

Danny

13/05/2008 13:17:00
Quote Anchor link
thnx heb connection.php aangemaakt
en bovenin dat bestandje:

require ("./connection.php");

geplaatst, alleen nu geeft hij alleen nog maar een lege pagina :P

t probleem ligt hem geloof ik hier:
$querytel = "SELECT COUNT(*) AS count_r FROM show_fotos";

ik heb een tabel met naam show_fotos
alleen daarin heb ik 2 velden gemaakt 1 id en 1 foto
hoe moet ik dat erin zetten?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny
 
Kalle P

Kalle P

13/05/2008 15:00:00
Quote Anchor link
Print je resultaat eens in de browser of voer de query uit in een databasetool en kijken of die resultaten teruggeeft. De query klopt namelijk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.